دکتر محمد علی اوزی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: شهروندان بالای ۳۰ سال برای دریافت خدمت خطر سنجی سکته قلبی ومغزی به مراکز و پایگاههای خدمات جامع سلامت وهمچنین خانههای بهداشت مراجعه کنند تا باسنجش خطر ۱۰ ساله احتمال سکته قلبی یا مغزی، راهکارهای کاهش احتمال بیماریهای قلبی و عروقی به آنان آموزش داده شود و در صورت نیاز به خدمات سطح دو به بیمارستان و کلینیک های دولتی ارجاع گردند.
وی با اشاره به اینکه ۳۴ درصد مرگها در استان به دلیل این بیماریهاست، گفت: در کشور ما به دلیل تغییر سبک زندگی سنتی به زندگی مدرن، این بیماریها رو به افزایش است و عوامل خطر ایجاد کننده این بیماری مصرف دخانیات، تغذیه نامناسب، فعالیت بدنی کم، مصرف الکل، چربی خون بالا، پرفشاری خون، چاقی و دیابت است.
وی افزود: با اصلاح سبک زندگی مانند تغذیه مناسب، تحرک بدنی کافی، عدم مصرف الکل و دخانیات، کنترل دقیق چربی و فشار خون، کنترل دیابت و… میتوان درصد زیادی از مرگ ومیر و ناتوانی ناشی از این بیماری را کاهش داد.
وی گفت: بیماریهای قلبی و عروقی یکی از علل عمده مرگ ومیر در سطح جهان و اولین عامل مرگ ومیر در کشور و استان یزد است. هشتم مهرماه (۲۹ سپتامبر) به عنوان روز جهانی قلب نامگذاری شده است.
نظر شما