۱۵ مهر ۱۴۰۳، ۱۳:۵۶

یک مقام مسئول خبر داد؛

اجرای برنامه تاجر دانش‌بنیان با افق ۳ تا ۵ ساله

اجرای برنامه تاجر دانش‌بنیان با افق ۳ تا ۵ ساله

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی گفت: در قالب برنامه تاجر دانش بنیان، شرکت هایی که توان صادراتی دارند برای ورود به بازارهای بین‌المللی آماده می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، رویداد تجربه محور صادرات دانش‌بنیان با حضور امیرحسین میرآبادی، رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، میرهادی سیدی، مشاور امور بین‌الملل و توافقنامه‌های تجاری سازمان توسعه تجارت و جمعی از فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان منتخب دارای توانمندی صادراتی به میزبانی خانه فناوری و نوآوری ایران (آی هیت) برگزار شد.

وی در اختتامیه رویداد تجربه محور صادرات (تاجر دانش‌بنیان) گفت: در ابتدای بحث‌های شکل‌گیری این رویداد، موضوع‌های متعددی عنوان و عبارت تاجر دانش‌بنیان برای صادرات مطرح شد؛ عبارتی که در بحث صادرات دانش‌بنیان‌ها پیش از این خلأ آن احساس می‌شد.

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی با بیان این‌که فضای دانش‌بنیان و تجارت با یکدیگر متفاوت هستند و شرایط مختلفی دارند، ادامه داد: اغلب شرکت‌ها در فضای تجارت دچار چالش می‌شوند و سرمایه‌گذار، یکی از نیازهای شرکت‌های دانش‌بنیان برای حضور در فضای تجارت و بازار به شمار می‌رود.

میرآبادی افزود: فضای شرکت‌های دانش‌بنیان کاملاً فضای متفاوتی است از این‌رو ما به دنبال موضوع تاجر دانش‌بنیان هستیم زیرا تاجر دانش‌بنیان یک عنوان شغلی جدید است و در حوزه تجارت فرصت‌های جدیدی ایجاد می‌کند.

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی خاطرنشان کرد: بحث تاجر دانش‌بنیان دو خدمت را به زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور ارائه می‌دهد. نخست، فرصت جدید شغلی ایجاد می‌کند و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند رشد و توسعه پیدا کنند. دوم، فضای کسب‌وکار بین‌المللی و فضای صادرات را به واقعیت نزدیک‌تر می‌کند.

وی با تاکید بر این‌که برنامه تاجر دانش‌بنیان باید به‌صورت موازی در کشور توسعه و تکثیر پیدا کند، عنوان کرد: نباید منتظر بمانیم که این دوره تمام و دوره بعدی آغاز شود. باید از ظرفیت این افراد هم استفاده کنیم و این برنامه را به‌صورت موازی در سایر استان‌های کشور اجرا کنیم.

میرآبادی با اشاره به اجرای برنامه تاجر دانش‌بنیان با یک افق سه تا پنج‌ساله عنوان کرد: در قالب این برنامه، تمامی شرکت‌های دانش‌بنیان را که توان صادراتی یا محصولات قابل ارائه به بازارهای بین‌المللی را دارند برای ورود به بازارهای بین‌المللی آماده می‌کنیم. در این هنگام می‌توانیم انتظار جهش جدی در حوزه صادرات دانش‌بنیان داشته باشیم.

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، با اشاره به این مسیر بسیار ارزشمند است. طی چند ماهی که این برنامه اجرا شد، در دیدارهای مختلف بازخوردهای بسیار خوب از مقام‌های مسئول داشتیم. این مسئله نشان می‌دهد برنامه در کشور دیده شده است. افرادی که وارد این مسیر شده‌اند به علت اینکه اولین برنامه بوده، موردحمایت قرار می‌گیرند که به خروجی‌های مطلوب برسند.

گفتنی است، رویداد تجربه محور صادرات تاجر دانش بنیان، بیش از ۱۰۰ متقاضی پیش ثبت نام کرده و ۴۸ متقاضی در فرآیند ارزیابی قرار گرفتند. وجود محصول دانش بنیان دارای ظرفیت صادراتی، تسلط به زبان انگلیسی، شناخت دقیق شرکت کننده از محصول و برخورداری از شایستگی لازم از ویژگی‌هایی بود که در نهایت ۱۵ شرکت حائز این شرایط شناخته شدند.

فرآیند اجرایی تاجر دانش‌بنیان از ۱۰ خردادماه با کلاس‌های آموزشی، حل تمرین، پشتیبانی، پنل‌های انتقال تجربه آغاز شد که تا ۱۱ مردادماه ادامه داشت. پس از آن و از ۱۱ مرداد تا ۲۹ شهریورماه، فرآیند منتورینگ و پشتیبانی برای صادرات اجرا شد و همچنین داوری برنامه جامع توسط هیئت داوری صورت گرفت. در نهایت با برگزاری مراسم اختتامیه، برگزیدگان نهایی برای حمایت و اعزام معرفی و تقدیر شدند.

کد خبر 6248354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha