۲۴ شهریور ۱۴۰۳، ۱۶:۱۷

در مراسم تکریم و معارفه معاون توسعه وزارت بهداشت؛

نگرانی ظفرقندی از حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی

نگرانی ظفرقندی از حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی

وزیر بهداشت، با اشاره به مشکلاتی که بعد از اجرای طرح دارویار به وجود آمده است، نسبت به حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی ابراز نگرانی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم تکریم و معارفه معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، روز شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ در سالن امام جواد (ع) ستاد وزارت بهداشت برگزار شد.

در این مراسم، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس، محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، علی بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس و جعفر قادری نایب رئیس کمیسیون اقتصاد، معاونان سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات و جمعی از نمایندگان مجلس حضور داشتند.

بهروز رحیمی معاون سابق توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در این مراسم گزارشی از عملکرد این معاونت در دولت سیزدهم ارائه داد.

مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی و حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور و جمعی از مدیران و مسئولان معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت نیز از دیگر حاضران در این مراسم بودند.

در این مراسم، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، با اشاره به پایین آمدن سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی و تأثیر آن بر روی دارو تجهیزات پزشکی، گفت: نگرانی جدی ما این است که اگر در نیمه دوم سال، ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی را نیز مانند دارو حذف کنیم، بدون شک با کمبود تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها رو به رو خواهیم شد.

وی با تاکید بر اینکه برای تأمین سلامت مردم نیازمند مشارکت همه هستیم، افزود: امروز در جلوی درب وزارت بهداشت جوان ولیچر نشینی را ملاقات کردم که مشکل دارو داشت و این برای جامعه سلامت ما دردناک است و باید برای رفع این مشکلات، دست به دست هم دهیم.

وزیر بهداشت، با یادآوری این حقیقت که سلامتی همه ما ممکن است روزی در معرض تهدید قرار گیرد و استثنایی وجود ندارد، گفت: سلامتی هیچ مقام و مدیری مصون نیست و باید مشکلات و نارسایی‌های حوزه سلامت را مرتفع سازیم.

ظفرقندی خاطرنشان کرد: همه هدف ما در حوزه سلامت این است که دارو و تجهیزات پزشکی مردم را تأمین کنیم و این مهم جز با حمایت و پشتیبانی هم ممکن نخواهد بود.

وی اقتصاد سلامت، بهره وری و نیروی انسانی را سه ضلعی سلامت عنوان و تاکید کرد: اقتصاد سلامت و ورودی منابع پایدار در حوزه سلامت بسیار حائز اهمیت است؛ اختصاص یک درصد ارزش افزوده و ۱۰ درصد درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها به حوزه سلامت اقدام اثربخشی بود. وقتی طرح دارویار اجرا شد باید ما به التفاوت ارزی آن پرداخت می‌شد اما مابه التفات ارزی را در قالب هدفمندی قرار دادند و این سبب ایجاد کمبودها شد.

وزیر بهداشت با اذعان بر این جمله که امروز سهم سلامت از GDP (تولید ناخالص داخلی) پایین آمده که بر روی دارو تجهیزات پزشکی و درمانی اثر می‌گذارد، گفت: نگرانی جدی ما این است که اگر در نیمه دوم سال، ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی را نیز مانند دارو حذف کنیم، بدون شک با کمبود تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها رو به رو خواهیم شد.

ظفرقندی اضافه کرد: اگر می‌خواهیم وضعیت اقتصاد سلامت، بهره وری، قوانین بالادستی، سیاست‌های ابلاغی، برنامه توسعه هفتم و بهره‌وری در سیستم، نظام شبکه و پیشگیری را اصلاح کنیم باید در این مجموعه، ساختار درست ایجاد کنیم. تجربه نشان داده که گاهاً منابع زیادی نیز اختصاص داده شده اما بهره‌وری کافی اتفاق نیفتاده است بنابراین باید نظام سلامت را هدفمند و ساختارمند کنیم.

وی در مورد نیروی انسانی نیز گفت: باید نیروی انسانی خود را راضی کنیم؛ اگر نیروی انسانی؛ از هیأت علمی تا بهورز، از پرستار تا بخش دارویی و کارمندان ما راضی نباشند، القای رضایتمندی به مردم ممکن نخواهد بود و نمی‌توان از مهاجرت نخبگان جلوگیری کرد.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: همه این برنامه‌ها و تلاش‌ها برای این است که همان دغدغه مقام معظم رهبری تأمین شود و آن این است که مردم و بیماران به جز رنج بیماری رنج دیگری را تحمل نکنند.

بر اساس این گزارش، طاهر موهبتی به عنوان معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، جایگزین بهروز رحیمی شد.

کد خبر 6224775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha