به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، دستگاه آزمایشی ابررسانا پلاسما JT-۶۰SA که بزرگترین توکامک جهان نیز به حساب می آید، رکورد مذکور را ثبت کرده است. این دستگاه با هدف دستیابی به کاربردهای عملیاتی همجوشی هسته ای ساخته شده است.
به گفته مؤسسه ملی ژاپن برای کوانتوم و علم و فناوری (QST) بررسی دقیق نتایج آزمایشی نیز حجم پلاسمای ۱۶۰ متر مکعبی را تایید کرد که بسیار فراتر از رکورد پیشین ۱۰۰ مترمکعبی دستگاه های پیشین است.
پلاسما با دمای بالا داخل توکامک با ترکیب یک میدان مغناطیسی حلقوی محیطی تولید شده توسط سیمپیچهای خارجی که میدان مغناطیسی اصلی است و یک میدان مغناطیسی پلوئیدی شعاعی که با عبور جریان محیطی در پلاسما ایجاد میشود، محصور میشود. QST همچنین اعلام کرد دانش به دست آمده از JT-۶۰SA را فعالانه در راکتورهای ITER و DEMO آینده به کار خواهد گرفت و به عنوان هسته ای برای تجاری سازی اولیه انرژی همجوشی به کار خود ادامه خواهد داد.
این سازمان مدعی است JT-۶۰SA از سیم پیچ های ابر رسانا قدرتمندی استفاده می کند تا دمای ۴۵۲.۲- فارنهایت خنک شده اند تا پلاسمایی که ممکن است دمای آن به ۲۱۲ میلیون درجه فارنهایت برسد را محصور کند.
طبق ادعای کارشناسان در JT-۶۰SA وجوه اصلی تحقیقات همجوشی از فیزیک پلاسما گرفته تا مهندسی را با دقت خاصی نسبت به ترکیب عملیات توکامک در نظر گرفته شده است. موفقیت تجاری همجوشی هسته ای نه تنها بر اساس برتری در موضوعات خاص نظریه پلاسما، محاسبات، آزمایشها، تشخیص، مهندسی و غیره بلکه بر اساس دانش گستردهای است که امکان مشارکت در بهرهبرداری علمی و تحقق آزمایشهای همجوشی را فراهم میکند.
نظر شما