۱۱ مهر ۱۴۰۳، ۱۱:۲۸

تفاوت ورق سرد و گرم چیست؟

تفاوت ورق سرد و گرم چیست؟

در ادامه قصد داریم به طور کامل درباره تفاوت ورق‌های سرد و ورق‌های گرم توضیح دهیم.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، ورق‌های فولادی در دو دسته کلی ورق‌های سرد و ورق‌های گرم قرار می‌گیرند. فرایند تولید، خصوصیات و کاربردهای این ورق‌ها با یکدیگر متفاوت است. انتخاب ورق مناسب برای پروژه‌های ساختمان سازی و صنعتی اهمیت بسیار زیادی دارد و به حفظ ایمنی ساختمان یا کاهش هزینه‌های پروژه کمک می‌کند. در خرید ورق استیل آهن رسان می‌توانید باتوجه به نیازهای پروژه و استعلام قیمت روز ورق استیل بهترین انتخاب را داشته باشید. در ادامه قصد داریم به طور کامل درباره تفاوت ورق‌های سرد و ورق‌های گرم توضیح دهیم.

فرآیند تولید ورق گرم و ورق سرد

روش تولید ورق‌های گرم و ورق‌های سرد با یکدیگر متفاوت است. ورق‌های گرم معمولاً طی فرایند نورد گرم تولید می‌شوند. در این فرایند، شمش‌های فولادی در دماهای بسیار زیاد مانند ۹۰۰ درجه سانتیگراد از بین غلتک‌های خاصی عبور داده می‌شوند. دمای بالا، شکل ورق‌ها را تغییر می‌دهد و باعث کاهش یا افزایش ضخامت آن‌ها می‌شود. باتوجه به نوع فرایند تولید ورق‌های گرم و سرد قیمت آنها متفاوت است. یکی از ورق‌های سرد پرکاربرد ورق شیروانی است که می‌توانید جزئیات قیمت ورق شیروانی ۶ متری را در این لینک ب ررسی کنید. در مرحله بعد، ورق در محیط آزاد قرار می‌گیرد تا دمای آن به مرور زمان کاهش یابد. ورق‌های سرد طی فرایند نورد سرد تولید می‌شوند. در این فرایند، از ورق‌های گرم به عنوان ماده اولیه استفاده می‌شود و پس از خنک شدن تحت فرایند نورد به سطح قرار می‌گیرند.

همین مسئله باعث کاهش ضخامت ورق و صاف و صیقلی شدن سطح آن خواهد شد. به طور کلی فرایند نورد سرد باعث افزایش استحکام مکانیکی ورق می‌شود. برای خرید آهن و قطعات فولادی بهتر است مراکز معتبر را انتخاب کنید و از مشخصات فنی محصولات مطلع شوید.‌

تفاوت ورق سرد و گرم چیست؟

ویژگی‌های فنی ورق گرم و سرد

این ورق‌ها از نظر برخی ویژگی‌های فنی با یکدیگر متفاوت هستند. ساختار کریستالی ورق‌های گرم مانند ورق‌های سرد چندان متراکم نیست. به همین دلیل، این محصولات انعطاف پذیری بیشتری دارند و از استحکام کمتری برخوردار هستند. با توجه به اینکه دمای ورق‌های گرم به مرور زمان و به آهستگی کاهش می‌یابد، سطح آن‌ها کمی ناصاف است و دارای پوسته‌های اکسیدی هستند. به همین دلیل، ورق‌های گرم معمولاً تحت اصلاح سطح قرار می‌گیرند. در مقابل، ورق‌های سرد در دماهای پایین‌تر تولید می‌شوند و دارای سطح صیقلی و ساختار متراکم هستند. استحکام و مقاومت ورق‌های سرد نسبت به ورق‌های گرم بسیار بیشتر است و معمولاً در موارد ظریف و حساس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربردهای ورق سرد و گرم

هر کدام از ورق‌های سرد و گرم کاربردهای خاص خود را دارند. به عنوان مثال، ورق‌های گرم به علت برخورداری از ویژگی‌های مکانیکی خاص و ضخامت بالاتر در صنایع سنگین کاربرد دارند. از این قطعات برای تولید سازه‌های فلزی بزرگ، اسکلت فلزی ساختمان، پل و … استفاده می‌شود. ورق‌های گرم قابلیت بسیار زیادی برای تحمل فشارهای بالا دارند و در آب و هوای نامساعد نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. ورق‌های سرد سطح صاف و زیباتری دارند. به همین دلیل، برای پروژه‌های حساس‌تر مانند تولید قطعات داخلی خودرو، لوازم خانگی، تجهیزات الکترونیکی و مواردی مانند این مناسب هستند. در واقع ورق‌های سرد نه تنها ظاهر جذاب‌تری دارند، بلکه از مقاومت مکانیکی بیشتری نیز برخوردار هستند.

