به گزارش خبرگزاری مهر، فریبرز عباسی مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری در نشست تخصصی «هوشمندسازی آبیاری» کشاورزی که به همت معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی در حاشیه نمایشگاه بینالمللی کشاورزی آیفارم تهران برگزار شد، گفت: شناسایی ۱۰ شرکت دانشبنیان و دارای فناوری، استفاده از ظرفیتهای مراکز و مؤسسات تحقیقاتی و ارزیابی تکنولوژیهای مختلف آبیاری هوشمند از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه بوده است.
عباسی افزود: تاکنون بیش از ۱۰۰ طرح پایلوت آبیاری هوشمند در کشور در سطح بیش از ۱۰ هزار هکتار از مزارع و باغات انجام شده است. این طرحهای پایلوت همگی در سطوح وسیع و بالای ۱۰۰ هکتار انجام گرفته و برخی نیز بالای ۵۰۰ هکتار و بیشتر وسعت دارند.
وی گفت: طرحهای پایلوت آبیاری هوشمند در کشت و صنعتهای بزرگ و مزارع پیشرو در اقلیمهای متفاوت، برای گیاهان زراعی و باغی مختلف و با روشهای متنوع آبیاری تحت فشار انجام گرفته است.
مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: نتایج بسیار قابل قبولی از اجرای این طرحها از نظر افزایش عملکرد و کاهش مصرف آب حاصل شده است و از دیگر رویکردها در مورد اجرای طرحهای آبیاری هوشمند، توسعه آنها با مشارکت بخش خصوصی و مشارکت ۴۰ تا ۵۰ درصدی بهرهبرداران در هزینهها است.
عباسی همچنین عنوان کرد: کارگاهها و کلاسهای ترویجی و آموزشی مختلف و متنوعی بهصورت حضوری و برخط در این زمینه انجام گرفته است.
وی با اشاره به اینکه شاخصهایی برای شناسایی شرکتهای توانمند در زمینه اجرای آبیاری هوشمند در نظر گرفته شده است، گفت: تعداد شرکتهای شناسایی شده در این زمینه پاسخگوی تمام نیازهای کشور نیست؛ ضمن آنکه پراکنش ۱۰ شرکت موجود نیز در تمام استانهای کشور یکسان نمیباشد و لازم است در این زمینه توانمندیها افزایش پیدا کند.
نظر شما