خبرگزاری مهر، گروه استانها*محمدرضا بهرامیصفت: این روزها میلیونها زائر از سراسر ایران قدم قدم پای پیاده راهی شش گوشه اباعبدالله الحسین (ع) هستند تا درس دلدادگی را در مکتب آزادگی سرور آزادگان جهان بیاموزند.
اربعین سراسر عشق و عاشقی است و در این راه تا عاشق نشوی نمیتوانی قدم بگذاری، امروز میبینیم شیعیان از پاکستان، افغانستان، ترکیه، یمن و سراسر دنیا راهی کرب و بلا میشوند تا بلای عاشقی حسین را به جان بخرند.
اما در این طرف مرزهای عراق عاشقی در ایران یک معنای دیگری هم پیدا کرده است و آن گذاشتن خاک پای زائران به توتیای چشم موکبداران است، اینجا واکس زدن کفش زائران هم ثواب است.
کسانی که بیش از ۲۰ روز زندگی خود را وقف پذیرایی زائران حسینی میکنند و دارای زندگی خود را وقف راه اربعین میکنند.
در دارالمؤمنین و دارالمجاهدین همدان نیز میزبانی از زائران اربعین رنگ و بوی خاصی دارد و دهها موکب در سراسر استان همدان به زائران خدمترسانی میکنند.
۱۷۰ موکب در استان همدان و ۲۶ موکب در عراق داریم
رئیس ستاد مردمی اربعین و عتبات استان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از ۲۰ مرداد فعالیتهای موکبها آغاز شده است، اظهار کرد: ۱۷۰ موکب در سراسر استان همدان از ۲۰ مرداد خدمترسانی به زائران اباعبدالله الحسین (ع) را آغاز کردهاند.
سیدرضا موسوی افزود: فعالیت موکبها تا ۱۱ شهریور ماه ادامه خواهد داشت، بعد از پایان اربعین حسینی در ۴ شهریور موکبها در مسیر بازگشت زائران برپا خواهند شد.
وی با بیان اینکه موکبدارها تلاش میکنند بهترین خدمات را ارائه دهند، گفت: در تمام موکبهای استان همدان هر روز چندین هزار پرس غذای گرم در ۳ وعده صبحانه، ناهار و شام توزیع میشود.
موسوی خاطرنشان کرد: صبحانه حلیم، عدسی، املت، تخم مرغ و سیبزمینی و شام و ناهار نیز غذای گرم برنج و خورشت قیمه و قورمه و انواع کبابها همچنین انواع میانوعدههای مختلف نیز در بین زائران اربعین پخش میشود.
رئیس ستاد مردمی اربعین و عتبات استان همدان با اشاره به سایر خدمات بیان کرد: واکس کفش، ماساژ زائران، سرویس بهداشتی و حمام، آرایشگاه، امداد خودرو، کمکهای اولیه و کلاسهای آموزشی مهدویت و مسائل اعتقادی در موکبها انجام میشود.
وی افزود: همچنین اسکان نیز در موکبهای استان همدان وجود دارد.
موسوی با اشاره برنامههای فرهنگی برای کودکان گفت: موکبهای خاصی در نظر گرفتیم که خدماتی را برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفتهاند.
رئیس ستاد مردمی اربعین و عتبات استان همدان عنوان کرد: همچنین موکبهایی داریم که صددرصد خادمان آن بانوان هستند.
وی با اشاره به هزینههای موکبها بیان کرد: صد در صد هزینههای موکبها مردمی بوده و یک ریال از دولت به موکبها پرداخت نشده است.
موسوی خاطرنشان کرد: مردم ریال به ریال هزینههای موکبها را از جیب شخصی خود پرداخت میکنند و در این راه جان و مال خود را وقف میکنند.
وی با اشاره به فعالیت موکبهای همدان در عراق بیان کرد: ۲۶ موکب از استان همدان نیز در عراق برپا شده و تمام خدمات را به زائران ارائه میدهند.
موسوی عنوان کرد: مردم میتوانند از طریق شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۵۹۹۰۳۲۲۶۶ و شماره حساب شبا IR60170000000151725172008 به ستاد مردمی اربعین کمک کنند.
