۱۱ شهریور ۱۴۰۳، ۸:۱۶

فرمانده منطقه شمال‌غرب پدافند هوایی ارتش تشریح کرد؛

ماجرای انهدام یک ریز پرنده در تبریز پس از عملیات وعده صادق

ماجرای انهدام یک ریز پرنده در تبریز پس از عملیات وعده صادق

تبریز- فرمانده منطقه شمال‌غرب پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ماجرای انهدام یک ریز پرنده در تبریز پس از عملیات وعده صادق را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر سرتیپ دوم عباس عظیمی شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت فرا رسیدن سالروز تأسیس پدافند هوایی به فرمان رهبر انقلاب، افزود: قبل از انقلاب همه تجهیزات و امکانات پدافند هوایی از خارج وارد کشور می‌شد اما امروز توسط دانشمندان و متخصصان داخلی تولید می‌شود به گونه‌ای که برد رادارهای کنونی به بیش از ۳۰۰ کیلومتر می‌رسد درحالیکه قبل انقلاب حدود ۴۵ کیلومتر بود.

سرتیپ دوم عظیمی، پدافند هوایی شمال غرب ایران را یکی از مناطق نه‌گانه این نیرو و از نظر جغرافیایی و سیاسی یکی از با اهمیت‌ترین مناطق کشور خواند و گفت: آسمان استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و کردستان توسط این منطقه رصد، کنترل و هدایت پروازی می‌شود.

وی، وسعت مأموریت پدافند هوایی منطقه شمال غرب ایران را بیش از ۱۰۵ هزار کیلومتر مربع اعلام کرد که یک پانزدهم مساحت کشور را شامل می‌شود.

وی تاکید کرد: شرایط جنگ و صلح به‌هیچ عنوان برای پدافند هوایی معنی ندارد و این مجموعه نظامی به‌صورت تمام وقت در حالت آماده باش است.

وی خاطرنشان کرد: پس از عملیات غرورآفرین وعده صادق، منطقه شمال‌غرب کشور در آماده باش کامل بود و اجازه کوچک‌ترین تعرض به آسمان منطقه داده نشد.

امیر عظیمی با بیان اینکه مفهوم پدافند هوایی در هیچ نقطه‌ای از جهان مطلق نیست، تعابیری همچون گنبد آهنین که از سوی سران رژیم صهیونیستی مطرح می‌شود را کذب خواند و گفت: در جریان عملیات وعده صادق و نیز موشک‌باران سرزمین‌های اشغالی توسط حزب الله لبنان دروغ بودن این ادعا برای جهانیان آشکار شد.

وی افزود: به‌طور میانگین بین ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ پرواز از منطقه پدافند هوایی شمال غرب کشور در شبانه روز رصد، پایش و هدایت می‌شود که آماری قابل توجه است. وی افزود: به‌طور میانگین بین ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ پرواز از منطقه پدافند هوایی شمال غرب کشور در شبانه روز رصد، پایش و هدایت می‌شود که آماری قابل توجه است.

وی با اشاره به توانمندی بالای نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف، خاطرنشان کرد: سازمان جهانی هوانوردی در سال ۱۳۹۵ با صدور بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد آسمان ایران، امن‌ترین در جهان است که این موضوع افتخاری برای نیروی پدافند هوایی و نشانه‌ای از توانمندی فنی و رزمی آن محسوب می‌شود.

امیر عظیمی، هم‌مرز بودن با کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان را از مهمترین ویژگی پدافند هوایی شمال غرب کشور برشمرد و اظهار کرد: وجود پایگاه‌های هوایی فرامنطقه ای در این کشورها بر اهمیت پایش و رصد آسمان منطقه افزوده است.

فرمانده پدافند هوایی شمال غرب کشور، پیشرفت‌ها و توسعه کمی و کیفی این نیرو در سال‌های پس از انقلاب به ویژه پس از دوران دفاع مقدس را بسیار مهم دانست و یادآور شد: در سال‌های پیش از انقلاب تنها ۳۰ درصد آسمان کشور تحت مدیریت این نیرو بود که اکنون به ۱۰۰ درصد رسیده است.

وی گفت: پدافند هوایی در عملیات وعده صادق هماهنگی کامل داشت به طوری که کار پدافند هوایی بعد از عملیات وعده صادق تازه شروع شد و این مجموعه ۱۷ روز در آماده باش کامل بود حتی یک ریزپرنده که قصد نزدیک شدن به ذخایر پتروشیمی تبریز داشت نیز توسط پدافند هوایی شمال‌غرب منهدم شد.

کد خبر 6212772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کمال IR ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۲
      2 0
      بعضی از کشورهای همسایه ایران به ظاهر از اسرائیل انتقاد می کنند ولی در باطن در خدمت اسرائیل وآمریکا هستند مثل آذربایجان یا حکومت ترکیه که همین پهپاد ها را برای خرابکاری به ایران هدایت می‌کنند برای جاسوسی وجنایت بای جمهوری اسلامی مواظب رفتار دوگانه این کشورها باشد اینها سابقه خوبی درگذشته برای کشور ما