محمدمهدی کشاورزی، برنده مدال طلای المپیاد جهانی نجوم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: علاقهام به نجوم به پنج سالگی و زمانی که به فرهنگسرای نجوم در شیراز میرفتم آغاز شد.
وی افزود: نجوم نه مرتبط با فیزیک بلکه خود فیزیک است و علاقه من به فیزیک این مسیر را تکمیل کرد.
کشاورزی گفت: متأسفانه در مدارس کشور امکانات به صورت همگن توزیع نشده و همین امر میتواند در موفقیت مؤثر باشد چون امکانات مدارس برتر بیشتر است و مسیر را هموارتر میکند.
وی در ادامه به نحوه برگزاری المپیادها اشاره کرد و گفت: المپیادهای کشوری توسط باشگاه دانشپژوهان جوان برگزار میشود که اخیراً وضعیت رو به رشدی داشته در حالی که قبلاً افت شدیدی داشت.
کشاورزی افزود: در همه المپیادها داوطلبان هر المپیاد بدون محدودیت ثبت نام اولیه را انجام میدهند و در مرحله اول میتوان خیلی راحت قبول شد، مرحله دوم چهار پنج ماه بعد در رقابت سنگینتری برگزار شده و تعداد ۸۰ نفر قبول میشوند و مجموع امتیازات دور اول و دوم ۴۰ نفر را وارد مرحله سوم میکند که آزمون عملی است.
وی اضافه کرد: در نهایت این ۴۰ نفر وارد دوره تابستانی میشوند و یک الی دو ماه در یک سری کلاسها و امتحانات تابستانی شرکت میکنند و افرادی که شانس دریافت مدال دارند آنجا مشخص میشوند.
این دانشآموز نخبه گفت: کسانی که مدال طلای کشوری دارند بدون کنکور در رشته خود درس خواهند خواند و برگزیدگان کشوری یک سال برای رقابت در سطح جهان تلاش میکنند.
وی با بیان اینکه پدر و مادر بیشترین نقش را در موفقیت او داشتند گفت: در مدرسه برتر درس نخواندم اما به جز پدر و مادرم نقش معلمم آقای محمدحسین مرادی بسیار تأثیرگذار بود.
کشاورزی در پایان گفت: هدفم تحصیل و ادامه مسیر در رشته مورد علاقهام یعنی فیزیک است که امیدوارم بتوانم در آن موفق عمل کنم.
نظر شما