۱۳ شهریور ۱۴۰۳، ۱۱:۰۶

عارف در مراسم معارفه وزیر ورزش:

شهادت می‌دهم دنیامالی در هر نقشی که برعهده گرفته موفق بوده است

شهادت می‌دهم دنیامالی در هر نقشی که برعهده گرفته موفق بوده است

معاون اول رئیس جمهور در مراسم تکریم و معارفه وزرای ورزش گفت: شهادت می دهم دنیامالی در هر نقشی که برعهده گرفته موفق بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در آئین تکریم و معارفه وزرای «ورزش و جوانان» دولت‌های سیزدهم و چهاردهم که صبح امروز (سه شنبه) برگزار شد، معاون اول رئیس جمهور خطاب به احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان دولت چهاردهم گفت: با تمام توان برای بازگشت جوانان و ورزشکارانی که مهاجرت کرده‌اند، برنامه‌ریزی و تلاش کنید، به دنبال دلیل‌ها نباشید، بلکه از ساز و کار «تشویق» و «احترام» استفاده کنید. به این عزیزان در هر کشوری که هستند افتخار می‌کنیم اما تلاش می‌کنیم که آنها در وطن خود ورزش را دنبال کنند.

معاون اول رئیس جمهور در این مراسم که در وزارت ورزش و جوانان با حضور معاونان، دست‌اندرکاران و پیشکسوتان ورزش کشور برگزار شد؛ با تشکر از تلاش‌های کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان دولت سیزدهم، گفت: با آنکه بر این مسئله واقف هستیم که در وزارت ورزش و جوانان، دو بخش مهم و ستادی یعنی «ورزش» و «جوانان» عملاً ادغام نشده بلکه الحاق شده‌اند، اما این بحث اصلی ما نیست و بحث ثانویه است، تشکیلات هدف نیست بلکه بستر سازی برای خدمت است و ما وقتی برای پرداختن به این موضوعات نداریم، با این حال معتقدیم که این دو سازمان، خروجی مشترکی دارند.

وی درباره خروجی‌های مشترک این دو بخش نیز گفت: «نشاط اجتماعی»، «شادابی جامعه»، «خلاقیت»، «امید آفرینی برای جامعه»، «مقابله با آسیب‌های اجتماعی» و «‌ارتقای سلامت روانی جامعه» از مهمترین مأموریت‌های وزارت ورزش و جوانان است که اگر این مأموریت‌ها به درستی انجام شود، باعث کاهش هزینه‌های ملی و اجتماعی می‌شود.

عارف با انتقاد از برخوردهای سخت با آسیب‌های اجتماعی بر ضرورت اتخاذ تدبیر و برخورداری نرم با موضوع آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه بیش از «قهرمان پروری» به دنبال «پهلوان پروری» هستیم، گفت: جامعه با حضور پهلوانان احساس امنیت می‌کند و آنها مرجع جامعه هستند و ما تلاش می‌کنیم که در همه ساحت‌ها و در همه ورزش‌ها و حتی در ورزش‌های مدرن باید به دنبال پهلوان پروری برویم.

وی در ادامه افزود: پهلوان، گاه در صحنه بین المللی آگاهانه شکست می‌خورد اما حرکت غیراخلاقی مانند اینکه به نقطه آسیب دیده حریف ضربه وارد کند را انجام نمی‌دهد.

عارف در ادامه افزود: در ورزش حرفه‌ای، اتکاء ما باید به مردم باشد در حالی که اگر با اتکاء به منابع دولتی کار کنیم، نتیجه از قبل مشخص است، ما هر وقت به NGO ها و تشکل‌های مردمی و مردم تکیه کردیم موفق شدیم و در غیر این صورت ناموفق بودیم.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه خطاب به وزیر ورزش و جوانان دولت چهاردهم گفت: در سند جامع ورزش که در سالهای ابتدایی دهه ۸۰ مصوب شد، برآوردها حاکی از آن بود که سهم هر فرد در سرانه فضای ورزشی ۵۵ سانتی متر است که انتظار داشتیم سهم هر فرد به ۱ متر برسد، بررسی کنید که آیا تا چه حد محقق شده است، اگر لازم است در این زمینه سرمایه گذاری‌های جدید انجام دهیم وگرنه به دنبال تکمیل پروژه‌های قبلی برویم.

