به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در این مطلب میخواهیم ابتدا در مورد نحوه انتخاب شرکت آسانسور معتبر برای سپردن پروژه اجرای آسانسور ساختمان اطلاعاتی مفید و کاربردی کسب کرده سپس در مورد آسانسور کششی و هیدرولیکی که از پر فروش ترین و پر استفاده ترین نوع آسانسور هستند اطلاعات فنی کافی را بطور خلاصه کسب نماییم.
شرکت آسانسور
با توجه به اینکه آسانسورها و به طور کل بالابرها ارتباط مستقیمی با جان انسان و سرمایه انسانی دارند، اخذ تاییدیه های فنی، رعایت اصول و استانداردهای مربوطه و دریافت گواهینامهها و مجوزهای آن بسیار حائز اهمیت بوده و یک شرکت آسانسور معتبر حتماً باید تاییده های فنی و مجوزهای مربوطه را از سازمان استاندارد و وزارت صمت اخذ کرده باشد.
شرکت آسانسور استانداردهای ایمنی و کیفی رایج را بطور کامل در پروژهها لحاظ کرده و با بهره مندی از تجارب کارشناسان خود بتواند پروژهها را بی نقص و با موفقیت به پایان برساند. بهره مندی و همکاری پرسنل مجرب و کارآزموده همواره بخش مهمی از یک تیم شرکت آسانسور برای اجرای پروژه است. درواقع همکاری کارشناسان و مهندسان کاربلد و زبده در اجرای یک پروژه موفقیت و کیفیت آن را تضمین کرده علاوه بر صرفه جویی در زمان و هزینه کیفیت و استاندارد را ارتقاء می بخشد.
شرکت آسانسور امکان دسترسی و آشنایی کارفرمایان جدید به پروژههای انجام داده شده را فراهم نماید تا آنها بتوانند از کم و کیف و تجربههای گذشته شرکت پیمانکار آسانسور بطور کامل مطلع گردند. این دسترسی میتواند در وب سایت یک شرکت آسانسور معتبر در دسترس عموم قرار بگیرد.
شرکت آسانسور از متریال و تجهیزات اصلی، با کیفیت و استاندارد در اجرای آسانسور استفاده کند.
شرکت آسانسور به مسائل و مباحث ایمنی و محیط زیستی توجه داشته باشد.
آسانسور کششی
اگر شما ساختمان چند طبقه دارید باید بداند که آسانسورهای کششی نسبت به هیدرولیک به دلیل بهره وری انرژی گزینه بسیار مناسبی است. تکنولوژی دانش در رابطه با آسانسور با گذشت زمان پیشرفت بسیاری نموده اما آسانسورهای کششی هنوز هم در صنعت ساخت و ساز منحصر به فرد بوده و برای سازندگان انتخاب اول است.
آسانسور کششی بطور کلی دارای ۲ نوع است:
۱- آسانسور کششی بدون گیربکس (GEARLESS):
در اینگونه از آسانسورها از گیربکس استفاده نمیشود و سرعت آنها میتواند به ۷ متر بر ثانیه و بیشتر نیز برسد. سیم بکسل در این مدل از آسانسورها به بالای کابین آسانسور متصل است. سر دیگر سیم بکسل نیز به وزنه برای به دست آوردن تعادل و ثبات سیستم مکانیکی وصل شده است. اینگونه از آسانسورهای کششی میتوانند برای ساختمانهای مرتفع مورد استفاده قرار گیرند. به عنوان مثال آسانسورهای برج میلاد از نوع بدون گیربکس بوده و سرعت آن ۷ متر بر ثانیه است.
آسانسورهای کششی گیرلس یا بدون گیربکس به جهت حجم کم دستگاه محرکه، افزایش کارایی، نیاز به فضای محدود و حذف موتورخانه، نصب سریع آسانسور و به حداقل رساندن خدمات مربوط به تعمیر و نگهداری، آسانسور بسیار ایده آلی برای ساختمانها و مجتمعهای پر ترافیک بوده لذا سیستم طراحی آن بسیار پیچیدهتر از آسانسورهایی است که از گیر بکس مار پیچ دندهای یا دنده حلزونی استفاده میکنند.
تقریباً %۸۰ آسانسورهای موجود در بازار و پر کاربردترین نوع آسانسورهای بدون گیربکس هستند.
۲- آسانسور کششی گیربکسی:
به طور کلی وظیفه گیربکس٬ تبدیل سرعت بالا که توسط موتور به شفت ورودی اعمال شده به سرعت پایین بوده که از شفت خروجی به فلکه گیربکسی منتقل میشود. موتور گیربکس یا نیروی محرکه از چهار بخش موتور الکتریکی گیربکس فلکه گیربکس و ترمز الکتریکی تشکیل شده است.
در این نوع از آسانسورها راندمان(Efficiency) حدود ۵۰% میباشد، احتیاج به روغن کاری دارد، موتور بیشتر داغ میکند، در صورت استفاده بیش از حد سنسور حرارتی داخل موتور عمل کرده آسانسور را از حرکت باز میدارد، دور تند موتور درموتور گیر بکس حدود ۱۵۰۰ دور در دقیقه بوده و بنابراین صدای بیشتری تولید میکند.
جریان استارت موتور بیش از ۴ برابر جریان نامی است، به علت ابعاد حجیم موتور میبایست در قسمت بالای چاه آسانسور اتاقی به عنوان موتور خانه پیش بینی نمود، موتور گیربکس نسبت به موتور گیرلس هم توان وزن سنگینتری دارد، احتیاج به فلایویل دارد، گیربکس وجود دارد.
آسانسور کششی بدون موتورخانه:
اگر ساختمانی دارید و اولویت شما صرفه جویی در فضای موتورخانه است این نوع آسانسور به شما پیشنهاد میشود. آنها به گونهای طراحی شده اند که به موتورخانه نیازی ندارند و میتوانید فضای قابل توجهی را صرفه جویی نمایید. سرعت آسانسور بدون موتورخانه مشابه مدل گیربکسی است. زمان نصب آن نیز به مقدار قابل توجهی کاهش مییابد.
آسانسور هیدرولیکی
آسانسور هیدرولیکیدر حقیقت آسانسوری است که با استفاده از سیلندر هیدرولیک بالا و پایین میرود و برای انجام این امر به فشار و مقاومت سیال متکی است. هنگامی که سیلندر هیدرولیک فشرده میشود، انرژی به داخل سیلندر آزاد میشود. زمانی که آسانسور به آرامی آزاد میشود، فشار از حالت فشرده خارج میشود. وقتی آسانسور دوباره پایین میآید، به دلیل مقاومت سیال هیدرولیک (روغن) در سیلندر به آرامی کاهش مییابد.
پمپ و موتور، روغن را از شیرهای کنترلی که باعث رسیدن آن به پیستون میشود به واحد هیدرولیک پمپ میکنند. هنگامی که یکی از شیرها باز میشود، روغن مسیری که کمترین مقاومت را دارد طی میکند و به مخزن باز میگردد. هنگامی که دریچه بسته میشود برعکس اتفاق میافتد، روغن باید به سیلندر برگرددو جمع شود. درست در اینجا فرآیند بالا رفتن رخ میدهد زیرا فشار تولید شده پیستون را به سمت بالا هل میدهد بدین ترتیب کابین بالا میرود.
مزایای آسانسور هیدرولیک:
این نوع از آسانسورها دارای عملکردی بی صدا و با مصرف انرژی پایین بوده و به تعمیر و نگهداری کمتر نسبت به نوع کششی نیاز دارد. هزینه اجرای آسانسور هیدرولیکی به نسبت کمتر از نوع کششی بوده و نیازی به موتور خانه ندارد. طول عمر بالاتری داشته و فضای کمتری را اشغال میکند.
کاربرد آسانسور هیدرولیکی:
از این نوع آسانسور بیشتر برای ساختمانهایی با ارتفاع کمتر همچون ویلاها استفاده میشود. همچنین در کلینیکها، کارخانجات صنعتی که نیاز به انتقال بار و یا مواد خام از وزنهای سبک تا بسیار سنگین دارند، پارکینگهای طبقاتی، هتلها و آسانسوزهای شیشهای مورد استفاده قرار میگیرد.
فضای مورد نیاز آسانسور هیدرولیکی:
اگرچه یک اسانسور هیدرولیک به فضایی برای موتورخانه نیاز دارد اما لزوماً نیازمند به یک روبنا یا زیربنای بزرگ نیست زیرا موتورخانه را میتوان در هر مکانی نصب نمود. آنچه حائز اهمیت است این است که اندازه کابین چقدر باید بزرگ باشد. مثلاً اگر قرار است کالسکه و ویلچر در آسانسور قرار داده شود، کابین باید بزرگتر در نظر گرفته شود. آسانسور هیدرولیکی خانگی را میتوان در فضایی کمتر از ۱ متر مربع اجرا نمود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما