به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا عبدالرحمن یوسفی شامگاه دوشنبه در بیستمین یادواره عارف نامی کرد سید بهاالدین شمس قریشی در مسجد جامع سنندج اظهار کرد: باید بابت جشن ولادت حضرت نبی (ص) و توفیق حضور در جنین مراسمی عرفانی و معنوی که به دست عالم ازل چینش یافته است، تبریک گفت.
وی افزود: برپایی این چنین مراسم ماندگاری برای دنیا و سندیت برای آخرت نسبت به حضور علاقمندان در چنین محفلی است.
امام جماعت مسجد سرخهدزج سنندج اذعان کرد: این مراسم به دلیل جایگاه عارف کرد سید بهاالدین شمس قریشی مراسمی ویژه است و کردستان که مهد علم و دارالاسلام بوده جایگاه تربیت چنین علمایی بوده است.
ماموستا یوسفی عنوان کرد: سنندج مهد علم و عرفان بوده و علمای زیادی برای آمدن و تعلیم یافتن در دارالاسلام سنندج تلاش کردند و آوازه علم و فضل سنندج در دور دستها هم پیچیده شده است.
وی بیان کرد: سید بهاالدین شمس و آثار ایشان سوز دل و چکش سه قطب رهبانیت در قلب وی بوده که تأثیر آن در آثارشان نمایان است.
امام جماعت مسجد سرخهدزج خاطرنشان کرد: خداوند منت هیچ نعمتی را بر بنده نمیگذارد اما نعمت ایمان و وجود پیامبر که سعادت بشر است و ماورای تمام نعمتها است را بر سر بندگان میگذارد.
ماموستا یوسفی تصریح کرد: مولودی خوانی نقش مؤثری در ایمان، ایمانداران داشته و ۸ قرن در جامعه مولودی خوانی قرائت شده و بدعت نبوده است.
وی افزود: درجه ایمان در حدی است که خدا و بعد پیامبر را باید از همه بیشتر دوست داشته باشیم و این راه و رسم اصحاب پیامبر است.
امام جماعت مسجد سرخهدزج سنندج خاطرنشان کرد: نقش اساسی مولودخوانی با شرایط خاصی که دارد ویژه و عرفانی است.
ماموستا یوسفی گفت: مولودنامه شمس قریشی باید با آب طلا نوشته شود و نیاز به بررسی و کارشناسی علما دارد، چرا که ابیات آن مستند به قرآن و سنت رسول است و دارای سندیت است.
وی ادامه داد: ابیات شمس قریشی دارای علم کلام و مبدا و معاد، تقوا، سیره نبی اکرم، راه و روش پیامبر، شجره و سختی راه پیامبر و به اقتدار نبی اکرم رسیدن در آن بیان شده است.
ماموستا یوسفی یادآور شد: لازم است که ادیبان و مولودخوانها از اضافه کردن ابیات جدید و خودجوش درونی به ابیات حضرت شمس قریشی پرهیز کنند چون برخی معانی را تغییر میدهد.
وی گفت: دلیل خلقت انس و جن عبادت خدا است و نیز اینکه اگر پیامبر نبود، خداوند جهان را خلق نمیکرد.
ماموستا یوسفی افزود: در شب معراج پیامبر اکرم به حضرت جبرئیل میفرمایید آیا تو راهنمای من هستی یا من راهنمایی تو و به فرمان خداوند روح نامفهوم راهنمایی جبرئیل با شمایل پیامبر بر حضرت جبرئیل نمایان شد که در همان لحظه حضرت جبرئیل تشهد میخواند و این در ابیات فصل اول کتاب مولودنامه شمس قریشی تشریح شده است.
نظر شما