به گزارش خبرنگار مهر، سجاد دهدهجانی ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به نقش مؤثر خبرنگاران در جامعه، اظهار کرد: از خبرنگاران درخواست داریم که مطالبهگر بوده و حق مردم را از مسئولان بخواهند.
وی با بیان اینکه خبرنگاران در بین مردم بوده و مسلطتر از مسئولان به مشکلات مردم هستند، اذعان کرد: مسئولان نیز با توجه به قانون شفافیت باید پاسخگوی خبرنگاران باشند.
دده جانی با بیان اینکه در اصل ۱۷۴ قانون اساسی یک حقی به قوه قضائیه داده شده است، افزود: با توجه به این اصل بر اساس حق نظارت قوه قضائیه نسبت به حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاههای اداری، سازمانی به نام «سازمان بازرسی کل کشور» زیر نظر رئیس قوه قضائیه تشکیل میگردد که حدود اختیارات و وظایف این سازمان را قانون تعیین میکند.
بازرس کل استان زنجان با بیان اینکه طبق ماده دو همه وزارتخانهها، ادارات، امور اداری و مالی دادگستری، سازمانها، دستگاههای تابعه قوه قضائیه نیروهای نظامی و انتظامی، مؤسسات و شرکتهای دولتی، شهرداریها و مؤسسات وابسته به آنها، دفاتر اسناد رسمی، مؤسسات عامالمنفعه، نهادهای انقلابی و سازمانهایی که تمام یا قسمتی از سهام آنها متعلق به دولت بوده و یا دولت به نحوی از انحای بر آنها نظارت و کمک میکند، گفت: سازمان بازرسی بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین نظارت دارد.
دده جانی با بیان اینکه اگر در دستگاهی اقدامی که مغایر با ضوابط و مقررات است مشاهده شود میتواند ورود کنند، بیان کرد: پیشنهادهای سازمان بازرسی لازمالاجرا است که برخی از مدیران و مسئولان این موضوع را نمیدانند.
بازرس کل استان زنجان با بیان اینکه اگر بیقانونی در دستگاهی منعکس شود و موضوع جنبه مجرمانه داشته باشد افراد به مراجع قضائی معرفی میشوند، گفت: این مراجع ملزم هستند و تکلیف دارند در بازه زمانی سه ماهه پرونده را تعیین تکلیف کنند.
دده جانی با پرداختن به این موضوع که سازمان بازرسی به دنبال مچگیری نیست، تاکید کرد: سازمان بازرسی به دنبال کمک و دستگیری است و طبق فرمایش مقام معظم رهبری این سازمان بایستی نقطه اتکا مسئولان باشد. مدیر کل سازمان بازرسی استان زنجان رویکرد این سازمان را پیشگیری عنوان کرد و ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۸۵ شکایت به سازمان وصول شده و ۱۵۲۶ نیز گزارش فساد داشتیم که قسمتی منجر به تشکیل پرونده شد.
بازرس کل استان زنجان گفت: شهرداریهای زنجان و دانشگاه علوم پزشکی بیشترین تعداد شکایات ارسالی به سازمان بازرسی استان را به خود اختصاص دادند.
بازرسی کل استان زنجان به ۱۰۶ سو جریان ورود کرد
وی در ادامه در سال ۱۴۰۲ به حدود ۲۲۱ مورد سو جریان ورود شده و در سال ۱۴۰۳ نیز تاکنون به ۱۰۶ سو جریان ورود کردیم، گفت: در ورودیهای سال ۱۴۰۲ حدود ۵۵۰ فقره پیشنهاد دادیم که پیشنهادهای سازمان بازرسی لازمالاجرا بوده و هر یک از این پیشنهادها به مثابه آرا قطعی و لازمالاجرای محاکم قضائی است.
ددهجانی با اشاره اینکه سوءجریانهای بسیاری دیدیم که اگر به موقع ورود نمیکردیم منجر به تضییع وجوه، اموال و آسیب به بیتالمال میشد، افزود: طبق بند (ج) ماده ۱۱ قانون تشکیل سازمان بازرسی ارائه گزارشهای نظارتی هشدار دهنده به هنگام به مقامات مسئول جهت پیشگیری از وقوع جرم، تخلف و سو جریانات احتمالی در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۸ فقره گزارش هشداری صادر شده است.
بازرس کل استان زنجان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ برای ۲۳ نفر محکومیت کیفری گرفتیم که عناوین اتهامی آنان شامل اختلاس، ارتشا، تحصیل مال از طریق نامشروع، تضییع اموال یا وجوه دولتی و اخلال در نظام اقتصادی بوده است. در سال ۱۴۰۲ برای ۱۵۳ نفر نیز محکومیت اداری گرفتیم.
دده جانی به عناوین محکومیتهایی صادر شده در سال ۱۴۰۳ صادر نیز اشاره کرد و متذکر شد: این عناوین شامل اخطار شفاهی و کتبی، توبیخ کتبی با درج در پرونده، جزای نقدی، حبس، رد مال، کسر حقوق و فوقالعاده شغل، ممنوعیت از انتصاب به پستهای حساس و مدیریتی بوده است.
وی با اشاره به اینکه با ورود بازرسی یک هزار و ۵۲۲ میلیارد تومان فرار مالیاتی در استان زنجان به مرحله وصول درآمد رسید، افزود: با ورود بازرسی به صورت وضعیت پیمانکار مسکن ملی نیز قرارداد از ۳۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به ۱۷ میلیارد و ۶۵۵ میلیون کاهش یافت که به نفع مردم تمام شد.
نظر شما