خبرگزاری مهر، گروه استانها: شاید از زمانی که منطقه مهرشهر تبدیل به یک کارگاه مسکن سازی در قالب ایده مسکن مهر شد نزدیک دو دهه میگذرد.
بسیاری از مردم بیرجند در آن زمان با کمترین هزینه ممکن توانستند صاحب مسکن شود و امروز این منطقه یکی از جوانترین و البته شلوغترین مناطق شهر بیرجند است و به همین واسطه شور زندگی را در آن حوالی میتوان دید.
البته مردم ساکن در این منطقه با مشکلات زیادی نیز رو به رو هستند، از کمبود فضای آموزشی برای کودکان و نوجوانان تا ترافیک مهر شهر و سرانه کم فضای سبز همه از جمله گلایههای مردم مهرشهر است که باید نسبت به رفع آن تدبیری اندیشید.
آسفالت خیابانها، مهترین کار در مهر شهر بعد از ۱۵ سال!
نرگس حمیدی از شهروندان بیرجندی که در منطقه مهرشهر که همه ما آن را به خانههای مسکن مهر میشناسیم، زندگی میکند، در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مهمترین کاری که بعد از ۱۴- ۱۵ سال که از ساخت خانههای مسکن مهر در این منطقه میگذرد، انجام شده آسفالت خیابانها است.
این شهروند خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مشکلات مهر شهر کمبود فضای آموزشی و ورزشی است، بیان کرد: فضای آموزشی موجود متناسب با جمعیت این منطقه نیست و فضای ورزشی نیز محدود به یک سالن است.
حمیدی با تأکید بر اینکه در ساختمان سازی نیز مشکلات زیادی مشاهده میشود، ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات مهر شهر ترافیک بالای آن به ویژه در ورودی است که این مسئله حوادث ترافیکی متعددی را نیز رقم زده است.
اگر در مهر شهر باران بیاید!
وی گفت: مشکل دیگر در مهر شهر بحث روانابها است که بارها کارشناسان گفتهاند اگر باران شدید و سیلابی بیاید تکلیف روانابها در مهر شهر مشخص نیست و میتواند به راحتی وارد خانههای مردم شده و مشکلات بعدی را به وجود آورد که باید برای آن تدبیری اندیشید.
این شهروند بیرجندی یادآور شد: البته با تمام این موضوعات مسکن مهر موجب شد که مسکن با قیمت بسیار ارزان به دست مردم برسد و اهالی مهر شهر میگویند که ما در آن زمان با طرح مسکن مهر توانستیم خانه دار شویم وگرنه برایمان چون یک رؤیا باقی میماند.
سمیه محمدی از دیگر شهروندانی که در مهر شهر و در خانههای مسکن مهر ساکن است در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: من از مهر شهر به عنوان بمب بچهها یاد میکنم چرا مدرسهها شلوغ و دو شیفت است.
خبری از فضای سبز و پارک در مهر شهر نیست
وی با تأکید بر اینکه اینجا مدرسه تک شیفت نیست، گفت: علی رغم اینکه مهر شهر حدود ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد ولی یک ورودی برای آن در نظر گرفته شد و روزهای دوشنبه به خاطر دوشنبه بازار از نظر ترافیکی قفل میشود.
این شهروند بیرجندی با اشاره به اینکه در مهر شهر از فضای سبز و پارک که هیچ خبری نیست، ادامه داد: برای پارک باید بچهها را به طرف دیگر شهر ببریم و من اوقات فراغت فرزندانم نتوانستم کلاس خوبی در این منطقه پیدا کنم.
محمدی یادآور شد: با اینکه در مهر شهر کودک زیاد است ولی هیچ برنامه سرگرم کنندهای در این منطقه برای آنان در نظر گرفته نشده است.
وی گفت: البته از آنجایی که بیشتر جمعیت مهر شهر نسل جوان است نبض زندگی در اینجا میزند.
افزایش نشاط اجتماعی با افزایش سرانه فضای سبز مهر شهر
محمدحسین خراسانی از دیگر شهروندانی که در مهر شهر زندگی میکند، در گفت و گو با مهر اظهار کرد: یکی از مشکلات مهم مهر شهر نبود فضای سبز و کمبود فضای آموزشی است.
وی بیان کرد: شما فرزند دبیرستانی خود را میتوانید در نقطه دیگری از شهر به مدرسه بفرستید ولی برای فرزند دبستانی این امکان سخت و برای یک کودک آزار دهنده است و از این جهت باید تدبیری برای افزایش مدارس در مهر شهر گفته شود.
این شهروند بیرجند با تأکید بر اینکه ترافیک ورودی نیز از دیگر معضلات مهر شهر است، گفت: همچنین دیگر مطالبه ما افزایش فضای سبز است که به شدت بر افزایش نشاط اجتماعی مؤثر است.
همکاری آستان قدس برای رفع مشکل فضای آموزشی مهر شهر
حامد رخسارپور، مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس خراسان جنوبی با اشاره به اینکه رفع مشکل فضای آموزشی در مهر شهر هم از دغدغههای ما است، گفت: ما یک پروژه آموزشی در مهر شهر را از حدود هفت سال قبل آغاز کردیم.
وی افزود: در آن زمان شهید رئیسی مسئولیت آستان قدس رضوی را بر عهده داشتند که به خراسان جنوبی سفر کرده و کلنگ آن را بر زمین زدند.
رخسار پور بیان کرد: کار در آن زمان شروع و اسکلت اجرا شد و سقف نیز زده شد.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته که مسئولیت را قبول کردم پیگیر شدم که آستان قدس کار را دنبال و به نتیجه برساند، افزود: در نهایت تفاهم نامهای را با آستان قدس رضوی بستیم و در حال حاضر مصالح در محل پروژه خالی شده است و بتنها را آماده میکنند.
پروژه ۲۸ کلاسه مهر دو سال آینده به بهره برداری میرسد
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس خراسان جنوبی یادآور شد: پیش بینی ما بر این است که تا دو سال آینده این پروژه که سه هزار و ۵۰۰ مترمربع زیر بنا دارد، افتتاح شود.
رخسار پور با تأکید بر اینکه این پروژه ۲۸ کلاس درس دارد، گفت: با توجه به اینکه این پروژه در مهر شهر و منطقه مسکن مهر وجود دارد، ساخت آن تا حدود زیادی نیاز فضای آموزشی منطقه را تأمین خواهد کرد.
وی در زمینه فضای ورزشی مورد نیاز نیز گفت: سالن چند منظوره شهیدین قاسمی در مساحت ۶۰۰ متر مربع با اعتبار دولتی بالغ بر ۸ میلیارد تومان نیز در مهر شهر احداث شده است.
به سراغ شهرداری بیرجند رفتیم و از آنها درباره کمبود فضای سبز در مهر شهر و محدوده مسکن مهر پرسیدیم.
حمیدرضا حبیبی مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری بیرجند در گفت و گو با مهر اظهار کرد: در منطقه مهر شهر و در مجموع شمال شهر بیرجند هر لکهای و زمینی که کاربری فضای سبز داشته و راه و شهرسازی در اختیار شهرداری قرار داده است تبدیل به پارک و فضای سبز شده است.
راهکاری برای افزایش فضای سبز مهر شهر
وی با اشاره به مطالبات مردم منطقه مهر شهر برای افزایش فضای سبز بیان کرد: در حال حاضر زمینی با کاربری فضای سبز در آن منطقه وجود ندارد و راه و شهرسازی اگر زمینی در اختیار دارد باید به کمیسیون ماده ۵ استانداری برده و تغییر کاربری بدهد و بعد شهرداری بتواند نسبت به ایجاد فضای سبز در آن زمین اقدام کند.
مدیر ارتباطات و امور بین المللی شهرداری بیرجند با تأکید بر سازمان سیما، منظر و فضای شهری شهرداری بیرجند نیز در نزدیکی میدان امام حسین (ع) مهر شهر قرار دارد، یادآور شد: همه تلاش خود را برای رضایت ساکنان محدوده مهر شهر خواهیم داشت.
وی گفت: در آستانه سال نو و پیشواز بهار نیز میادین مهر شهر را با شنهای رنگی و… تزئین کردیم و برای پیشواز نوروز ۱۴۰۴ نیز برنامههای بسیار خوبی برای تزئین میادین مهر با تأکیدات شهردار محترم داریم که در زمان خود اجرایی خواهد شد.
مهر شهر محله جوان شهر بیرجند است جوانانی که امروزه هر کدام یکی – دو فرزند کودک دارند و کودکانی که نیازمند فضایی برای تفریح و بازی و همچنین مدرسه هستند.
باید هر چه زودتر به این مطالبات مردم پاسخ داده شود تا مهر شهر همچنان با مهر به روی مردم و ساکنان خود لبخند بزند.
نظر شما