۲۸ مرداد ۱۴۰۳، ۹:۵۱

صمصامی در مخالفت وزیر پیشنهادی اقتصاد:

آزموده را آزمودن خطاست

آزموده را آزمودن خطاست

حسین صمصامی در مخالفت عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: نمایندگان محترم، ملت شریف ایران، آزموده را آزمودن خطاست.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین صمصامی نماینده مخالف برنامه‌های عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصاد و دارایی صبح امروز (یکشنبه) در صحن علنی مجلس پس از درود به روح مطهر شهدا، اظهار داشت: نمایندگان محترم و ملت شریف ایران، آزموده را آزمودن خطا است. رهبر فرزانه انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳، ۱۲ ویژگی برای یک وزیر در جمهوری اسلامی نام بردند و کارآمدی یکی از مهمترین آنها بود. بررسی عالمانه و دقیق عملکرد جناب آقای همتی در دوران تصدی بانک مرکزی نشان می‌دهد که نه تنها نمره قابل قبولی در این زمینه نمی‌گیرند بلکه مدیریت ناکارآمد ایشان زمینه ساز ورود بحران‌های متعدد و جدی در جامعه شده است.

وی عنوان کرد: ایشان به فاصله زمانی کوتاهی پس از انتصاب به عنوان رئیس بانک مرکزی از دریافت اختیارات خاص از سران قوا جهت ساماندهی بازار ارز و اصلاحات بانکی خبر دادند و این اختیارات خاص در سال‌های ۹۸ و ۹۹ تمدید شد که ماحصل این اختیارات ویژه این شد که شرایط کشور با این مجوز خارج از روال قانونی با چالش‌های بیشتری مواجه شد. نگاهی به وقایع ارزی و نقدینگی در آن زمان موضوع را به وضوح نشان می‌دهد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: در حوزه بانکی، ورود به حوزه بانک آینده و بانک‌های نظامی در بانک سپه یکی از مهمترین اقدامات بانک مرکزی برشمرده می‌شود. در خصوص بانک آینده، اقدامات نامتعارف و ریشه دواندن فساد در این بانک از بانک تات شروع شد و عمده چالش‌های آن به دلیل سو استفاده سهامداران کلان آن از منابع عمومی برای بنگاه داری و احداث پروژه‌های خصوصی هتل سازی و امثالهم بود. در همان دولت دهم با مشخص شدن رویه رئیس کل بانک مرکزی دستور برخورد قاطعانه با آنکه را به قائم مقام بانک و رئیس فعلی سازمان برنامه داد اما کار به مسیر دیگری منحرف شد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به اختیارات ویژه‌ای که از سران دریافت کردند انتظار می‌رفت برای اولین بار اقتدار بانک مرکزی در مقابله با مفاسد کلان را شاهد باشیم. در برخی سال‌های بیش از پنج واحد درصد از تورم رشد مربوط به عملکرد این بانک بوده است و لکن مشابه قبل این استخوان لای زخم باقی ماند و موضوع به تغییر هیئت مدیرها تقلیل داده شد و حتی تلاشی برای واقعی سازی ارقام صورت نگرفت و حل مسأله به تأخیر افتاد. گویا زمانی که قرار است برخورد جدی و نتیجه بخش با مفسدان کلان صورت گیرد زبان‌ها الکن، قلم‌ها نانویسا و گام‌ها لرزان می‌شود. آقای همتی در این چالش مهم دقیقاً همان مسیر نادرست مدیران قبلی را ادامه دادند و اکنون که به وزیر مطمئن، تحول گرا و شجاع نیاز داریم چگونه می‌توان به ایشان اعتماد کرد؟

صمصامی بیان کرد: معاونت حقوقی بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ در گزارشی با تصربح با اخلال عمده مالی و پولی از سوی بانک آینده اشاره کرد. طبق آمار فعلی بدهی ۱۹۰ هزار میلیارد تومانی و زیان انباشته ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی، عملکرد دکتر همتی در بانک آینده است. در خصوص ادغام بانک‌ها و مؤسسات نظامی ماند قوامین، انصار، حکمت، مهر اقتصاد در بانک سپه ایشان به عنوان رئیس کل بانک مرکزی باید از اختیارات ویژه خود استفاده می‌کرد تا این اقدام در مسیری سالم انجام شود.

