به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از مهمترین نکات مورد اشاره رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای کاروانهای اعزامی ایران به بازیهای المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس، ضرورت توجه به ورزش همگانی بود که ایشان در این خصوص می فرمایند: «یک نکتهی دیگر توجّه به ورزش همگانی است که مورد غلفت قرار نگیرد؛ البتّه بنده طرفدار توجّه کامل به ورزش حرفهای و ورزش قهرمانی هستم و بارها هم گفتهام، امّا این ما را از ورزش همگانی غافل نکند.
مردم باید همه ورزش کنند؛ این امروز در کشور ما وجود ندارد. خیلی از جوانها، بسیاری از جوانها ورزش نمی کنند. جوانها هم باید ورزش کنند، میانسالها هم باید ورزش کنند، پیرها هم باید ورزش کنند؛ هر کسی بر حسب وضع خودش و توانایی خودش ورزشی دارد؛ باید همه ورزش کنند. این ورزش همگانی بسیاری از هزینههای کشور را کم میکند؛ نه فقط هزینههای جسمی مثل سلامت و مانند اینها، هزینههای اخلاقی را هم کم می کند.»
در همین راستا محمد علی قره از مفهوم سازان و چهره های شاخص حوزه ورزش همگانی و مشاور رئیس کمیته ملی المپیک معتقد است؛ بیش از ۴۵ سال دارد از مظلومیّت ورزش همگانی در کشورمان می گذرد، چرا که ورزش همگانی مدال، رسانه، بودجه و شهرت ندارد و معیار ارزشیابی هیچ یک از وزرای ورزش و مدیران کل زیرمجموعه وزارت ورزش و جوانان بر اساس عملکرد در حوزه ورزش همگانی بنا نشده است.
قره افزود: متأسفانه تاکنون در هیچ یک از دولت ها ورزش همگانی در اولویت نبوده و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وزیر ورزش برای همگانی شدن ورزش برنامه ای نخواسته اند. این امر باعث شده بودجه ورزش به صورت سلیقه ای و جزیره ای با اولویّت سهم ورزش های قهرمانی تنظیم و تقسیم شود و به همین دلیل شاهد برگزار هزاران مسابقه نمایشی بی نتیجه در سطح کشور باشیم. مسابقاتی که مخاطبان آن ها بسیار محدود است و خروجی آن ها برای مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران مشهود نیست.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه دو وزارتخانه ورزش و بهداشت و درمان، و همچنین شهرداری ها، نگران فقر حرکتی مردم نیستند افزود: در حال حاضر تنها حامی ورزش همگانی مظلوم کشور مقام معظم رهبری هستند و و این در حالی است که بند ۳ از اصل سوم قانون اساسی نیز به اولویّت رسالت ورزشی دولت مبنی بر همگانی شدن ورزش تأکید کرده است .دلیل این تأکید؛ اثبات نقش ورزش همگانی در مبارزه رایگان با اعتیاد و انحرافات اجتماعی، افزایش کارائی و در آمد ملّی، رشد روابط عاطفی و وفاق ملّی با افزایش تحمل جسمانی و روانی مردم و همچنین ارتقاء نشاط و شادابی مردم است.
دکتر قره در ادامه با ابراز خرسندی از حضور یک پزشک متخصص قلب در مقام ریاست جمهوری و آگاهی کامل ایشان نسبت به مزایای ورزش و فعالیت بدنی بر سلامت عمومی مردم اظهار داشت: همگانی شدن ورزش در کشور به معنای افزایش قدرت ملی و قدرت سرمایه های انسانی کشور است و این موضوعی است که بارها از سوی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته است.
وی به ماه ها غیبت حضور معاونت ورزش همگانی در وزارت ورزش و جوانان اشاره کرد و گفت: همین یک موضوع نشان دهنده غفلت مسئولین و دست اندرکاران امر ورزش نسبت به موضوع ورزش همگانی است و امید است دکتر دنیامالی که اخیراً در مسند وزارت ورزش و جوانان قرار گرفته اند این توصیه و تذکر مقام معظم رهبری را جدی بگیرند و در اسرع وقت با استفاده از ظرفیت جوانان نخبه و متخصص که بحمدلله کم هم نیستند زمینه ایجاد تحول در ورزش همگانی کشور را فراهم نمایند.
مشاور ورزش همگانی کمیته ملی المپیک در پایان خاطر نشان کرد: اکنون فرصت طلائی و تاریخی برای همگانی شدن ورزش خلق شده و وزیر ورزش و جوانان باید با تکیه بر این فرمایش مقام معظم رهبری که «از ورزش همگانی غافل نشوید»، ورزش همگانی بویژه ورزش همگانی بانوان را در اولویت کاری خود قرار دهند. ضمن اینکه ایشان می توانند با ایجاد هم افزایی مستمر و اثربخش میان دستگاه های و نهادهای متولی ورزش همگانی و همچنین با تماس حضوری و مستمربا مراجع تقلید، ائمه جمعه و جماعات کشور، از این سرمایه های فرهنگی و ملّی ارزشمند برای تشویق مردم به ورزش کردن استفاده کنند .
نظر شما