به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید محمد صادق طباطبایی خواهرزاده امام موسی صدر و استاد دانشگاه تهران در نشست اتحاد ملی و انسجام اسلامی در پرتوی سیره نظری و عملی امام موسی صدر که به ابتکار پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی برگزار شد با بیان اینکه امام موسی صدر یک عالم دینی و مستلزم به دین بود گفت : وی با حفظ موازین شرعی و دینی در میان یهودیان و مسیحیان لبنانی حضور مییافت و بر وحدت لبنان با حضور تمام ادیان و مذاهب و مقابله با اسراییل تأکید داشت.
وی ادامه داد: حرکت و رفتار عاطفی امام موسی صدر با بزرگان یهودی و مسیحی به اندازهای تاثیرگذار بود که همه او را رهبر خود میدانستند.
طباطبایی با اشاره به شرایط لبنان در آغاز فعالیت امام موسی صدر گفت: شیعیان لبنان بهشدت از نظر اقتصادی و معنوی تحت فشار بودند و حتی با فروش مواد مخدر و حتی فحشا زندگی خود را تأمین میکردند.
وی با اشاره به استعمار فکری و فرهنگی شیعیان لبنان از سوی سیاستمداران گفت: امام موسی صدر این استعمار فکری را بسیار دردناک میدانست و معتقد بود برای ایجاد وحدت، شیعه باید ابتدا جایگاه خود را پیدا کند.
وی با بیان خاطراتی از فعالیتهای امام موسی صدر در بین زنان و جوانان لبنانی اظهار داشت: در شرایطی که زنان لبنانی و حتی زنان شیعه به حجاب توجهی نداشتند و از روحانیت گریزان بودند او به میان آنها رفت و تحول بزرگی را به وجود آورد بهگونهای که جوانان لبنان و جامعه شیعی او را امام خود میدانستند.
دکتر طباطبایی گفت: امام موسی صدر معتقد بود برای ایجاد وحدت ابتدا شیعیان باید جایگاه واقعی خود را پیدا کنند.
وی گفت: امام موسی صدر بهرسمیت شناختن طرف مقابل را برای ایجاد وحدت ضروری میدانست، چون خطر تفرقه زمانی بروز میکند که نفی طرف مقابل وعدم احترام به یکدیگر رواج یابد.
وی بازسازی عزت مسلمانان، القا معنویت در پیروان دیگر ادیان و خدمت به ایشان را سه محور اصلی حرکت های امام موسی صدر برشمرد و افزود: معماری طرح گفتگو از سوی امام موسی صدر زمانی آغاز شد که شیعیان لبنان جایگاه خود را بازیافته بودند.
طباطبایی با بیان اینکه منش و روش امام موسی صدر حاکی از سیره خدایی وی بود، اظهار داشت: آشنایی عمیق و تحلیلی وی از قرآن، کلام نبوی،علوی و سخنان ائمه (ع) از ویژگی بارز امام موسی صدر بودند.
وی تصریح کرد: امام موسی صدر آشنایی کامل بر دوران زندگی حضرت عیسی داشت و این امر باعث علاقه شدید مسیحیان لبنان به ایشان بود.
وی در افزود: شناخت شرایط سیاسی و زمانی روز و سیاستمداران، ملاکها و سیره ائمه و پیامبر از جمله مواردی بودند که امام موسی صدر همواره به یاران خود توصیه میکرد.
طباطبایی با بیان اینکه امام موسی صدر فردی مؤمن، پایبند به اسلام و سازشناپذیراست، خاطرنشان کرد: یکی از عوامل موفقیت امام موسی صدر شجاعت وی در برخورد با واقعیتهای ملموس جامعه بود و اعتقاد داشت اسلام توانایی پاسخگویی به مسایل روز جوامع مختلف را دارد.
وی گفت: امام موسی صدر حیلهگری را حتی در مصاف با دشمن نمیپذیرفت و ترور را شکست خوردهترین روش برای دستیابی به هدف میدانست و معتقد بود که ترور ناهنجاری خطرناکی است که مردم رااز تعامل با رهبران بازمیدارد.
نظر شما