همدان میزبان زائران از ۱۸ استان کشور است
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه استان همدان از استانهای پیشران در ارائه خدمات به زائران است، اظهار کرد: در ایام اربعین هزاران زائر از ۱۸ استان کشور از همدان راهی مرز و کربلا میشوند و همدان شاهراه مسیر زائران است.
حجتالاسلام رضا غلامیروشن افزود: بسته ویژه اربعین را در سازمان تبلیغات برای زائران در نظر گرفتهایم و سعی میکنیم خدمات خوبی را به همه زائران انجام دهیم.
وی با اشاره به حضور شبکه مبلغین در موکبها گفت: بیش از یک هزار مبلغین استان همدان از خواهران و برادران در تمامی موکبهای استان حاضر میشوند و نمازهای ۳ گانه را به صورت جماعت در موکبها برگزار میکنند.
حجتالاسلام غلامیروشن خاطرنشان کرد: همچنین برگزاری کلاسهای اعتقادی، مسائل شرعی و مهدویت را در موکبها آموزش میدهند.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان با اشاره به اجتماع جاماندگان اربعین بیان کرد: همزمان با سراسر کشور در اربعین حسینی در ۹ شهرستان استان همدان از ساعت ۱۰ تا ۱۲ ظهر اجتماع جاماندگان اربعین حسینی برگزار میشود.
وی عنوان کرد: در پایان عزاداری نیز نماز باشکوه جماعت برگزار خواهد شد.موکبها صحنههای عاشقی و دلدادگی است
علی هاشمی یکی از خادمان موکبهای استان همدان با بیان اینکه خدمت به زائران حسینی بسیار لذتبخش است، اظهار کرد: در این ۲۰ روز صبح تا شب زندگیمان را وقف خدمت به زائران حسینی کردهایم و هیچ لذتی بالاتر از این نیست.
وی افزود: همین یک لیوان آب خنک به زائران میدهیم و عرق پیشانی آنها را خشک میکنیم احساس زیارت شش گوشه اباعبدالله را داریم.
این خادم حسینی با بیان اینکه در موکبهای هر روز صحنههای زیبایی رقم میخورد، بیان کرد: پیر زنهایی داریم که النگو خود را در میآورند و برای هزینه موکبها اهدا میکنند اینجا ما ریالی کمک دولتی نداریم و هرچه هست پول خود مردم است.
وی عنوان کرد: وقتی در زیارت عاشورا میخوانیم پدر و مادرم به فدایت در موکبها هر روز میبینیم که واقعاً عاشقان اباعبدالله جان و مال و فرزندان خود در این راه میدهند.
بانوان همدانی زینبگونه در راه اباعبدالله الحسین (ع) برادری میکنند
زهراسادات حسینی یکی از بانوان خادم حسینی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ما داستان حضرت زینب (س) را در کربلا شنیدیم اما اینجا بانوانی را میبینیم که زینبگونه برای امام حسین (ع) برادری میکنند و همه زندگی خود را در این راه اربعین میدهند.
وی افزود: ما موکبی داریم که صفر تا صد این موکبها توسط بانوان اداره میشود و به تمام زائران خدمات میدهند.
این بانوی خادم الحسین (ع) با اشاره به خدمات دختران نوجوان بیان کرد: تلاش میکنیم در موکبها خدمات فرهنگی و اعتقادی، حجاب و عفاف را نیز داشته باشیم.
وی افزود: کتابخانه فرهنگی نوجوانان، فیلمهای آموزشی و انواع بستههای فرهنگی را ارائه میدهیم.
حسینی با بیان اینکه باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم، گفت: اربعین حسینی یک ظرفیت بزرگ ایجاد کرده که میتوانیم از این ظرفیت در جهت تبلیغاتی فرهنگی و تهاجمات فرهنگی و اعتقادی استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: هر دختر ایرانی میتواند سفیر عاشقی اربعین حسینی باشد.
گفتنی است؛ در استان همدان ۱۷۰ موکب در داخل استان و ۲۶ موکب در خاک عراق انواع خدمات را به زائران حسینی تا ۱۱ شهریور ماه ارائه میدهند.
نظر شما