به گزارش خبرنگار مهر، مهدی حجت قائم مقام اسبق وزارت میراث فرهنگی در نشست امروز رئیس جمهور با فعالان گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی که در سالن اجتماعات موزه ملی ایران برگزار شد گفت: ما نتوانستهایم کاری کنیم که از ظرفیت حداکثری میراث فرهنگی خودمان بهره ببریم.
وی با بیان اینکه ما در حوزه شناسایی ارزشهایی که داریم باید تعامل بیشتری داشته باشیم گفت: هر اثر یک پیام انسانی دارد ما باید این پیام انسانی را به مردم معرفی کنیم. خود آثار به صرف مادی بودنشان اهمیتی ندارند بلکه آن روایتی که دارند مهم است. مقصد از قرآن نیز برای مراجعه کردن به آثار و سفر کردن، پی بردن درباره همین پیامهای انسانی است. اما آیا امروز به همین شکل به آثار نزدیک میشویم؟
حجت ادامه داد: ما با میراث فرهنگی خود بیشتر تفریح میکنیم. وقتی به محوطهها و بناهای تاریخی مراجعه میکنیم آنها را وسیلهای برای گذراندن اوقات فراغت مان میبینیم ولی ما نباید به این دام بیفتیم بلکه باید از آنها عبرت بگیریم. اگر اثری برای هزاره پنجم هست باید پیام آن را درک کنیم که چه چیزی برای مردم این روزها دارد. ما مشغول حواشی شدهایم. قرآن به ما می گوید سفر کنید این چه سفری است که درش تعقل نیست. آیا ما واقعاً داریم همان طور که قرآن میگوید سفر میکنیم؟
وی بیان کرد: ما باید به این فکر کنیم که میراث فرهنگی جنبه استراتژیک دارد. بسیاری از مسائلی که وجود دارد توسط میراث فرهنگی میتواند مرتفع شود. ما باید دانشگاه بین المللی میراث فرهنگی داشته باشیم قانون میگوید دستگاههای دولتی نباید دانشگاه داشته باشند ولی الان وزارت بهداشت، پزشکان خود را تربیت میکند نهادهای نظامی نیز همین طور هستند. در حوزه میراث فرهنگی هم باید بتوانیم نیروهای متخصص تربیت کنیم. اگر امروز این دانشگاه را تأسیس کنیم کسانی که در آن آموزش میبینند میتوانند بهترین رسولان ایران باشند در این زمینه مکان و امکانات و اساتید لازم را هم داریم.
نظر شما