۲۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۲:۴۵

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس :

آموزش زنان روستایی و عشایری به مهاجرت معکوس کمک می کند

آموزش زنان روستایی و عشایری به مهاجرت معکوس کمک می کند

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: مهاجرت روستاییان یکی از تهدیدهای امروز کشور است که آموزش زنان روستایی می‌تواند از این پدیده ناخوشایند جلوگیری کند.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز سه شنبه ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۳ نخستین همایش بین‌المللی و هشتمین آئین ملی گرامی‌داشت روز جهانی زنان روستایی و عشایری در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) برگزار شد. محمدجواد عسگری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: زنان در تولید بیشتر و با کیفیت تر محصولات نقش آفرینی بسیاری دارند. در این راستا باید ظرفیت سازی شود تا بتوانیم از این پتانسیل بهره برداری کنیم.

وی افزود: زنان روستایی و عشایری دارای مأموریت چندگانه هستند؛ ضرورت دارد با تعریف زیرساخت‌ها انتظار اتفاق‌های خوب در بخش تولیدات کشاورزی داشته باشیم.

این نماینده ملت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مهاجرت روستاییان، ادامه داد: مهاجرت روستاییان به شهرها یکی از تهدیدهای فعلی امنیت غذایی است. در ابتدا انقلاب اسلامی نسبت جمعیت روستایی _شهری ۴۵ به ۵۵ بود؛ این نسبت امروز ۲۵_۷۵ شده است. این مسئله به لحاظ قانونی در مجلس دوازدهم پیگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: آموزش زنان روستایی یکی از اقدامات است که به مهاجرت معکوس کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: همه نهادها باید کمک کنند تا مهاجرت معکوس عملیاتی شود.

عسگری با بیان اینکه توسعه روستاها از دیگر امور قابل پیگیری است، اظهار کرد: بهبود زیرساخت‌هایی مانند بهبود وضعیت بهداشتی، آب آشامیدنی، جاده کشی و فراهم کردن امکانات تولیدی اتفاق‌های خوبی را در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی رقم می‌زند.

عسگری به بیمه کشاورزی اشاره کرد و افزود: این موضوع باید در بودجه ۱۴۰۴ با دقت نظر بیشتر مورد رسیدگی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: تخصیص وام‌های کم بهره برای تولید روستایی برای ایجاد انگیزه در فعالیت زنان روستایی و عشایری تأثیر بسیار دارد. از سوی دیگر خرید تضمینی محصولات تولیدی زنان توصیه می‌شود که خوب است هلدینگ ها به آن ورود کنند.

عسگری با تأکید بر مطالبات زنان که از حداقل‌ها محروم هستند در پایان عنوان کرد: عمده فارغ التحصیلان در رشته کشاورزی زنان هستند یا ۸۰ درصد تولید صنایع دستی مربوط به این جمعیت بوده و باید برای آنها نقشه راه تعریف کرد. مشخص بودن برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت. بلندمدت در تحقق اهداف این بخش مهم است.

کد خبر 6257823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • NP ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۴
      0 0
      توانمند کردن روستایی محرومین بله اقدام تصمیم خوبی است اما خوب سوال اینه مناطقی داریم بسیار محروم که حتی خود نیروهای کمیته امداد هم حاضر نیستن از قشم با خودرو ساعت ها در جاده سپری کنه برای رساندن امکانات، مشاهده کردم که میگم ، چه برسه که ملزومات هنری حتی براشون با هزینه بالا ارسال پست بشه .
    • NP ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۴
      0 0
      ما مناطق دور افتاده ای در جنوب داریم که جاده ها حتی یک ماشین خودرو رد نمی شه از بس که محروم هستند مثل روستای نقاشه در جنوب جزیره قشم اطراف و سایر روستاها پرنده پر نمیزنه چه برسه آدمیزاد در این مسیر .
    • NP IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۴
      0 0
      سوال اینه با وجود چنین مناطقی در جنوب ایران که با روستاهای دیگر ایران کلی هم متفاوته چطور و چگونه امکانات جاده ای و مسیر طولانی صحرایی بیابانی ارسال میشه و با چه درآمدی هزینه ای که حتی برخی از آنها یتیم هستند و توان پرداخت ملزومات حتی هنری هم خانم ها دختران این مناطق ندارند !؟
    • NP IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۴
      0 0
      آیا دولت این محرومین زنان را در مناطق بسیار محروم جنوب ایران حمایت می کنه چه برنامه ای برای رفع این مشکلات مسیر راه طولانی به این روستاهای محروم دارد یا در آن روستاها پایگاه مکانی از اجناس ملزومات هنری کاری افتتاح میشه تا به راحتی بتوانند فراهم کنند ؟
    • NP IR ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۴
      0 0
      ببینید شما روستاهای جنوبی محروم ایران مناطق گرمسیری رو اصلا مثل شمال ایران مناطق دیگر ایران اصلا حساب نکنید تا به چشم مسیر مسافت رو نبینید عبور نکنید متوجه نخواهید شد که واقعا مشکلاتشون چیه در اوج گرما و به ندرت خودرو تو جاده می بینید چند باری هم که با همسرم به نقاشه رفتم کویر بدون عبور هیچ خودرویی
    • NP ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۴
      0 0
      زنی که در این روستاهای محروم اگر هنر یاد بگیره نیاز به ملزومات ابزار داره و مکانی که بتونه خرید کنه اگر اینترنتی هم خرید کنه به موقع به راحتی به دستش نمی رسه و باید بار ابتدا به بندرعباس بره بعد به قشم بعد به همه جا توزیع بشه و زمان میبره هزینه میبره و از طرفی طولانی بودن مسیر جاده ای به این روستاه
    • NP IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۴
      0 0
      جناب گفتنش راحته اما حتما تمام روستاهای محروم کشور برید کامل بررسی کنید حتی مسافت ها بعد برنامه ریزی کنید که خیلی روستاها باید چه راهکار روش راه حلی برای توانمند کردن زنان دختران آنجا انجام بشه . و چه چالش ها موانعی از جلوی این توانمند ساختن زنان دختران رفع بشه .
    • NP ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۴
      0 0
      بهتر اینه قبلش چالش ها موانع پیش روی زنان دخترانی که در محروم ترین جای ایران زندگی می کنند در درجه اول شناسایی ارزیابی بررسی خوبی بشه مرحله بعد برنامه ریزی .و ببینند اون روستای محروم به چه چیزهایی نیاز دارند که باید زنان دختران آموزش ببینند .
    • NP IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۴
      0 0
      از همه مهم تر امکانات ابزار کار چطور باید براشون فراهم بشه و در مسافت مسیر کم یا در همان روستای خودشون .