به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام هادی صادقی رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه گفت: مواد ۱۳ و ۱۵ قانون جدید شوراهای حل اختلاف دو مرجع ورودی پرونده به شوراهای حل اختلاف هستند، در کنار ماده ۱۲ این قانون که از طریق دادگاه صلح خواهد بود.
وی با طرح این سوال که در مواد ۱۳ و ۱۵ که پروندهها به شوراهای حل اختلاف میآیند، نقش شورا چیست؟ گفت: شورا ضمن اینکه میتواند تحقیقات اولیه را انجام دهد و میتواند کمک حال بزرگی برای تقویت پرونده و تحقیقات اولیه پرونده باشد و اظهارات طرفین را بگیرد، حتی اظهارات شهود را بگیرند و ضبط و ثبت کنند و کار را جلو بیندازند؛ اما مهمتر از همه میتوانند گزارش اصلاحی صادر کنند.
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه گفت: طبق ماده ۲۰ قانون شوراهای حل اختلاف «در اجرای مواد ۱۳ و ۱۵ این قانون، شورا پس از دعوت خوانده یا مشتکیعنه نسبت به تشکیل جلسه، اقدام و در صورت حصول سازش میان طرفین، مبادرت به صدور گزارش اصلاحی میکند و در موارد موضوع ماده ۱۳ این قانون، پرونده در شورا بایگانی و در موارد موضوع ماده ۱۵ این قانون، نتیجه به همراه تصویری از گزارش اصلاحی به مرجع قضائی ارسال میشود تا مرجع مزبور نسبت به مختومه کردن پرونده با دستور اداری اقدام کند…»
وی افزود: لذا گزارش اصلاحی یک نوآوری جدید و در حکم رأی قضائی است که همان ارزش و اعتبار را دارد و شأن شورای حل اختلاف در اینجا ارتقا یافته است.
نظر شما