به گزارش خبرنگار مهر، محمد لطیفی صبح پنجشنبه در گفت و گو با رسانهها اظهار کرد: اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان به عنوان اولین مجموعه دانش آموزی پیشگام در عرصه برنامه ریزی و فعالیتهای تشکیلاتی، مفتخر است که از حضور دانش آموزان در میدان برنامه ریزی و فعالیت به صورت جدی بهره میبرد.
لطیفی، حضور دانش آموزان متوسطه اول و دوم در برنامههای مختلف تشکیلاتی و طراحی و اجرای برنامههای گوناگون توسط آنها را شاهدی روشن بر این مدعا دانست و افزود: همواره یکی از مهمترین دغدغههای سیاستگزاران برنامههای این نهاد، افزایش کیفی برنامههای انجمن اسلامی مدارس بوده است که بدین منظور برنامه ریزی آموزشی و تولید محتوای آموزشی در دو حوزه معرفتی تربیتی و مهارتی تشکیلاتی اجرا میگردد.
وی، ادامه داد: طراحی برنامه جامع آموزش اتحادیه با رویکرد هویت آفرینی فردی و تربیتی تشکیلاتی انجام شده است که دانش آموزان فعّال عضو انجمن اسلامی پس از آشنایی با سرفصلهای آموزش تشکیلاتی، برای پذیرش مسئولیت انجمن اسلامی مدرسه، در یک اردوی کامل مهارتی حضور پیدا میکنند.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان استان گیلان، اضافه کرد: این افراد ضمن بهره گیری از تجربیات سالهای گذشته در انجام فعالیتهای تشکیلاتی، در یک فضای عملی و میدانی جدّی، وظایف حوزه مسئولیتشان را تمرین کرده و پس از گذراندن این اردو و کسب تجربههای لازم و در امتداد آموزشهای پیشین، نکات تکمیلی آموزشهای تشکیلاتی را در طی دوران مسئولیت از مربیان و یا فعالان عرصه کار تشکیلاتی فرا میگیرند.
اردوی طلایه داران بر مبنای آموزش کاربردی مفاهیم طراحی شده است
لطیفی با اشاره به اهداف برگزاری اردوی طلایه داران فردا، گفت: آشناسازی کامل مسئولین انجمن اسلامی با مفاهیم و ساختارهای تشکیلاتی، توانمندسازی برای اجرای برنامههای انجمن اسلامی در مدرسه و توجه به تقویت بنیه علمی و معرفتی دانش آموزان برای جهاد تبیین در مدارس از اهداف برگزاری این دوره است.
وی با تأکید بر اینکه اردوی طلایه داران بر مبنای آموزش کاربردی مفاهیم طراحی شده است، تصریح کرد: دانش آموزان در اردوی طلایه داران فردا، با ۱۲ برنامه فعالیتهای متفاوت ولی منسجم و مرتبط با هم مواجه میشوند که هرکدام از این برنامه فعالیتها پوشش دهنده بخشی از سرفصلهای آموزشهای تشکیلاتی مورد نیاز و ضروری است که میبایست افراد قبل از حضور در عرصه مسئولیت فرا بگیرند.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان استان گیلان، با اشاره به اینکه در اردوی طلایه داران فردا، دانش آموز نقش محوری دارد، گفت: یکی از ویژگیهای اردوی طلایه داران ارائه آموزش برای شکل دهی و تقویت شخصیت مستقل دانش آموز است و محصول پایانی هر فعالیت و مجموع محصولات آماده شده در طول اردو، حاصل طراحی، برنامه ریزی و تعاملهای دانش آموزان میباشد.
وی ادامه داد: با این مدل دانش آموزان پس از مشاهده نتایج فعالیتهایشان به خوبی درک میکنند تصمیمهای آنان، میزان نقش پذیری شأن در فعالیتها و همراهی و همگامی شأن با سایر دانش آموزان در کسب توفیق یا عدم توفیق یک فعالیت به چه اندازه میتواند مؤثر باشد. و بدین ترتیب میتوانند در مسیر رسیدن به یک شخصیت و هویت مستقل گام بردارند.
لطیفی، ارائه آموزش متناسب با اقتضائات دوران حیات نوجوان امروز را از دیگر ویژگی این اردو بر شمرد و عنوان کرد: هویت و شخصیت مستقل نوجوان امروز به واسطه ابزارهای ارتباطی و رسانهای گوناگون، دچار چالشهای متعدد و متنوعی است. در میان این نبرد و چالش هویتی شخصیتی، نمیتوان صرفاً به ارائه آموزش مستقیم و تبیین مفهومی مطالب اکتفا کرد؛ بلکه باید با طراحی و ارائه آموزشهای غیرمستقیم، نوجوان را با مفاهیم ذهنی به صورت کاربردی و تمرینی درگیر نمود تا ضمن تجربه میدانی، مهارتهای اولیه پیرامون آن را نیز فراگیرد.
وی، در ادامه به دیگر ویژگیهای اردوی طلایه داران فردا اشاره کرد و گفت: ارائه آموزش متناسب با پیشرفت امکانات و ابزارهای آموزشی، طرای آموزش ناظر به شرح وظایف مسئولیتی، ارائه آموزش به همراه برنامههای نشاط آفرین در فضایی جذاب و رقابتی، حضور و ایفای نقش مکمل مربیان از دیگر ویژگیهای این اردو میباشد.
گفتنی است، در این دوره آموزشی و تربیتی اردوی «طلایه داران فردا» تعداد ۳۰۰ نفر دانشآموز دختر و پسر در مجموعه شاهد و ایثار رشت شرکت خواهند کرد.
نظر شما