وی افزود: اگر قرار باشد چشم بسته و بدون تدبیر تمام بانک‌های نظامی با هر وضعیتی در بانک سپه ادغام شود چه نیازی به حضور بانک متخصص و متولی وجود دارد؟ براساس اظهارات وزارت اقتصاد در مرداد ۱۴۰۲ دولت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان به بانک سپه بدهکار سد که سو تدبیر است. عادلانه آن است که اگر غده سرطانی کشف شود تلاش حداکثری برای جداسازی آن از بافت‌های لازم صورت می‌گیرد اما در زمان دکتر همتی بانک قوامین با آن همه تخلف در بانک سپه ادغام شد تا صورت مسأله از نظر مدیریتی پاک شود و آقایان در رزومه کاری خود این اقدام را به عنوان عملکرد اصلاحی ثبت کنند اما واقعیت خود را نشان می‌دهد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: در حوزه ارزی، ایشان در برنامه خبری در ۲ تیرماه ۹۸ به مردم قول دادند ارزش پول ملی را تقویت کنند. معنای تقویت ارزش پول ملی مشخص است در حالی که در دوران ایشان ارزش پول از ۹ هزار تومان به ۲۵ هزار تومان تنزل یافت و ما می‌دانیم چه خسارت جبران ناپذیری در گرو آن به سفره مردم تحمیل شده است. این اتفاقی است که رخ داده است.

صمصامی گفت: نمایندگان عزیز توجه کنید موضوع حساس و مهم است. حضور ایشان در رأس وزارت اقتصاد نتیجه‌اش بدبینی مردم نسبت به اوضاع اقتصاد است. در حوزه پولی و بانکی، آمار مربوطه وجود دارد و وضعیت عملکرد و رشد نقدینگی عیان است.

وی با اشاره به اتهام همتی در پرونده چای دبش تصریح کرد: ایشان دولت مظلوم شهید رئیسی را مدام در این پرونده متهم می‌کرد در حالی که خود ایشان یکی از متهمین این پرونده است و گزارش سازمان بازرسی این را نشان می‌دهد. ایشان به دلیل ترک فعل متهم بوده است. در موضوع افزایش قیمت بنزین و مجموع عملکرد در بانک مرکزی و تأمین دول کسری بودجه طی نامه به رهبر انقلاب در ۱۱ شهریور ۹۸ پیشنهاد بنزین ۵ هزار تومانی را مطرح کردند و از تبعات اندک اجتماعی آن سخن گفتند.

این نماینده مجلس اضافه کرد: پس از اجرای این سیاست و وقوع اعتراضات گسترده که منجر به کشته شدن ده‌ها نفر از هموطنان ما شد، شخصاً به این موضوع اعتراف کردند که اجرای سیاست افزایش نرخ بنزین باعث ایجاد این شرایط شد. اعلام کردند مخالف افزایش قیمت بنزین بودند حال آنکه این سیاست ۲۰ روز قبل توسط شخص ایشان گفته شده بود.

صمصامی خاطرنشان کرد: دامنه افزایش قیمت بنزین و تلاطمات اقتصادی و ناآرامی‌ها در کشور تا جایی ادامه پیدا کرد که شیطان بزرگ و رهبر تروریست‌های جهان به خود جرأت داد پس از ۵۰ روز دست به ترور سردار سلیمانی زد. پس از شهادت سردار دل‌ها همان زمان آنها گفتند که وضعیت اقتصادی ایران بسیار نامطلوب است و شرایط داخل کشور بسیار شکننده است و بسیاری از ایرانی‌ها را به خاطر سو مدیریت اقتصادی کشته‌اند.

وی در پایان ادامه داد: آیا نمی‌توان گفت که آمریکایی‌ها براساس تحلیل‌های اقتصادی و اجتماعی حاکم بر کشورمان آن زمان را برای حمله سردار مقاومت تعیین کردند. آقای همتی تا چه میزان در این فضا مؤثر بودند؟ همکاران آزموده را آزمودن خطا است و هشدار می‌دهم با این حقایق حجت را بر ما نمایندگان تعیین می‌کند که به آقای همتی اعتماد نکنیم. ما مستقیماً مسئول خواهیم بود و باید پاسخگو باشیم.

کد خبر 6199159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha