به گزارش خبرنگار مهر، این جشنواره به منظور توسعه و تقویت روابط فرهنگی بین ایران و ارمنستان به همت فدراسیون گردشگری این کشور و هماهنگی شهرداری سیسیان و سرکنسولی جمهوری اسلامی ایران در قاپان و با مشارکت و همکاری رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان و حمایت سفارت جمهوری اسلامی ایران، در سیسیان یکی از شهرهای مهم استان هممرز با کشورمان برگزار شد.
با توجه به اینکه نخستین دوره جشنواره نواسرد در سال ۲۰۲۲ برگزار شده است، حضور گسترده گروههای هنری و فرهنگی از استانهای مختلف ایران در این جشنواره حائز اهمیت بود.
در این دوره از جشنواره حضور شایسته ۲۵ هنرمند و فعال حوزه غذا و لباس ایرانی از استان خوزستان بسیار قابل توجه بود. همچنین حضور نوجوانان تیم ورزشهای باستانی و پهلوانی به سرپرستی رئیس فدراسیون ورزشهای پهلوانی کشورمان در این جشنواره از دیگر جاذبههای جشنواره سوم بود.
از دیگر ویژگیهای این جشنواره میتوان به حضور سرآشپزان استانهای اصفهان، تهران، کاشان و آذربایجان شرقی و دیگر هنرمندان اشاره کرد.
اجرای گروه موسیقی هگمتانه از استان همدان نیز از جمله امتیازات جشنواره نواسرد بود که گردشگران را به شنیدن تصانیفی از سرودههای مولانا و حافظ دعوت کرد.
در کنار جشنواره غذا و معرفی هنر استانهای مختلف ایران به گردشگران، نمایشگاه صنایعدستی ایران نیز در این جشنواره برپا بود و در همین راستا غرفه رایزنی فرهنگی در ارمنستان با هدف معرفی صنایعدستی و جاذبههای گردشگری ایران به گردشگران، در این جشنواره فعال بود که با عرضه کتابهای ادبیات، تاریخ و تمدن ایران و کتابهایی در زمینه زبان فارسی، معرفی جاذبههای گردشگری کشورمان مورد توجه ویژه بازدیدکنندگان قرار گرفت.
از دیگر جلوههای جالب توجه این جشنواره عکس یادگاری بازدیدکنندگان بهویژه جوانان در کنار تمثال امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بود.
حضور تعدادی از ایل بختیاری استان خوزستان یکی دیگر از جاذبههای این جشنواره بود که بیش از هر چیز هدف معرفی سنتها و آداب و رسوم، صنایعدستی و غذاهای این طایفه به گردشگران را دنبال میکرد.
غذاهای اصیل و سنتی کشورمان در این جشنواره عرضه شد و پخت نانهای مختلف ایران به جشنواره جلوه ویژهای بخشید و برای ۱۵ هزار گردشگر از کشورهای مختلف شگفتیساز بود.
امسال دولت ارمنستان با افزایش ۲۴ غرفه، تعداد غرفههای هنرمندان ایران را به ۴۰ عدد رساند که این امر حاکی از استقبال گردشگران، علاقه هنرمندان ایرانی و همچنین گرایش گسترده دولت ارمنستان به حضور صنایعدستی و دیگر هنرهای کشورمان در این رویداد است، این درحالی است که در دوره اول جشنواره نواسرد تعداد غرفههای ایران ۶ عدد بوده است.
نشست همایش بررسی راهکارهای توسعه و تقویت گردشگری بین ایران و ارمنستان که در موزه تاریخ ارمنستان در ایروان با حضور سفیر و رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران، رئیس کمیته و فدراسیون گردشگری ارمنستان و فعالان گردشگری این کشور برگزار شد، پایانبخش جشنواره بینالمللی فرهنگ، هنر و غذای ایران و ارمنستان بود.
در مراسم افتتاحیه این مراسم طاهری معاون سفیر گفت: سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایروان همواره برای انجام فعالیتهای فرهنگی که باعث تعمیق روابط بین دوکشور دوست و برادر میشود.
وی ضمن استقبال از پیشنهاد خواهر خواندگی بین شهر سیسیان و یکی از شهرهای ایران گفت: جشنوا ره نواسرد بستر مناسب برای تقویت صنعت گردشگری است.
گفتنی است نواسرد به معنای نوروز و سال نو، در گذشته نام سال نو ایران و ارمنستان بوده است که در حال حاضر ارمنستان به احیای این سنت و آیین همت گماشته و در این جشنواره اشتراکات فرهنگی ایران و ارمنستان را به جهان معرفی میکند.
نظر شما