به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری، ظهر سه شنبه در آئین افتتاح خطوط مکانیزه تولیدی در صنایع پیشرفته موتورهای الکترونیکی کشور، که با حضور ش هرام دبیری، معاون امور مجلس رئیس جمهور در صفادشت برگزار شد، اظهار کرد: تنظیم یک نسخه واحد، برای هزاران صنعت پیچیده متمایز، پاسخگوی نیازمندیهای کشور نخواهد بود.
استاندار تهران با انتقاد از برخی بی اعتمادیها و کم لطفیها به حوزه صنعت، گفت: صنعت گری که با تلاش و کوشش، تولید را به حد استاندارد و بین الملل میرساند و توانسته در عرصههای برون مرزی محصول عرضه کند، نباید مورد بی مهری قرار بگیرد چرا که بی توجهی به این جایگاه با شعار سال و دغدغههای مورد تاکید مقام معظم رهبری در امر تولید منطبق نیست.
فخاری با اشاره به اینکه تولید کننده ای که به چشم یک فروشنده ارز دیده میشود، نمیتواند برای تولید، فکر و برنامه ریزی داشته باشد، افزود: بخشی از این بی مهریها مربوط به دولت است.
استاندار تهران با انتقاد از وجود مشکلات فراوان در نظام کارشناسی دولت، عنوان کرد: امروز با این مسئله روبرو هستیم، که گاهاً برخی کارشناسان میتوانند در فرآیند تسهیل یک طرح، برنامه و موضوع وقفه ایجاد کنند و تا زمانی که یک نظام رسمی مرتب، منظم و قابل اندازه گیری در هر مقطع، در کشور حاکم نباشد همواره با مشکل مواجه و این عقب ماندگیهای ادامه دار خواهد بود، در صورتی که این موضوع جز بدهیات است و کشورهای در حال توسعه دنیا، سال هاست که از آن عبور کرده اند.
فخاری با انتقاد از عدم تعاملات لازم بخش گمرک با صادرکنندگان، اظهار کرد: بروکراسی اداری اعم از چگونگی تبادل اسناد، مدارک، اظهار نظرها و ممیزیهای گمرکی برای صادرکنندگان با چالش و پیچیدگی همراه است.
وی با تاکید بر کاهش تصدی گری دولت، گفت: با تحقق این موضوع شاهد فرصت بخشی برای بخش خصوصی خواهیم بود، چرا که فرآیند نظردهی کارشناسان و کارمندان بخشهای مختلف کم میشود و به موازات آن استاندارد سازی و طراحی سیستم صورت میگیرد.
استاندار تهران با انتقاد از عدم رعایت استانداردها، عنوان کرد: اگر قرار است کشور نجات یابد، باید به بخش خصوصی توجه ویژه شود و دولت به سمت کوچک شدن سوق یابد و نظام و ساختار اصلی جایگزین کارشناسانی شود که به اندازه سواد و آگاهی شأن اظهار نظر میکنند.
وی ضمن دعوت از معاون پارلمانی رئیس جمهور برای حضور در شورای گفتگوی بخش خصوصی استان تهران، گفت: ۳۷ درصد از تولید ناخالص داخلی، یک سوم از سرمایههای در حال گردش ایران، ۵۰ درصد از مالیات جذب شده کشور به استان تهران تعلق دارد و ۵۲ درصد از شرکتهای دانش بنیان در این استان مستقر هستند و مجموعاً پایتخت از ثروتها عظیم برخوردار و با موانع بزرگ نیز مواجه است.
فخاری، همفکری بخش دولت، تنظیم روابط بین دولت و بازنگری در این تنظیمات و انعکاس نقاط مبهم و کور در حوزه قوانین تو در تو، به مجلس شورای اسلامی را راهکار حل مشکلات بخش خصوصی استان تهران دانست و اظهار کرد: در این خصوص نیازمند ارائه طریق هستیم.
استاندار تهران با اشاره به فراهم بودن دانش، فرصتهای سرمایه گذاری و بهره گیری از ظرفیتهای نیروی انسانی مجرب و دانشمند در کشور، گفت: اگر بتوانیم کشور را به عنوان ن مونه های آزمون شده و دارای سیستمهای قابل و با ارزش، ارائه کنیم، یقیناً از بن بستها عبور میکنیم و سهم ما از اقتصاد بین الملل، از آنچه که امروز داریم چندین برابر خواهد شد.
دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری استانداری تهران
نظر شما