به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین صادق رحیمی معاون قضائی قوه قضائیه در تشریح جزئیات مراحل و نحوه اعمال عفو و تخفیف مجازات برای واجدان شرایط، اظهار داشت: آئین نامهای در زمینه عفو و بخشودگی تدوین شده است. بر اساس این آئین نامه در هر مرکز استان یک کمیسیون عفو استانی با عضویت رئیس کل دادگستری استان، دادستان مرکز استان و مدیر کل زندانهای آن استان دایر شده است که مسئولیت این کمیسیونها در سراسر کشور با رؤسای دادگستریهای استانهاست.
وی افزود: ماهها قبل از هر مناسبتی افرادی که طبق قانون متقاضی عفو باشند در آن کمیسیون درخواست آنان بررسی میشود و در صورتی که واجد شرایط عفو تشخیص داده شوند به کمیسیون مرکزی مستقر در معاونت قضائی قوه قضائیه منعکس و چنانچه اعضای کمیسیون مرکزی بر اساس مفاد قانون عقیده بر عفو یا تبدیل و تخفیف مجازات داشتند مراتب به رئیس قوه قضائیه طبق آئین نامه یک ماه قبل از مناسبت منعکس و در نهایت نظر ایشان در مناسبتهایی ملی و مذهبی که برای عفو در آئین نامه در نظر گرفته شده است به مقام معظم رهبری اعلام میشود.
معاون قضائی قوه قضائیه افزود: در مورد محکومان امنیتی نظر مشورتی نهادهای امنیتی و در مورد محکومان مواد مخدر نظر مشورتی ستاد مبارزه با مواد مخدر گرفته میشود.
وی با تأکید بر اینکه فرایند عفو در قوه قضائیه در چهارچوب تعیین شده انجام میشود، گفت: آنچه در این فرایند اهمیت دارد این است که قوه قضائیه در پیشنهاد عفو محکومان کاملاً بر مبنای قانون، حقوقی و مستقل عمل میکند و متأثّر از مسائل سیاسی و جناحها و یا احزاب نخواهد بود.
نظر شما