حجت الاسلام والمسلمین رفیعی:

انسان ها بیشتر به گناهان زبانی مبتلا می شوند

انسان ها بیشتر به گناهان زبانی مبتلا می شوند

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی گفت:انسان می‌تواند با زبان نسبت به دیگران خیرخواهی کند همچنین می‌تواند به وسیله آن کینه و دلخوری ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی استاد حوزه علمیه اظهار داشت: یکی از امور مهم در زندگی انسان که اغلب مردم به آن مبتلا هستند مسأله گناهان زبان است. گناهان زبانی چون در دسترس هستند، بی هزینه و ارزان است و فراوانی و تنوع دارد برای همین انسان بیشتر به آن مبتلا می‌شود.

رفیعی با بیان اینکه همه گناهان کبیره در دسترس نیست و انسان‌ها به همه آنها مرتکب نمی‌شود عنوان کرد: برای مثال یکی از گناهان کبیره فروش اسلحه به کفار است؛ همه مردم مرتکب این گناه نمی‌شوند. یا یکی از گناهان کبیره شرب خمر است؛ بسیاری از انسان‌ها اهل این گناه نیستند. اما گناه زبان چنین نیست چرا که هم تنوع دارد و هم راحت و کم هزینه است.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه قرآن کریم انسان را به کنترل زبان تاکید می‌کند ابراز کرد: روایت است ایمان بنده کامل و سالم نیست مگر روحش سالم باشد، روح آدمی سالم نمی‌ماند مگر زبان سالم باشد؛ حدیث است هر کسی که حرف می‌زند با زبانش شناخته می‌شود و شخصیت آدمی زیر زبانش است. انسان می‌تواند با زبان نسبت به دیگران خیرخواهی کند همچنین می‌تواند به وسیله آن کینه و دلخوری ایجاد کند.

وی با بیان اینکه یکی از عوامل ایجاد محبت و گشودن درهای حکمت سکوت است گفت: آدمی در سکوت اگر خیری هم انجام ندهد گناه هم مرتکب نمی‌شود. روایت بسیاری تاکید به کم حرفی شده برای مثال. روایت شده سکوت دری از درهای حکمت است.

رفیعی درباره ویژگی‌های سخن خوب عنوان کرد: قرآن کریم می‌گوید سخنی خوب است که نخست آگاهانه باشد؛ امروزه بعضاً از طریق هوش مصنوعی تصویر و صدای افراد را تولید و در فضای مجازی منتشر می‌کنند برای همین لازم است طبق صریح آیات و روایات از چیزی که آدمی نسبت به آن علم و آگاهی ندارد پیروی نکند. بسیاری از سخنان جاهلانه و از روی ظن است.

وی با اشاره به اینکه قرآن کریم تاکید به محکم بودن سخن دارد گفت: سخن باید اساس و پایه داشته باشد. قرآن انسان‌ها را به داشتن تقوا و مستدل سخن گفتن دعوت می‌کند. برای مثال نباید در بحث‌های سیاسی و مناظرات انتخاباتی بی پایه و اساس سخن گفت. همچنین قرآن تاکید دارد که سخن شکننده و ملامت کننده نباشد.

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: ویژگی دیگری که قرآن به آن تاکید دارد عدالت در اظهار نظرها است؛ در مباحث سیاسی اظهار نظرها باید عادلانه باشد و مخرب نباشد. سخن همراه با عمل، زیبا سخن گویی و رسا بودن از دیگر ویژگی سخن گفتن خوب است که قرآن انسان‌ها را به آن سفارش می‌کند.

کد خبر 6244703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha