به گزارش خبرنگار مهر، احمد مشایخی ظهر دوشنبه در این دوره آموزشی گفت: برگزاری دورههای آموزشی جهت آگاهی کشاورزان و بهره برداران کارآمد و سازنده خواهد بود.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به عدم توجه به بحث یکپارچه سازی در قدیم به دلیل اطلاعات فنی کم کشاورز افزود: الان با توجه به علم و فناوری پیشرفته در بخش کشاورزی، خطری که کشاورز در زمینه تجمیع و یکپارچه سازی برای خود میدید در حال حاضر وجود ندارد و کشاورز با خیال راحت میتواند درخواست خود را برای تجمیع یا یکپارچه سازی اراضی ثبت کند.
وی گفت: با توجه به قانون ارث اراضی کشاورزی در حال خرد و کوچک شدن هستند که این خود اثرات زیانباری برای کشاورز و بهره بردار دارد.
وی اضافه کرد: وقتی شرایط و امکانات لازم برای کشاورزان و بهره برداران فراهم شود موجب ترغیب آنها جهت تجمیع و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی میشود.
مدیر امور اراضی استان ادامه داد: از اهداف یکپارچه سازی، افزایش بهره وری از طریق افزایش سطح اراضی کشاورزی است که در بحث اقتصاد کشاورزی بسیار کمک کننده و مؤثر است.
وی گفت: وقتی زمینی با مساحت بزرگ داشته باشید برای مکانیزاسیون و استفاده از ماشین آلات به صرفه تر است و تولید و کیفیت محصولات افزایش مییابد.
وی با اشاره به مزایا و اعطای مشوقها بیان کرد: در روستاهایی که کشاورزان درخواست تجمیع و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی خود را دهند، رفع تداخلات آن پلاک در اولویت قرار میگیرد.
مشایخی بیان کرد: شرایط ایجاد شبکهها و سیستمهای نوین آبیاری، اولویت در پرداخت تسهیلات برای تهیه نهادهها، تخصیص اعتبار برای پرداخت بیمه محصولات کشاورزی نیز از دیگر موارد اعطای مشوق است.
مشایخی همچنین به مباحثی همچون استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در زمینه تجمیع و یکپارچه سازی اراضی اشاره کرد.
وی با اشاره به ممنوع بودن تفکیک و خرد شدن اراضی با توجه به قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی تاکید کرد: کشاورزان و بهره برداران بدون مجوز از تفکیک و خرد کردن اراضی خود به قطعات کمتر از حد نصاب فنی و اقتصادی خودداری کنند.
نظر شما