به گزارش خبرنگار مهر، هشتمین همایش اسوههای صبوری با حضور مدیران بنیاد شهید صبح امروز برگزار شد.
منصوره کرمی همسر شهید مسعود علیمحمدی در این همایش گفت: امروز، روز یادبود قربانیان ترور در تقویم است در واقع این همایش در راستای گرامی داشت خانوادههای قربانیان ترور برگزار شده است، به همین منظور از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ همایشی به این نام در استانهای مختلف برگزار کردهایم تا فرصتی شود برای شنیده شدن صدای خانوادههای ترور برای برقراری صلح جهانی باشد.
وی افزود: در این همایشهایی که برگزار کردهایم بیش از هزار نفر از خانوادههای قربانیان ترور تجلیل به عمل آمده و در واقع با این کار کمک میکنیم که روایتهای این خانوادهها به خوبی شنیده شود به دلیل آنکه وقتی یک مصیبت بزرگی همچون ترور را خانوادههای این قربانیان بیان میکنند دیگران هم بهتر میتوانند درک کنند که چه مصیبتهایی بر آنها وارد شده است.
۲۱ هزار و ۹۰ شهید ترور در کشور
در ادامه نریمانی مدیرکل تشکلهای شاهد بنیاد شهید اظهار داشت: واژه صلح در عرصه حقوق بشر تقدس دارد. همیشه تفسیرهای گوناگونی برای واژههای مقدس وجود دارد و نظام سلطه سعی بر تفسیر خود و استفاده از آن دارد. در قاموس حقوق بشر آمریکایی چهل هزار نفر به شهادت میرسند و قطعنامهها وتو شده و از رژیم صهیونیستی حمایت میشود و از یک سو بمبهای چند تنی به رژیم صهیونیستی داده شده و از سوی دیگر هواپیماهای آمریکایی بستههایی را از هوا ارسال میکنند.
نریمانی ادامه داد: ما ۲۱۰۹۰ شهید و ۲۵۲۲۹ جانباز ترور در کشور داریم و از ترومای ایجاد شده برای خانوادههای قربانی ترور غفلت شده است. یکی از پدیدههای شوم تروریسم ترور نخبگان و تغییر سرنوشت کشورها هستند. در این ۴۵ سال نخبگان کشور ترور شده و این در حقوق بین الملل جای پیگیری دارد. ما در بنیاد شهید و امور ایثارگران حمایت از سمنها در حوزه ترور را مورد توجه قرار داده ایم.
هر ساعت ۴ کودک فلسطینی شهید می شوند
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه در این همایش گفت: امسال در شرایطی به استقبال این روز می رویم که بزرگترین تروریست دولتی جهانی رژیم جعلی و کودک کش صهیونیستی با حمایت تمام عیار و نامحدود برخی دولت های مدعی حقوق بشر مانند امریکا و انگلیس در حال انجام قبیح ترین جنایات و فجیع ترین خونریزی ها در سرزمین مقدس همه ادیان آسمانی ، فلسطین عزیز است.
وی ادامه داد: صحبت کردن از احترام به قربانیان تروریسم در شرایطی که در هر ساعت چهار کودک فلسطینی به دست ارتش سفاک و تروریسم رژیم اسرائیل به شهادت می رسند و هر روز حدود چهل کودک فلسطینی مادر خود را در حملات تروریستی این جانیان از دست می دهند شعاری توخالی بیش نیست. بویژه آنکه نهادهای بین المللی و دولت های غربی چشم خود را بر روی این جنایت کم سابقه علیه بشریت بسته و از کوچکترین اقدامی برای پایان این جنایت هشتاد ساله دریغ نموده اند.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امورخارجه، در انتهای سخنان خود گفت: تردیدی نیست که دولت، دستگاه قضائی و دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در مسیر احقاق حقوق ملت ایران در استیفای حقوق قربانیان ترور و خانواده های عزیز و رنجدیده آنان و اجرای عدالت در حق تروریست های و حامیان آنها، از همه ظرفیت های سیاسی ، حقوقی، قضائی در سطح ملی و بین المللی استفاده خواهد کرد.
باید شرایط مساعد گسترش تروریسم از بین برود
هیبت الله نژندی منش دانشیار محترم حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید نگاه ریشه ای به تروریسم داشته باشیم و شرایط مساعد گسترش تروریسم را از بین ببریم. همه می دانند که ریشه های تروریسم چیست اما کمتر به آن می پردازند چرا که نفع آنها در حل نشدن آن ها است.
استاد حقوق بین الملل دانشگاه علامه در ادامه سخنان خود چند پیشنهاد در خصوص قربانیان تروریسم داشت، وی گفت: باید از گزارشگر ویژه مبارزه با تروریسم سازمان ملل دعوت کنیم تا در ایران حضور یابد. و این اقدام را باید به صورت هدفمند انجام دهیم.
وی در آخر ادامه داد: باید قانون ملی تامین نیازهای قربانیان تروریسم تصویب و مرکز ملی تخصصی حمایت از قربانیان تروریسم که مشتمل بر متخصصان موضوع باشد، ایجاد شوند.
در بخش دیگری از همایش، رحیم نسب، مدیرکل شورای مشاورین وزرا در امور ایثارگران بنیاد شهید، گفت : با برگزاری این گونه از همایش ها، و با گرامیداشت یاد شهدا، اقدامی در جهت پاسداشت همه فضیلت های انسانی بر می داریم و به قول مقام معظم رهبری، پاسداشت یاد شهدا کمتر از شهادت نیست.
نظر شما