به گزارش خبرگزاری مهر،"گریگوری گوس" استاد علوم سیاسی دانشگاه "ورمونت" در گفتگو با شورای روابط خارجی آمریکا درباره واکنش کشورهای عربی به سفر "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا به سرزمینهای اشغالی 1948 گفت : ما باید بین نظر افکار عمومی و واکنش رسانه ها و واکنش دولت تمایزی قائل شویم.
وی افزود: نظر افکار عمومی و رسانه ها درباره این سفر به دلیل وجهه بد بوش در منطقه و بدبینی - به ویژه رسانه های عرب - به وعده های آمریکا برای مسائل مربوط به روند صلح اعراب و فلسطین منفی است . ممکن است که دولتها علاقه مندی کمی بیشتر به آنچه که اتفاق افتاده داشته باشند .
گوس درباره واکنش عربستان سعودی به عنوان یک بازیگر مهم در این مسئله تصریح کرد: سعودیها همواره از حضور یک رئیس جمهوری آمریکا در کشور خود خوشحال هستند ، زیرا با وجود مشکلات در رابطه خود با واشنگتن، این هنوز یک رابطه امنیتی مهم آنهاست.
وی خاطر نشان کرد: مطمئنا یکی از اهداف سفر بوش، حفظ بازدارندگی ایران حتی پس از انتشار گزارش برآورد اطلاعات ملی آمریکا( NIE ) است که می گوید ایرانیها برنامه هسته ای تسلیحاتی خود را در سال 2003 متوقف کرده اند . سعودیها در شنیدن آنچه که بوش باید درباره ایران بگوید، بسیار نگران خواهند بود، زیرا آنها همچون آمریکاییها، ایران را یک تهدید می دانند که باید بازدارندگی درباره آن اجرا شود. اما آنها از مقابله مستقیم آمریکا و ایران بسیاری عصبانی هستند، زیرا فکر می کنند که در این مقابله آنها در صف مقدم قرار خواهند گرفت.
به گزارش مهر، استاد دانشگاه ورمونت آمریکا درباره سفر اخیر"محمود احمدی نژاد" رئیس جمهوری ایران به عربستان سعودی گفت : این یک سفر غیرعادی نبود. احمدی نژاد پیشتر نیز در سال 2007 به ریاض رفته بود. سعودیها در حال انجام یک بازی ماهرانه در اینجا هستند. آنها ایران را یک قدرت در حال افزایش در منطقه - در عراق، لبنان و در بین فلسطینیها- می بینند. آنها نگران هستند که ایران ( این قدرت بزرگ شیعه به علت جمعیت بیشتر شیعه درعراق) سود برنده نهایی از جنگ عراق باشد و بنابراین خواستار بازدارندگی در برابر آن هستند، اما سعودیها خواستار استقبال از آنها به طور همزمان هستند. آنها مقابله مستقیم آمریکا با ایران را نمی خواهند .
گوس در پاسخ به این سئوال که آیا عربستان سعودی خواستار تعامل بیشتر آمریکا با ایران است، اظهار داشت : تا جایی که این نگرانی وجود دارد که ممکن است دولت بوش حتی پس از گزارش نهادهای امنیتی آمریکا به دنبال یک سیاست مقابله باشد، بله، آنها خواستار تعامل بیشتر هستند. سعودیها خواستار یک رابطه صلح آمیز، اما محتاطانه آمریکا و ایران هستند.
وی درباره عراق هم گفت : سعودیها " نوری المالکی" نخست وزیر عراق را وابسته به ایران می دانند و به دلیل روابط نزدیک آن با ایران، خواستار برکناری وی هستند و اینکه می خواهند " ایاد علاوی" نخست وزیر پیشین عراق جانشین وی شود.
نظر شما