فرشاد سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار مهر، درباره وضعیت اعطای وام مسکن نخبگان از سال گذشته تاکنون توضیح داد و اظهار کرد: سال گذشته وام مسکن بنیاد ملی نخبگان یک میلیارد تومان با نرخ سود ۲۳ درصد و با بازپرداخت حداکثر ۲۰ ساله بود اما این مبلغ با توجه به اینکه قیمت مسکن بالا رفته بود، کفاف خرید مسکن را نمیداد.
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان با اشاره به مذاکره با بانک مرکزی برای افزایش مبلغ وام مسکن گفت: این مذاکرات در نهایت منجر به این شد که اواخر اسفند سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار موافقت کردند که وام مسکن به ۲ میلیارد تومان افزایش یابد.
معرفی ۱۷۰ نخبه به بانک برای دریافت وام مسکن در سال ۱۴۰۲
سلیمانی با اعلام اینکه سال گذشته ۱۷۰ متقاضی را برای اخذ ۱۷۰ میلیارد تومان وام مسکن به بانکها معرفی کردیم، خاطرنشان کرد: البته این معرفی نامه به منزله دریافت وام نیست چرا که مشخص نیست از این تعداد، چند نفر موفق به دریافت وام شده اند؛ چرا که برخیها معرفی نامه وام از ما میگیرند ولی به دلایل مختلف از دریافت وام منصرف میشوند و دیگر به ما اطلاع نمیدهند.
وی ادامه داد: آمار تقریبی ما نشان میدهد که در سال ۱۴۰۲ بالای ۷۰ درصد از متقاضیان وام یعنی ۱۴۰-۱۵۰ نفر از متقاضیان وام مسکن، موفق به دریافت وام شده اند.
۱۷۰ نفر از ابتدای سال تاکنون متقاضی گرفتن وام ۲ میلیاردی مسکن شدند
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ تاکنون (تا انتهای مردادماه)، ۱۷۰ متقاضی را برای دریافت ۳۵۰ میلیارد تومان وام مسکن به بانکها معرفی کرده ایم.
اقساط ۴۰ میلیون تومانی وام مسکن / مذاکره برای کاهش نرخ سود در دولت جدید
سلیمانی با اشاره به اقساط ۴۰ میلیون تومانی وام ۲ میلیارد تومانی وام مسکن گفت: اقساط سال گذشته وام مسکن نخبگان ۲۰ میلیون تومان در ماه و اقساط جدید ۴۰ میلیون تومان است که در همین رابطه با بانک مرکزی وارد مذاکره شدیم که نرخ سود را کاهش دهد. در دولت گذشته با مرحوم آیت الله رئیسی صحبتهایی شده بود که برای نخبگان نرخ سود کاهش یابد و از ۲۳ درصد به حداقل ۱۴ درصد برسد که در این صورت مبلغ اقساط به حدود ۳۰ میلیون در ماه کاهش مییافت اما متأسفانه بعد از شهادت آقای رئیسی عملاً این موضوع مسکوت ماند.
وی افزود: الحمدالله دیدگاه دکتر پزشکیان نیز در بحث نخبگان مثبت است و چندین بار در سخنرانیهای خود تاکیداتی داشته اند. با توجه به احتمال تغییر و تحولات در وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، منتظر هستیم تکلیف روشن شود تا بار دیگر درخواست خودمان را مطرح کنیم.
جلسه با مسئولان اعتباری ۸ بانک عامل / کمبود نقدینگی بانکها دلیل عدم پرداخت وام
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان ضمن بیان این مطلب که برخی بانکها به دلایل مختلف وام را به متقاضیان تخصیص نمیدادند، گفت: در همین رابطه جلسهای با مسئولان اعتباری ۸ بانک عامل که وظیفه شأن پرداخت این وام است، برگزار کردیم. بانکها یک از عوامل عدم تخصیص وام را کمبود نقدینگی با ناترازی و یا تراز منفی عنوان و بیان کردند که بانک مرکزی به ما این اجازه را نمیدهد. استدلال ما این بود که حتی اگر هزار نخبه را به بانکها معرفی کنیم، چیزی حدود ۲ هزار میلیارد تومان میشود که این عدد در سیستم بانکی ما مبلغ بالایی نیست و ما در نهایت استدلال بانکها را نپذیرفتیم.
سلیمانی با اشاره به اینکه بعد از برگزاری این جلسه، اتفاقات مثبتی افتاد و بانک ملی و بانک مسکن خیلی خوب همراهی میکنند و این وام در حال پرداخت شدن است، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم با بانک مرکزی تفاهم کنیم که یک مقدار نرخ سود را کاهش دهد و مبلغ اقساط وام مسکن پایینتر بیاید، مشکلات حل خواهد شد.
رایزنی با بانک مرکزی درباره تسهیل شرایط اعطای وام به نخبگان
وی بیان کرد: یکی از شروط اعطای وام مسکن این بود که مبلغ وام به علاوه سود آن در ۲۰ سال (یعنی حدود ۸ میلیارد تومان) باید حداقل ۸۰ درصد مبلغ مسکنی باشد که فرد میخواهد آن را خریداری کند؛ یعنی باید مبلغ خانه بالای ۸ میلیارد تومان میشد که قاعدتاً برای خیلی از نخبگان مخصوصاً آنهایی در سنین جوانی هستند و تازه کار را شروع کردند، امکان پذیر نبود. در نهایت مقرر شد بانکها در این قصه همراهی کنند و تقریباً برابر قیمت وام، قیمت مسکن را در نظر بگیرند و دیگر در بحث سود سخت گیری نکنند.
الزام بانکها برای ارائه فیش حقوقی ۸۰ میلیونی! / مکاتبه با بانک مرکزی
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان با اشاره به مکاتبه با بانک مرکزی در خصوص سخت گیری بانکها برای اعطای وام مسکن به نخبگان گفت: بانکها این شرط را گذاشته اند که در صورتی به فرد نخبه وام مسکن اعطا میشود که دو برابر قسط وام یعنی ۸۰ میلیون تومان فیش حقوقی ارائه شود که بنیاد ملی نخبگان در حال رایزنی با بانک مرکزی است که با فیش حقوقی ۴۰ میلیون تومانی (معادل اقساط وام) این وام پرداخت شود.
نظر شما