وی در ادامه با بیان اینکه در چهار حوزه «ورزش های همگانی»، «ورزش قهرمانی»، «ورزش حرفه ای» و «ورزش های سنتی و ملی» باید در این دوره به جایگاه مناسبی برسیم گفت: سلامت جامعه در گرو توجه به ورزش‌های همگانی است، در زمینه ورزش قهرمانی نیز امروز برای همه مشخص است که وقتی که یک جوان ما مدال طلا کسب می‌کند، چه نشاطی در کشور ایجاد می‌شود اما در این زمینه باید پیوست‌های فرهنگی تهیه شود، قهرمان ما باید الگوی فرهنگی در دنیا و معرف عقبه فرهنگی کشور خود باشد.

عارف در زمینه ورزش حرفه‌ای نیز گفت: در ورزش حرفه‌ای دنیا، محور مردم هستند و دولت‌ها فقط کمک می‌کنند، این امر در مورد دو تیم بزرگ و عزیز ما شروع شده است و در ابعاد دیگر ورزش حرفه‌ای نیز باید ادامه پیدا کند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در حوزه ورزش‌های سنتی و ملی نیز که فرهنگ ساز هستند باید به طور جدی وارد شویم.

عارف با بیان اینکه اقدامات خوبی در دولت‌های گذشته در حوزه ورزش و جوانان صورت گرفته است، گفت: سند چشم انداز را به عنوان میثاق ملی ایرانیان در همه بخش‌ها باید اجرا کنیم و این سندی است که ۱۵ سال پیش تصویب شد و طبق چشم انداز آن، باید در سال آینده، جایگاه اول منطقه در همه حوزه‌ها و از جمله در حوزه ورزش در اختیار ایران بود اما امروز باید ببینیم در چه جایگاهی قرار داریم.

وی افزود: علاوه بر این، سند برنامه هفتم توسعه کشور نیز باید مدنظر مدیران وزارت ورزش و جوانان قرار گیرد و از وزیر ورزش و جوانان می‌خواهم در سریع‌ترین زمان، آئین‌نامه های لازم را با توجه به افق چشم انداز آماده کند تا اگر لازم است اصلاحات ساختاری نیز صورت گیرد.

وی در ادامه با تشکر از ورزشکاران ایرانی در المپیک و پارالمپیک پاریس گفت: در المپیک این دوره دستاوردهای خوبی داشتیم و برای قهرمانان پارالمپیکی، آرزوی موفقیت و سربلندی داریم اما اگر می‌خواهیم از جهت کمیت، جایگاه بهتری داشته باشیم و در المپیک لس آنجلس که جوانان ما با انگیزه بیشتری شرکت خواهند کرد، به جایگاه بهتری برسیم باید از همین امروز شروع کنیم، شما باید به ما بگویید که دولت چه کمکی می‌تواند انجام دهد و چه باید بکند.

عارف در ادامه با بیان اینکه در حوزه جوانان کارهای شایسته و قابل تقدیری انجام شده است گفت: اما با این حال واقعیت این است که ما نتوانسته‌ایم به مطالبات جوانان پاسخ بدهیم، متأسفانه در خیلی از موارد، کار ما پاک کردن صورت مسئله بوده است. جوانان در زمینه‌های مختلف مطالباتی دارند که باید برای برآوردن آنها با جدیت تلاش کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در این دوره یکی از وظایف وزارت ورزش و جوانان، «توانمند سازی جوانان برای ورود به بازار کار» است گفت: قصد داریم از طریق یک پروژه ملی که از سوی این وزارتخانه راهبری و هدایت می‌شود، جوانان مستعد، نخبه و برجسته را از سراسر کشور و از دورترین نقاط با توجه به توانایی‌ها، شایستگی‌ها و خصوصیات اخلاقی و نه تفکرات سیاسی شناسایی و تربیت کنیم، قصد داریم چند صد مدیر را در رده‌های میانی به بالا برای کشور تربیت کنیم تا به گونه‌ای نباشد که برای پیدا کردن مدیران میانی چراغ برداریم و جست‌وجو کنیم که کسی را پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه، اکنون نرخ بیکاری در نسل جوان، بالای ۲۰ درصد است گفت: مطالبات امروز جوانان ما ازدواج، مسکن و اشتغال است که باید در این حوزه‌ها نیز با قدرت وارد شویم.

عارف با اشاره به طرح آمایش سرزمینی گفت: باید به سراغ یک توسعه جامع و پایدار برویم که بر طبق آن، همه امکانات در مراکز استان متمرکز نشود. باید به سراغ کشف استعدادها برویم و در دورترین روستاها، استعدادها را کشف کنیم، اما این استعدادیابی تنها نباید به ورزش محدود شود، ما در همه حوزه‌های علمی، کارآفرینی، خلاقیت و … باید استعدادها را در سراسر کشور گرد هم بیاوریم.

