۱۶ مهر ۱۴۰۳، ۷:۲۲

مهر خبر می‌دهد؛

بازگشت وزارت بهداشت به ریل برنامه پزشکی خانواده

بازگشت وزارت بهداشت به ریل برنامه پزشکی خانواده

برنامه پزشکی خانواده به عنوان یک قانون در برنامه‌های مختلف توسعه کشور آمده است، اما در دولت گذشته به یکباره شاهد جایگزینی آن با برنامه ملی سلامت خانواده بودیم که البته راه به جایی نبرد.

به گزارش خبرنگار مهر، پزشکی خانواده نوعی از طبابت است که در آن پزشکان خانواده به صورت مستقیم با خانواده‌ها در تماس هستند و مراقبت‌های اولیه را بر عهده دارند.

پزشکی خانواده موجب دسترسی آسان به خدمات بهداشتی درمانی اولیه و پرونده پزشکی بیماران، اطلاع بیماران از پرونده سلامت خود و صرفه‌جویی در زمان دریافت خدمات پزشکی می‌شود. به طوری که بر اساس آمارهای جهانی اگر دولت، مردم و ارائه دهندگان خدمت همگام باشند و اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع توسط متخصصان و نخبگان این برنامه انجام شود با استفاده از ۱۰ درصد از کل هزینه‌های فعلی، ٩٠ درصد مشکلات سلامت قابل حل بوده و این کاملاً در راستای اقتصاد سلامت و کاهش هزینه‌ها است.

با همین رویکرد و سیاست بود که برنامه پزشکی خانواده در ایران نیز شکل گرفت و از دهه ۸۰ شاهد بودیم که بنای اجرای این برنامه در وزارت بهداشت، پایه گذاری شد. اما، در طول این سال‌ها، هرگز به سر منزل مقصود نرسیده است که دلایل گوناگونی در پشت پرده آن مطرح است.

اما، آنچه مسلم است اینکه همه دولت‌ها در ادوار گذشته بر اجرای برنامه پزشکی خانواده در کشور، اصرار و تاکید داشته‌اند؛ اما در دولت سیزدهم، به یکباره شاهد جایگزینی برنامه‌ای تحت عنوان برنامه ملی سلامت خانواده بودیم که با انتقادات زیادی مواجه شد و در نهایت، راه به جایی نبرد.

حالا و با شروع دولت چهاردهم، وزارت بهداشت قصد دارد دوباره به ریل برنامه پزشکی خانواده باز گردد.

مهدی زنگنه بایگی سرپرست مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، در اولین واکنش به تعیین تکلیف و سرنوشت برنامه پزشکی خانواده در کشور گفت: تا قبل از پایان سال ۱۴۰۳، شاهد اجرای این برنامه در کشور خواهیم بود.

وی افزود: تقویت نظام شبکه در دستور کار قرار دارد و بر اساس توجه به ساختار نیروی انسانی و تجهیزات، پیش می‌رویم.

زنگنه درباره برنامه پزشکی خانواده نیز گفت: جلسات تکمیل شیوه نامه برنامه پزشکی خانواده به صورت مداوم در حال برگزاری است و تمامی دستاوردهای قبلی برنامه را نیز لحاظ کرده‌ایم و این قول را می‌دهیم تا قبل از پایان سال ۱۴۰۳، برنامه پزشکی خانواده حداقل از یک نقطه کشور شروع شود.

کد خبر 6249070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • د.ب ۱۳:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
      3 0
      اگر وزات محترم بهداشت به جای مشورت با متخصصان غیر از این رشته که به شدت دارای تعارض منافع هستند ، از متخصصین این رشته که تعداد معدودی در کشور هستند کمک بگیرد بسیار بسیار موفق تر عمل خواهد کرد
    • مادران IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
      0 0
      یک ماه پیش به تبریز برای مراجعه به پزشک رفته بودم از سنندج امده بودند لگن کودک شان شکسته شده بود اورده بودند برای عمل جراحی بیچاره ها در خیابان کنار درمانگاه شیخ الریئس نشته بودند مسئولین هم به فکر پزشک خانواده هستند اگر خودتان ده دقیقه کنار خیابان در انتظار عمل جراحی فرزندتان بنشینید نیازها را درک
    • ن گ ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
      0 1
      این روش مناسب روستاها ومناطق محروم وشهرهای کم برخورداراست در اکثر مناطق وشهرهای توسعه یافته خود افراد سواد کافی در زمینه پیشگیریها وانجام روشهای کنترل بهداشت وسلامت را مد نظر دارند اگر تعداد پزشکان زیاد است راهش فرستادن آنها به روستاها ونقاط محروم کشوراست روش دولت سیزدهم صحیح بود
    • اکبر ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
      1 1
      این طرح مزخرف و شکست خورده و زمانبر است و باید کلا پول دارو درمان جزیی که تامین اجتماعی قبول میکنه آزاد پرداخت کنی یا دکتر نیست یا تعداد بیمار اون روز دیده یا تایم کاری پزشک خانواده تمام شده
    • ناشناس ۱۹:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
      0 1
      پزشک خانواده مخصوصا درروستا،خیلی طرح خوبیه