محمدعلی حاتمی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ۸۰ درصد سطح زیر کشت خرمای استان در شهرستان بافق است، گفت: متوسط عملکرد استان در تولید خرما ۶ تن و یکصد کیلوگرم در هکتار بوده که مهمترین ارقام آن شامل کبکاب، پیارم، مضافتی، زاهدی و بذری می شود.
وی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی استان و نیز مجاورت با استان هایی با تولید بالای خرما راه اندازی واحدهای فرآوری محصولات خرما و صادرات، علاوه بر چشم انداز استان برای افزایش سطح زیرکشت و استفاده از ارقام اصلاح نژادی می تواند به اشتغال، مهاجرت معکوس و ارزآوری کمک کند.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان یزد گفت: شهرستان های بافق، اردکان و میبد به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت خرما را به خود اختصاص داده که با برنامه ریزی های انجام شده، سطح زیر کشت استان و درپی آن کاشت ارقام گوناگون و پر تولید افزایش خواهد یافت.
وی بیان کرد: وجود خرما در رژیمهای غذایی میتواند بهعنوان یک جایگزین سالم برای شیرینکنندههای مصنوعی بوده و باعث تسریع روند لاغری شود. از سوی دیگر محتوای بالای فیبر خرما موجب افزایش احساس سیری، کنترل سطح قند خون، بهبود عملکرد رودهها و کاهش یبوستهای ناشی از رژیمها خواهد شد.
نظر شما