وی در ادامه دیپلماسی ورزشی را یکی از ستون‌های وزارت ورزش و جوانان دانست و گفت: این نوع دیپلماسی، نقش مهمی حتی به اندازه دیپلماسی عمومی یا سیاسی دارد گاهی حتی با برگزاری یک مسابقه فوتبال یا پینگ پنگ، کشورها به سراغ حل مسائل دیپلماسی خود رفته‌اند و ما نیز باید از این حوزه نهایت استفاده را بکنیم.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه برای قهرمانان‌مان در پارالمپیک آرزوی توفیق داریم، از کیومرث هاشمی به خاطر فعالیت‌ها و موفقیت‌هایشان در المپیک و پارالمپیک تشکر کرد و از وزیر جدید ورزش و جوانان برای پذیرش این مسئولیت تقدیر کرد.

در این مراسم کیومرث هاشمی نیز با ارائه گزارشی درباره موفقیت‌های این وزارتخانه در مدت کوتاهی که در رأس آن قرار داشته است، گفت: از اینکه شخصیتی مثل آقای دنیامالی بعنوان وزیر معرفی شده‌اند خوشحالم و ورود ایشان به خانه خودشان را تبریک می گویم. جامعه ورزش و جوانان وظیفه خود می‌داند که همانگونه که با محبت از بنده حمایت کردند کار را با ایشان ادامه دهند.

وی افزود: در دو امدادی، نفر قبلی چوب را به نفر بعدی می‌دهد و از دیدگاه ما آمدن و رفتن در سمت‌ها و مدیریت‌ها به دو امدادی شبیه است و من امروز، چوب امدادی را به دست‌وزیر جدید ورزش و جوانان می‌دهم.

وی در ادامه با بیان اینکه ادغام دو حوزه ورزش و جوانان، به دلیل شرایط سیاسی، از الگوی ناموفق فرانسه برداشت شده است گفت: فرانسه بعد از یکسال فهمید که اشتباه کرده و اکنون که میزبانی المپیک را برگزار می‌کند، دو حوزه ورزش و جوانان در این کشور از هم جدا شده است، در کشور ما هم به گونه‌ای است که در حوزه جوانان بیش از ۲۵ دستگاه باید حضور داشته باشند و یک وزارتخانه به تنهایی نمی‌تواند موفق شود.

وزیر ورزش دولت سیزدهم در ادامه گفت: یکی از کارهای مهم صورت گرفته در این دوره تبدیل شورای عالی جوانان به شورای عالی نوجوانان و جوانان بود که به دلیل دیدگاه ما در مورد توجه به زیربناها مخصوصاً نوجوانان انجام گرفت.

احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان دولت چهاردهم نیز در این جلسه گفت: از مجلس که با رأی بالا، بار مسئولیتم را سنگین کردند متشکرم و از آقای کیومرث هاشمی به خاطر زحماتشان و آرامشی که بر مجموعه حاکم کردند تشکر می‌کنم، ایشان همیشه منشأ خیر و برکت بوده است.

وی در ادامه سه مأموریت مهم این وزارتخانه را «ارتقا تندرستی ملی»، «ارتقاء عزت و افتخار ملی از طریق ورزش قهرمانی» و «رونق اقتصاد ورزش و کمک به اقتصاد ملی و استفاده از ظرفیت مردم در اقتصاد ورزش» عنوان کرد و گفت: این تعهدی است که به دکتر پزشکیان، مجلس و مردم داده‌ام.

وی در ادامه درباره سرفصل برنامه‌های خود در این وزارتخانه گفت: پرداختن به ورزش‌های ملی و آئینی چوگان و ورزش‌های زورخانه ای، توسعه دیپلماسی و امور بین الملل ورزش، توسعه ورزش‌های همگانی، ایجاد مرکز پایش و نظارت برای شفاف شدن بودجه‌های اختصاص یافته و استفاده از هوش مصنوعی و شبیه ساز در ورزش قهرمانی، از جمله نکات مورد توجه در برنامه وزارت ورزش و جوانان در دولت چهاردهم است.

وی در پایان سخنان خود گفت: اگر روزگاری، صدم ثانیه‌ها، قهرمان را مشخص می‌کرد امروز آنقدر قهرمانان کشورها به هم نزدیک شده‌اند که تنها هزارم ثانیه اختلاف قهرمان را مشخص می‌کند، با یک غفلت، قهرمان ما بازنده می‌شود و ما باید در چنین شرایطی بهترین عملکرد را داشته باشیم.

کد خبر 6214650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha