خبرگزاری مهر، گروه استانها: استان بوشهر به دلیل همجواری با خلیج فارس دارای ظرفیتهای بسیار خوبی در زمینه پرورش آبزیان است که تاکنون طرحهای متعددی در حوزه پرورش ماهی و میگو و دیگر آبزیان در سطح استان اجرایی شده است.
استان بوشهر به عنوان قطب تولید و پرورش میگوی کشور محسوب میشود و بیش از نیمی از میگوی پرورشی کشور در این استان تولید میشود و میزان پرورش و تولید میگوی استان در حال افزایش است که سهم بیشتری در کل تولید کشور خواهد داشت.
هرچند استان بوشهر در عرصه پرورش میگو دارای ظرفیتهای بسیار زیادی است ولی در زمینه پرورش ماهی به ویژه ماهی در قفس تاکنون متناسب با ظرفیتها پیش نرفته است؛ البته اقدامات گستردهای در این زمینه آغاز شده است.
تکمیل زنجیره تولید و پرورش ماهی در قفس یکی از مهمترین نیازها برای دستیابی به اهداف مد نظر در زمینه آبزی پروری است که باید این زنجیره شامل تکثیر و نرسری ماهی، غذای آبزیان، تولید قفس و دیگر ملزومات پرورشی در استان بوشهر تکمیل شود.
اقداماتی برای توسعه پرورش ماهی در قفس در استان آغاز شده است که باید با حمایت مسئولان از جمله تأمین تسهیلات مورد نیاز، زمینه برای توسعه این صنعت مهم فراهم شود.
آبزیپروری یک صنعت درآمدزا است که نقش مهمی در ایجاد اشتغال و توسعه ارزآوری برای کشور خواهد داشت و به عنوان یکی از بخشهای مد نظر در زمینه اقتصاد مقاومتی محسوب میشود.
توسعه زنجیره تولید پرورش ماهی در قفس
مدیرکل شیلات استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان بوشهر دارای ظرفیتهای بسیار خوبی برای آبزیپروری است که برای توسعه این صنعت مهم در استان بوشهر اقدامات خوبی صورت گرفته است و حمایتهای لازم در این زمینه انجام میشود.
عقیل امینی با اشاره به توسعه آبزی پروری در استان بوشهر خاطرنشان کرد: استان بوشهر قطب تولید میگوی پرورشی است و نقاط مختلف سواحل استان بوشهر طرحهای پرورش میگو ایجاد شده و طرحهای جدیدی نیز در دست اجرا است.
وی از توسعه تولید در زمینه پرورش ماهی در سطح استان خبر داد و بیان کرد: پرورش ماهی در قفس به عنوان یکی از صنایع نوپا در استان بوشهر محسوب میشود که زمینه برای توسعه این صنعت فراهم است.
مدیرکل شیلات استان بوشهر از تلاش برای تکمیل زنجیره تولید در عرصه پرورش ماهی در قفس خبر داد و اضافه کرد: برنامههای مهمی در استان بوشهر در زمینه پرورش ماهی در قفس داریم و طرحهای این حوزه حمایت میشود.
افزایش پرورش ماهی در قفس
وی از نصب ۸۹ قفس پرورش ماهی در دریا خبر داد و اضافه کرد: در سال ۱۳۹۶ ظرفیت پرورش ماهی استان بوشهر ۲۵۰ تن بود که طی هفت سال اخیر افزایش یافته و به ۱۲ هزار و ۷۵۰ تن رسیده است.
امینی تصریح کرد: طرحهای متعدد پرورش ماهی در قفس در سطح استان در دست اجرا است که با افتتاح فاز دیگری از مگاپروژه پرورش ماهی در قفس استان توسط اوقاف و امور خیریه استان ظرفیت هزار تن نیز به این ظرفیت اضافه میشود.
وی با بیان اینکه ظرفیت پرورش ماهی در قفس استان بوشهر به زودی به ۱۳ هزار و ۷۵۰ تن خواهد رسید تصریح کرد: تاکنون زمینه اشتغال ۴۲۵ نفر به صورت مستقیم در بخش پرورش ماهی در قفس استان بوشهر فراهم شده است.
مدیرکل شیلات استان بوشهر کمبود بچه ماهی را یکی از مهمترین چالشهای این صنعت عنوان کرد و افزود: کمبود بچه ماهی موجب شده قفسهای پرورش ماهی نتوانند با ظرفیت کامل تولید داشته باشند.
وی ادامه داد: در همین راستا در سال گذشته دو طرح تکثیر و نرسری ماهیان دریایی کلنگ زنی شده است و خوشبختانه امروز نیز دو طرح دیگر عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
امینی گفت: ۲ طرح امروز آغاز شده است یکی از این ۲ طرح امروز با ظرفیت ۱۰ میلیون قطعه بچه ماهی دریایی و طرح دیگری نیز با ظرفیتی به اندازه پنج میلیون قطعه خواهد بود که با افتتاح این ۲ طرح در سالهای آتی ۱۵ میلیون قطعه بچه ماهی دریایی به ظرفیت تولید استان افزوده خواهد شد.
امینی همچنین از آغاز عملیات اجرایی پروژه دیگری در شهرستان دیلم خبر داد و گفت: به زودی و در همین ماه پروژه دیگری نیز در راستای تکثیر و نرسری ماهیان دریایی در شهرستان دیلم کلنگ زنی خواهد شد.
حمایت از سرمایه گذاران پرورش ماهی
استاندار بوشهر با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ۲ مجموعه بزرگ تکثیر و نرسری ماهی در بخش دلوار با گرامیداشت هفته دفاع مقدس اظهار داشت: ابتکار امام راحل برای حضور مردم در دفاع مقدس باعث پیروزی شد و امروز هم حضور سرمایهگذاران در جنگ اقتصادی باعث پیروزی خواهد شد.
احمد محمدی زاده افزود: امروز ۲ مجموعه تکثیر و نرسری ماهی با سرمایه گذاری مجموع ۳۰۱ میلیارد تومان کلنگ زنی شده است.
استاندار بوشهر خاطر نشان کرد: یک مجموعه تکثیر ماهی با ظرفیت ۱۰ میلیون قطعه ماهی و سرمایه گذاری ثابت و جاری ۱۵۶ میلیارد تومان کلنگ زنی شده که پیش بینی اشتغال ۳۲ نفر در این طرح را داریم.
محمدی زاده تصریح کرد: همچنین یک مجموعه تکثیر و نرسری ماهی با سرمایه گذاری بیش از ۱۴۵ میلیارد تومان با ظرفیت ۵ میلیون قطعه ماهی کلنگ زنی شده که پیش بینی اشتغال ۱۵ نفر در این طرح شده است.
وی با تاکید بر لزوم حمایت از سرمایه گذاران اضافه کرد: با افرادی که برای اجرای طرحهای پرورش آبزیان، زمین گرفتهاند ولی اقدامی نکردهاند، برخورد میشود و با کسانی که فعال هستند، همکاری شده و حمایت لازم صورت میگیرد.
استاندار بوشهر گفت: اولویت حمایت با افرادی است که برای تکمیل زنجیره ارزش ماهی و یا دام و طیور برنامه دارند و در این راستا حوزه اقتصادی استان ورود کرده است.
محمدی زاده ابراز داشت: تولید ماهی پرورشی در استان بوشهر از ۳ هزار تن در سال ۱۴۰۰ به ۱۲ هزار و ۷۰۰ تن در سال جاری افزایش یافته است.
به منظور تقویت اقتصاد مقاومتی و در راستای ایجاد اشتغال، تقویت تولید و درآمدزایی و ارزآوری برای کشور باید زنجیره تولید در استان فراهم شده و حمایتهای مورد نیاز صورت گیرد.
نظر شما