۲۴ شهریور ۱۴۰۳، ۱۲:۵۶

رئیس سازمان برنامه و بودجه:

۱۶ دانشگاه برتر ابرچالش‌ها و ابرفرصت‌ها را شناسایی کنند

۱۶ دانشگاه برتر ابرچالش‌ها و ابرفرصت‌ها را شناسایی کنند

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ۱۶ دانشگاه برتر مسائل و فرصت‌ها را شناسایی کنند و ما هم با آن ها همکاری می‌کنیم و بودجه در اختیار آنها قرار می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حمید پورمحمدی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در اجلاس روسای دانشگاه‌های کشور که هم اکنون در دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است، اظهار کرد: بنده از تمام مشکلاتی که در اجلاس مطرح شد خبر دارم و موضوع آموزش عالی در اولویت ما قرار دارد. بدون اغراق می گویم ما همه آنچه که داریم از مسیر دانشگاه ها عبور کرده و خداوند پیوندی بین ما شاگردان و شما اساتید برقرار کرده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن اشاره به اینکه من و همکارانم هر چه داریم از دانشگاه ها داریم و نمی توانیم نسبت به دانشگاه بی تفاوت باشیم، افزود: دانشگاه ها جایی هستند که ما و فرزندان ما را به مسیر روشنی می برد. معبر دانایی دانشگاه و دانایی پایه گذار دانشگاه است و مهم ترین مولف قدرت دانایی است.

وی ضمن بیان اینکه اگر چه جامعه ایرانی ریشه در سنن و عرف دارد ولی همواره در راه دانایی رشد کرده ایم، گفت: جامعه ایرانی گر چه ریشه در سنت دارد ولی همواره مشتاق دانایی و روشنی بوده است. اگر برگردیم به تاریخ، اولین دانشگاه مربوط به ایران بوده است و این را از کتیبه های داریوش می توانیم بفهمیم. ۱۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کتاب در ایران درباره آموزش اسب سواری تدوین شد و و بعد از اسلام نیز آموزش را در دوران عباسیان داریم و بعد از آن در دوران سلجوقی باز هم مشعل آموزش عالی پر فروغ است.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: در زمان مغول نیز شاهد فروغ علم دانش ایرانی اسلامی هستیم و در دوره صفویه نیز دوباره مدارس پر فروغ می شود و برای علم آموزی از یونان به ایران می آیند.

رییس سازمان برنامه و بودجه ضمن تاکید بر اینکه عقب ماندگی ما از کمی سازی است، ادامه داد: این ها را بیان کردم که بگویم سلسله علم و دانش در ایران ریشه در گذشتگان ما دارند و آیندگان ما نیز بعدها از ما سخن خواهند گفت. همه شما مستحضر هستید که کشور ما با چالش های بسیاری همراه است و من تمام چالش ها را به رسمیت می شناسم ولی باید بدانید که کشور ما اولین کشور در حوزه نفت و گاز است و ما کشوری هستیم که از ۲ سو به دریا وصل هستیم و ۱۵ کشور همسایه داریم. همچنین تمدن فارسی‌زبان ها، ۷۰۰میلیون نفر است. اما چالش این است که چه کسی میتواند این همه موهبت را مدیریت و استفاده بهینه کند.

وی به سخنان روسای دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: خلاصه صحبت های روسا این بود که بودجه نداریم اما دانشگاه در این زمینه چه خدمتی می خواهد انجام دهد؟ طبق تاریخ، دانشگاه در گذشته و در طول تاریخ مستقل بوده و دولت خریدار دانشگاه بوده است. در حال حاضر ۹۰ درصد بودجه دانشگاه را دولت می دهد.

پورمحمدی با مطرح کردن این پرسش که آیا آمایش سرزمین دانشگاه را انجام داده ایم؟ گفت: خیر تاکنون این امر انجام نشده و دانشگاه باید این فرایند را انجام دهد. ۱۶ دانشگاه برتر مسائل و فرصت ها را شناسایی کنند و ما هم با آن ها همکاری می کنیم و بودجه در اختیار آن ها قرار می دهیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه دانشگاه ها با یکدیگر همکاری کنند و مسئله محور باشند، بار دیگر تاکید کرد که ما از دانشگاه ها تقاضا داریم که ابر چالش ها و ابر فرصت ها را شناسایی کنند و ما خریدار آن ها باشیم.

کد خبر 6224418

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۴
      0 0
      جناب پور محمدی دستورفرمایید واعتبار مالی لازم رابه دانشگاههای علوم پزشکی ونظام سلامت جهت پرداخت مطالبات معوق کارکنان داده شود وفوق العاده خاص که اعتبار ان تامین شده تنها برای ماه خرداد در دولت آقای پزشکیان پرداخت شده است
    • IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۴
      1 0
      بی مایع فتیر هست. آیا شما در علم و فناوری همانند کشورهای پیشرفته سرمایه گذاری کرده اید؟ خیر. همه مسئولان از دانشگاه فارغ التحصیل شده اند. هر چه دارید و ندارید از دانشگاه هست. مسئولیت خود را در قبال دانشگاه انجام دهید. مسیر پیشرفت از مسیر دانایی و علم و دانش می گذرد.