به گزارش خبرگزاری مهر، شیخ یوسف جمالی در خطبههای امروز نماز جمعه اهل سنت بندرعباس اظهار کرد: هرمزگان با توجه به تجربیات صنعتی دهههای اخیر، دیگر استانی بیتجربه در استقرار صنایع بزرگ نیست و شهر بندرعباس هماکنون میزبان چندین واحد صنعتی و پالایشی بزرگ در مقیاس ملی است.
وی افزود: استقرار واحدهای بزرگ صنعتی و پالایشی در مرکز و شرق استان به ویژه فولاد و پالایشگاه در محدوده گچین و دمیلو در صورتی که پیوستهای محیط زیستی و اختلال در معیشت مردمی که در نزدیکی پروژه زندگی میکنند در نظر گرفته نشود، میتواند تأثیرات منفی بر محیط پیرامونی داشته باشد و این موضوع نباید نادیده گرفته شود.
شیخ جمالی با تاکید بر اهمیت مشارکت جوامع محلی در فرآیند ارزیابی و تصمیمگیری، گفت: نمیتوان یک مگا پروژه با پتانسیل ایجاد آلودگی و اختلال در معیشت مردم را بدون اطلاع و مشارکت افراد محلی و معتمدان آنها اجرا کرد.
امام جمعه اهل سنت بندرعباس افزود: اگر این طرحها فاقد مطالعات ارزیابی تأثیرات محیطزیستی هستند، باید قبل از آغاز هرگونه عملیات اجرایی، این مطالعات بهنحوی تدوین شود که امکان تصمیمگیری آگاهانه، مسئولیتپذیری، پاسخگویی و شفافیت را فراهم کند.
شیخ جمالی همچنین بر لزوم برگزاری جلسات با نمایندگان جوامع محلی و دیگر افراد متأثر از طرح جهت اخذ نقطهنظرات و نگرانیهای آنان و ارائه نتایج مطالعات ارزیابی تاکید کرد.
وی تصریح کرد: که تصمیمگیری در رابطه با این پروژهها نباید در پشت درهای بسته انجام شود و هر گزارشی که نگرانیها و نظرات جوامع محلی در آن لحاظ نشده باشد، قابلقبول نخواهد بود.
نظر شما