۲۹ شهریور ۱۴۰۳، ۸:۵۹

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان:

فشارهای روانی و عاطفی و افسردگی خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

فشارهای روانی و عاطفی و افسردگی خطر حمله قلبی  را افزایش می‌دهد

همدان- عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: فشارهای روانی و عاطفی و افسردگی خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نکیسا خوانساری با بیان اینکه فشارهای روانی و عاطفی مانند عصبانیت شدید و افسردگی خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد، تصریح کرد: رژیم غذایی سرشار از قند، چربی حیوانی، غذاهای فرآوری شده، چربی ترانس و نمک احتمال سکته قلبی را افزایش می‌دهد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه آلودگی هوا ارتباط مستقیمی با ابتلاء به سکته قلبی دارد، مطرح کرد: قند خون بالا خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد.
خوانساری به اهمیت بالای شرح‌حال بیمار برای پزشک معالج اشاره و مطرح کرد: با کمک نوار قلب، آنزیم‌های قندی و کاردیوگرافی تغییرات سیستم قلبی و به‌تبع آن بیماری‌های عروق کرونری مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه سبک زندگی سالم نقش مؤثری بر پیشگیری از ابتلاء به بیماری قلبی و عروقی دارد، افزود: کنترل استرس، غربالگری دیابت و درمان مؤثر این بیماری، کنترل فشارخون و چربی در افراد مبتلا به این دو بیماری، درمان اختلالات هورمونی و تیروئید، عدم مصرف دخانیات، نوشابه‌های گازدار و الکلی، رعایت رژیم‌های غذایی، استفاده رژیم مدیترانه و یا سبزیجات می‌توانند از ابتلاء به بیماری قلبی پیشگیری کنند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه استفاده از مکمل امگا ۳ و مصرف ماهی هم نقش مؤثری برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری قلبی دارد، گفت: در سکته حاد قلبی یکی از رگ‌های تغذیه‌کننده قلب (عروق کرونر) به‌صورت کامل مسدود شده و در اثر آن ناحیه‌ای از قلب که از رگ بسته شده تغذیه می‌کرد، به‌صورت ناگهانی دچار کمبود اکسیژن و مواد غذایی می‌شود.

خوانساری خاطرنشان کرد: آسیب عضلات قلب در حمله قلبی دارای عوارض حاد و مزمنی است که هر کدام از آنها می‌توانند به صدمه جدی و حتی ایست قلبی منجر شوند؛ بنابراین باز کردن رگ اصلی و برقرارکردن مجدد جریان خون به بافت قلب صدمه‌دیده، اولین هدف در درمان حملات حاد قلبی است.

درد قفسه سینه مهم‌ترین علامت سکته قلبی است

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه سبک زندگی سالم نقش مؤثری بر پیشگیری از ابتلاء به بیماری قلبی و عروقی دارد، گفت: کنترل استرس، غربالگری دیابت و درمان به‌موقع این بیماری، کنترل فشارخون و چربی در افراد مبتلا به این دو بیماری، درمان اختلالات هورمونی و تیروئید، عدم مصرف دخانیات، نوشابه‌های گازدار و الکلی، رعایت رژیم‌های غذایی، استفاده رژیم مدیترانه‌ای و یا سبزیجات می‌توانند از ابتلاء به بیماری قلبی پیشگیری کنند.

خوانساری با بیان اینکه درد قفسه سینه مهم‌ترین علامت سکته قلبی است که باید به آن توجه کرد، افزود: البته هر دردی که در ناحیه قفسه سینه رخ دهد الزاماً نشان‌دهنده سکته قلبی نیست؛ اما این درد باید جدی گرفته شود.

وی با بیان اینکه درد قفسه سینه‌ای که هنگام فعالیت‌های بدنی مثل بالارفتن از پله و پیاده‌روی که به فک تحتانی یا نواحی پایین قلب منتقل شود خطرناک است، گفت: در هنگام سکته قلبی این درد می‌تواند به دست‌ها و شانه‌ها و یا هر دو منتشر شود.

متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی با بیان اینکه درد قفسه سینه همراه با تعریق سرد خطرناک بوده و لازم است جدی گرفته شود، خاطرنشان کرد: اگر درد قفسه سینه با نشستن و مصرف قرص زیر زبانی کاهش یابد برای پزشک معالج مهم است؛ چراکه نشان‌دهنده منشأ درد با عروق کرونری است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان مصرف برخی از داروهای خاص را عامل ایجاد اسپاسم عروق کرونر و به تبع آن سبب ایجاد سکته قلبی دانست و بیان کرد: ژنتیک، رژیم غذایی‌های پرچرب اشباع شده، استعمال دخانیات، بیماری زمینه‌ای، مشکلات تیروئیدی و دیابت احتمال سکته قلبی را افزایش می‌دهد.

کد خبر 6229872

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha