به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین خسروپناه ظهر شنبه در اجلاس دپارتمانهای زبان فارسی کشورهای آسیایی در دانشگاه نیشابور اظهار کرد: نیشابور دارای تمدنی کهن و عارفانی بزرگی چون خیام، عطار و فضل بن شاذان است و قدمت تاریخی آن از زمان هخامنشیان زبان زد عام و خاص بوده که در دوره اسلامی جایگاه این شهر شکوفاتر شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: حدیث سلسلة الذهب فخر ماندگار شهر نیشابور از ورود تاریخی امام رضا (ع) به این شهر است به عظمت نیشابور کهن افزوده است.
وی با اشاره به مقابله استعمار با زبان و ادب فارسی بیان کرد: جریان استعمار از قرن نوزدهم علیه زبان و ادبیات فارسی در شبه قاره هند، ترکیه، افغانستان و ایران تلاشهای زیادی کرده است.
خسروپناه ابراز کرد: زبان فارسی جزو ۷ زبان سنتی هندوستان است که از آن به عنوان یک میراث ناملموس در آن کشور یاد میشود اما متأسفانه امروز ارتباط توده مردم با زبان فارسی در هندوستان به واسطه جریان استعماری قطع شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: زبان فارسی حامل پیام فرهنگ حکمی و حکمت بنیان است که کمتر از آن سخن گفته شده است و رودکی، حافظ و سعدی و فردوسی ادبیات فارسی را حکمت بنیان بیان کردند.
نظر شما