تفاوت ورق سرد و گرم چیست؟

مزایا و معایب ورق گرم

کسب اطلاعات کافی درباره مزایا و معایب ورق‌های گرم و سرد به شما کمک می‌کند که خریدی مطمئن و مناسب داشته باشید. ورق‌های گرم دارای برخی مزایا هستند که آن‌ها را به یک محصول مناسب برای پروژه‌های ساختمان سازی تبدیل می‌کند. به عنوان مثال، فرایند تولید این ورق‌ها ساده‌تر از ورق‌های سرد است. به همین دلیل، با قیمت مناسب‌تری در بازار به فروش می‌رسند و به کاهش هزینه‌های پروژه کمک می‌کنند. علاوه بر این، ورق‌های گرم انعطاف پذیری بالایی دارند و در دماهای بالا تولید می‌شوند. به همین دلیل به راحتی به شکل‌های مختلف تبدیل خواهند شد و برای موارد گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند.

می‌توان از این ورق‌ها در پروژه‌های سنگین و بزرگ مانند تولید سازه‌های فولادی استفاده کرد. این قطعات دارای برخی معایب نیز هستند. به عنوان مثال سطح ناصاف و زبر دارند و ممکن است به اصلاح سطح یا برخی مراحل دیگر نیاز داشته باشند. از دیگر معایب این ورق‌ها، قابلیت بسیار بالای آن‌ها برای اکسیداسیون و تشکیل پوسته‌های اکسیدی است.

مزایا و معایب ورق سرد

ورق‌های سرد دارای سطح صاف و صیقلی هستند و برای پروژه حساس‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به اینکه این ورق‌ها در در دماهای پایین تولید می‌شوند، دارای استحکام مکانیکی بیشتری هستند و به راحتی خمیده نمی‌شوند. یکی از مهم‌ترین معایب ورق‌های سرد این است که فرایند تولید پیچیدتری دارند و با قیمت بالاتری نسبت به ورق‌های گرم به بازار عرضه می‌شوند. این قطعات معمولاً برای پروژه‌های بزرگ و سنگین مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. زیرا ضخامت کمتر و ساختار فشرده‌تری دارند.

تفاوت ابعاد ورق‌های سرد و گرم

هر یک از محصولات فولادی در ابعاد و اندازه‌های خاصی به بازار عرضه می‌شوند. ورق‌های سرد معمولاً به شکل رول تولید می‌شوند و وارد بازار خواهند شد. برخی از مهم‌ترین ابعاد ورق‌های گرم شامل موارد زیر هستند:

۲۰۰۰ × ۶۰۰۰

۱۵۰۰ × ۶۰۰۰

۱۰۰۰ × ۶۰۰۰

۱۲۵۰ × ۲۵۰۰

۱۰۰۰ × ۲۰۰۰

ورق‌های سرد دارای ضخامت کمتری هستند و ابعاد متفاوتی نسبت به ورق‌های گرم دارند. این ورق‌ها معمولاً با عرض ۱۲۵ سانتی‌متر به بازار عرضه می‌شوند. برای تولید ورق‌های گرم از آلیاژ ST۳۷ استفاده می‌شود. در حالی که ورق‌های سرد دارای آلیاژهای مختلفی هستند که شامل موارد زیر هستند:

آلیاژ ST۱۲ با عنوان ورق‌های معمولی

آلیاژ ST۱۳ با عنوان ورق‌های نیمه کششی

آلیاژ ST۱۴ با عنوان ورق‌های فوق کششی

نتیجه‌گیری

ورق‌های سرد و ورق‌های گرم از مهم‌ترین محصولات فولادی موجود در بازار هستند که به وفور در صنایع ساختمان سازی، خودروسازی، کشتی‌سازی و مواردی مانند مورد استفاده قرار می‌گیرند. ورق‌های سرد طی فرایند نورد سرد و ورق‌های گرم طی فرایند نورد گرم تولید می‌شوند. هر کدام از این محصولات کاربردها و ویژگی‌های خاص خود را دارند. انتخاب یک ورق مناسب برای پروژه اهمیت بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال ورق‌های گرم به علت استحکام و ضخامت بیشتر برای پروژه‌های سنگین مناسب هستند. اما ورق‌های سرد به علت سطح صیقلی و ظریف بودن، برای پروژه‌های کوچک‌تر و دقیق مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6244067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha