۲۶ مرداد ۱۴۰۳، ۱۱:۵۶

پرونده توسعه پارس جنوبی در یک سال آینده بسته می‌شود؟

پرونده توسعه پارس جنوبی در یک سال آینده بسته می‌شود؟

میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد و اصلی‌ترین منبع انرژی ایران و قطر محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد و اصلی‌ترین منبع انرژی ایران و قطر محسوب می‌شود.

بسته شدن پرونده توسعه پارس جنوبی در ۲۴ فاز، از دولت دهم در دستور کار قرار داشته و وزرای نفت هر چهار دولت قبلی، هر کدام در این زمینه قول‌هایی دادند اما پرونده توسعه این میدان مشترک گازی همچنان باز است.

اگرچه تکمیل توسعه فازهای متعدد پارس جنوبی در بخش دریایی و خشکی انجام شده اما فاز ۱۱ و چاه‌های به مدار نیامده آن، پرونده توسعه پارس جنوبی را باز نگه داشته است.

در طی دولت سیزدهم نیز که عمر آن با شهادت آیت‌الله رئیسی زودتر از موعد به اتمام رسید، پرونده فاز ۱۱ و به تبع آن پرونده توسعه پارس جنوبی بسته نشد و این موضوع به دولت چهاردهم موکول شده است.

فاز ۱۱ پارس جنوبی که ابتدا باید در بخش نخست با تکمیل ۲۴ حلقه چاه به تولید روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز خام برسد و سپس با استقرار تجهیزات فشارافزایی شاهد حفظ و نگهداشت و افزایش تولید از این فاز مرزی باشیم، اکنون با تولید حدود ۱۵ میلیون مترمکعب گاز در مدار بهره برداری است.

محسن پاک‌نژاد گزینه پیشنهادی وزارت نفت، بسته شدن پرونده پارس جنوبی را نه در ۴ سال، بلکه در یک سال در دستور کار قرار داده و در برنامه‌ای که به مجلس ارائه کرده، تکمیل فاز ۱۱ را در یک سال اول وعده داده است.

حال باید دید، در صورت کسب رأی اعتماد مجلس و آغاز کار در وزارت نفت، پرونده توسعه پارس جنوبی در بخش نخست، در یک‌سال آینده بسته خواهد شد؟

کد خبر 6197214

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • حمید IR ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۶
      0 0
      با سلام و احترام به خدا ماشینمون داغون شد از نبود بنزین سوپر تازه اون بنزین سوپرم که اصلا یا نیست یا درست توزیع نمیشه واقعا آنقدر تولیدش پیچیدس