به گزارش خبرنگار مهر، احمد مشایخی صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بهره وری مناسب از اراضی کشاورزی موجبات افزایش تولید و رونق اقتصادی را فراهم میکند و یکی از عوامل اصلی خرد شدن و قطعه بندی اراضی کشاورزی تغییر کاربری غیر مجاز به ویژه دیوارکشی و حصار کشی است.
وی خاطرنشان کرد: به منظور جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی باید حاصلخیزی آن حفظ شود و از بایر شدن آنکه چندین سال بدون کشت رها میشود جلوگیری کرد.
مشایخی افزود: در راستای رصد اراضی کشاورزی در جهت توقف عملیات ساخت و ساز غیر مجاز چهار مورد از مصادیق تغییر کاربری غیر مجاز توسط واحد گشت شهرستان دشتستان شناسایی و اخطاریه برای ادامه روند برخورد قانونی با متخلف صادر شد.
اثرات مخرب تغییر کاربری غیر مجاز
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: تغییر کاربری از بخش کشاورزی به بخش دیگر، تأثیر بسیار منفی بر آب تجدیدپذیر منطقه دارد و زمینه را برای بحران کم آبی در آینده فراهم میکند.
وی با اشاره به اثرات مخرب تغییر کاربری غیر مجاز اراضی کشاورزی بیان کرد: تغییر کاربری اراضی بدون دریافت مجوز سبب نابودی بخش اعظمی از زمینهای کشاورزی شده و از دیدگاه امنیت غذایی، خودکفایی و اشتغال پایدار بسیار حائز اهمیت است. بنابراین باید در حفظ این سرمایه باارزش کوشا باشیم.
مدیر امور اراضی استان تصریح کرد: در راستای حفاظت از اراضی کشاورزی مشارکت همشهریان با واحد گشت شهرستان بسیار کارساز است.
مشایخی تصریح کرد: واحد گشت شهرستان تنگستان با رصد اراضی زراعی و باغی چهار مورد ساخت و ساز غیر مجاز شناسایی و اخطاریه توقف عملیات صادر کرد.
نظارت بر اراضی ملی واگذار شده
وی گفت: متقاضیان میتوانند برای دریافت اراضی ملی، جهت تأسیس واحدهای دامداری، پرورش طیور و آبزیان و تأسیسات وابسته به آنها و صنعت مواد غذایی، طرحهای اقتصادی درخواست خود را از طریق سامانه پنجره واحد مدیریت زمین اعلام کنند.
مشایخی افزود: طرحهای اراضی واگذار شده باید طبق آیتمهای مشخص شده اجرایی شود که با به بهره برداری رسیدن شرایط ایجاد اشتغال فراهم شود.
وی تصریح کرد: برای اجرایی شدن طرحها عوامل نظارتی شهرستان باید بازدید منظم از طرحها برنامه ریزی کنند که در این خصوص عوامل نظارتی شهرستان گناوه از سه طرح دامداری سنتی، پرورش میگو و مرغداری بازدید و میزان پیشرفت فیزیکی تعیین شد.
رفع تداخل اراضی استان بوشهر
مدیر امور اراضی استان بوشهر بیان کرد: پلاک هفت جوش شهرستان بوشهر و پلاکهای تلخ آب و بنیون شهرستان تنگستان با تصمیم کمیسیون رفع تداخلات استان تعیین تکلیف شد.
مشایخی بیان کرد: رفع تداخل این پلاکها منجر به تثبیت دو هزار و ۸۱۵ هکتار اراضی غیر ملی و پنج هزار و ۴۲۱ هکتار اراضی ملی شد.
مدیر امور اراضی استان تصریح کرد: رفع تداخلات علاوه بر تثبیت مالکیت اشخاص و کاهش هزینههای ناشی از اختلاف بر سر مالکیت میتواند به عنوان ابزار مؤثری در زمینه رشد تولید و رونق اقتصادی استفاده شود.
نظر شما