۲۷ مرداد ۱۴۰۳، ۱۰:۲۷

طی سه‌ماهه نخست سال جاری؛

۱۵۹ بیمار مبتلا به فشارخون و دیابت در گناوه شناسایی شد

۱۵۹ بیمار مبتلا به فشارخون و دیابت در گناوه شناسایی شد

گناوه - رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: ۱۰۲ فرد مبتلا به فشارخون و ۵۷ فرد دیابتی طی سه‌ماهه نخست سال جاری در غربالگری بیماران فشارخونی و دیابتی در این شهرستان شناسایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، عصمت حیدری صبح شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بیماران فشارخونی و دیابتی توسط بهورزان و مراقبین سلامت به‌صورت ماهانه پیگیری و مراقبت می‌شوند، افزود: انجام این غربالگری‌ها منجر به شناسایی ۱۰۲ فرد مبتلا به فشارخون و ۵۷ فرد مبتلا به دیابت در سه‌ماهه نخست سال جاری شده است و این افراد مراقبت‌های بهداشتی و درمانی اولیه را دریافت کردند.

وی اظهار داشت: خانه‌های بهداشت، پایگاه‌های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی در سطح شهرستان گناوه بهترین مکان برای ارزیابی سلامت مردم از نظر بیماری دیابت و فشارخون هستند و مراقبت بیماران فشارخونی و دیابتی به‌صورت ماهیانه توسط مراقبین سلامت و هر سه ماه یک‌بار توسط پزشک انجام می‌شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه ادامه داد: در سه ماه اول سال جاری ۲۸.۶ درصد بیماران فشارخونی و ۲۶.۸ درصد بیماران دیابتی مراقبت‌ها و خدمات لازم را توسط مراقبین سلامت و ۷.۱ درصد بیماران فشارخونی و ۶.۶ درصد بیماران دیابتی توسط پزشک خدمات و مراقبت‌های لازم را دریافت نموده‌اند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: تغییر سبک زندگی در پیشگیری و به تأخیر انداختن ابتلاء به فشارخون بالا در افراد در معرض خطر و همچنین کنترل فشارخون بالا در فرد مبتلا به این بیماری مؤثر است.

کارشناس مسئول واحد بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه نیز گفت: علل اصلی ناکامی در درمان فشارخون بالا بی علامت بودن بیماری و آگاهی ناکافی جامعه و به‌ویژه بیماران نسبت به بیماری و عوارض آن و مصرف نامنظم دارو است.

زهره گره گفت: به‌طورکلی درمان بیماران مبتلا به فشارخون بالا معمولاً به‌صورت ترکیبی از درمان غیر دارویی و درمان دارویی است؛ که تغییر سبک زندگی بخش غیر دارویی درمان فشارخون بالا را به خود اختصاص می‌دهد.

وی تصریح کرد: تغییر الگوی تغذیه‌ای به‌منظور کاهش مصرف چربی و مصرف روغن مایع به‌جای روغن جامد، مصرف سبزی‌ها و انواع میوه‌ها، کاهش مصرف نمک و غذاهای شور، پخت غذا به روش صحیح مثلاً بخار پز یا آب پز و حتی‌المقدور پرهیز از سرخ کردن آن، افزایش فعالیت بدنی و انجام ورزش روزانه و منظم یا حداقل پنج روز در هفته با شدت متوسط در جهت مبارزه با کم‌تحرکی، ترک مصرف الکل و کاهش وزن و کاهش وزن می‌تواند در درمان بیماران مبتلا به فشارخون بالا مؤثر باشد.

گره تأکید کرد: چهار بیماری دیابت، فشارخون بالا، سرطان و بیماری‌های مزمن تنفسی به همراه چهار عامل خطر کم‌تحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و دخانیات مهم‌ترین علل مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های غیر واگیر هستند که احتمال مرگ ناشی از بیماری‌های غیر واگیر را افزایش می‌دهند.

کد خبر 6197948

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha