خبرگزاری مهر، گروه استانها - ذبیح الله اصغری: باغداران رباط کریمی نسل به نسل با کاشت درختان میوه باغ آباد کردند و معیشت بسیاری از روستاییان و باغداران رباط کریم از راه برداشت میوه تأمین میشود.
فصل میوهچینی که میرسد در باغهای رباط کریم پر میشود، از کارگران و باغداران که در میوهچینی مشارکت میکنند و میوههای چیده شده را در بازار به فروش میرسانند.
اما چند سالی است، که درختان زیادی در پی بی آبی در رباط کریم از بین رفته و خشکی به باغهای این شهرستان آسیب جدی وارد کرده است.
باغها علی رغم وجود حق آبه همچنان تشنه مانده است
یک باغدار رباطکریمی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: دو ماه است که آب به باغهایمان نرسیده و باغها با وجود داشتن حقآبه، همچنان تشنه ماندهاست.
وی افزود: برداشتهای غیرقانونی از کانال محمدیه، جان باغهای ما را گرفته است و متأسفانه به جای حمایت از کشاورزان، شاهد بیتوجهی جهاد کشاورزی به این مشکلات هستیم و برداشتهای غیرقانونی از کانال محمدیه که ۷۲ درصد سهم آب آن متعلق به رباطکریم است، نشان از بیعدالتی و بیتوجهی به حقوق کشاورزان دارد.
تاکید نماینده رباط کریم بر رفع مشکل کشاورزان
نماینده مردم شهرستانهای رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر، ضمن تأکید بر رفع مشکلات کم آبی و بی آبی کشاورزان منطقه، از پیگیری این مسئله در سطوح مختلف خبر داد.
حسن قشقاوی با بیان اینکه جلسات متعددی با مسئولین مربوطه در این خصوص برگزار شده است، گفت: بنای کانال میدان محمدیه برای انتقال آب به دشت رباط کریم گذاشته شده و ما به طور جدی پیگیر حق ابه کشاورزان خود هستیم.
وی تاکید کرد: صدای کشاورزان زحمتکش را شنیدهام و در صورت عدم حل مشکل در سطح منطقهای، از طریق مجلس و وزارتخانههای مرتبط به این موضوع ورود خواهم کرد.
نماینده مردم شهرستانهای رباطکریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در جلسهای با حضور معاون استاندار تهران بنا شد، تخصیص آب به کانال محمدیه با برنامهریزیهایی که انجام میگیرد بیشتر شود.
آب کانال محمدیه از ابتدا برای تأمین آب کشاورزی رباط کریم بوده است
قشقاوی در خصوص مشکلات و تنش آبی کشاورزان منطقه رباطکریم و کانال محمدیه اظهار کرد: بعد از پیگیریهای انجام شده جلسهای به میزبانی شهرداری گلستان با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران، رئیس آب و فاضلاب جنوب غرب استان تهران، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل دفتر فنی استانداری، شهردار گلستان، مدیرعامل کانال محمدیه و هیئتامنای این کانال برگزار شد.
وی گفت: یکی از مطالبات بهحق کشاورزان رباطکریم گرفتن حقابه خود از کانال محمدیه هستند، چرا که کمآبی موجب خشکشدن باغات آنها شده است.
نماینده مردم شهرستانهای رباطکریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این جلسه بنا شد تخصیص آب به کانال محمدیه با برنامهریزیهایی که انجام میگیرد بیشتر شود، در ضمن در خصوص نحوه اجرا و انتقال آب کانال محمدیه بازنگری صورت بگیرد تا حق مردم شریف منطقه بهارستان و رباطکریم تضییع نشود.
قشقاوی در ادامه افزود: آب کانال محمدیه از ابتدا برای تأمین آب کشاورزی منطقه ما بوده است که باید از آن مراقبت شود.
وی بیان کرد: کشاورزان منطقه در خصوص مشکل کمآبی و عدم تخصیص آب مناسب برای باغات و زمینهای کشاورزی طوماری تهیه و برای من ارسال کردهاند که آن را تقدیم معاون استاندار تهران کردهام.
ورود دادستانی رباط کریم به ماجرای کمبود آب در این شهرستان
خوشبختانه دادستان رباطکریم با ورود به این پرونده، امیدواری را به دل کشاورزان بازگردانده است.
دادستان عمومی و انقلاب رباط کریم، در گفتوگو با خبرنگار مهر، علت اصلی افت شدید فشار آب در این شهرستان را پمپاژ غیرقانونی آب اعلام کرد و با بیان اینکه این موضوع نگرانیهای جدی را در بین کشاورزان ایجاد کرده است، اظهار کرد: به منظور بررسی این مسئله، جلسهای با حضور متولیان امر و نمایندگانی از کشاورزان برگزار شد. در این جلسه، راهکارهای مختلفی برای رفع مشکل مطرح و تصمیماتی اتخاذ شد.
محمد یوسف وند بر اهمیت پیگیری این موضوع توسط سایر مسئولین تاکید و ابراز امیدواری کرد: با تلاش همه جانبه، مشکل افت فشار آب در رباط کریم به زودی برطرف شود.
اقدامات دادستانی برای جلوگیری از برداشتهای غیرقانونی آب، گامی مهم در جهت احقاق حقوق کشاورزان است، چرا که پیامدهای این بحران فراتر از خسارت مالی خشکسالی و بیآبی است و این خسارات تنها به مشکلات مالی کشاورزان منجر نمیشود. این بحران میتواند عواقب جبرانناپذیری برای اقتصاد منطقه، امنیت غذایی و محیط زیست داشته باشد.
کشاورزان رباطکریم با صراحت از مسئولان میخواهند تا هر چه سریعتر به مشکلات آنها رسیدگی کنند و راهکارهای عملی برای تأمین آب باغات و مزارع ارائه دهند.
نظر شما