خبرگزاری مهر، گروه استانها: روزهای پایانی پاییز ۱۳۷۴ بود، آن روزها حال و هوای مازندران جور دیگری بود به مردم استان در تب و تاب دیدار یار بودند.
اهالی مازندران از آن سفر ۵ روزه و به ویژه سفر به روستاهای اروست و حضور در بین اهالی و دانش آموزان منطقه نور خاطره سازی میکنند و مشتاق دیدار دوباره مرادشان هستند.
صبح بارانی آن روز زودتر از همیشه به پشت کوه سلام کرد و دبستان المهدی روستای اروست و پشتکوه ساری قدمگاه مردی از جنس خورشید شد و به برکت این سفر زنگار محرومیت از اروست و پشتکوه زدوده شد.
مصوبات سفر ۵ روزه رهبر معظم انقلاب به مازندران آنچنان وزین و با برکت بوده که هنوز هم اجرای برخی از آنان در دست اقدام است درست مانند پل منطقه پشت کوه که بعد از ۲۸ سال، سال گذشته تکمیل و بهرهبرداری شده است.
اروست و پشتکوه در آن روزها از ابتداییترین امکانات نظیر برق، آب و جاده محروم بود و پس از آن سفر تاریخی، پروژههای زیادی از رهاورد این سفر در منطقه اجرا شد و حال و روز امروز اروست با آن روز زمین تا آسمان فرق دارد.
اهالی روستای منطقه میگویند: منطقه پشت کوه و آراست سه دهه پیش از داشتن بسیاری از امکانات نظیر جاده آسفالت، خانه بهداشت و روشنایی مناسب محروم بود اما اینک در سایه آن سفر با برکت امکانات زیادی در منطقه فراهم شده است.
احمدی از اهالی روستای اروست میگوید: اکنون اورست دارای کتابخانه، پارک، مدرسه راهنمایی، آب و برق است، همچنین طرح هادی و آسفالت مسیر در منطقه اجرا شده است.
یکی دیگر از اهالی این روستا اجرای مجتمع آبرسانی، آسفالت و بهسازی مسیر و طرحهای عمرانی متعدد را از دیگر رهاوردها برشمرد و گفت: این طرحها محرومیت را از چهره پشتکوه زدوده است.
کشاورزی منطقه در سالهای پس از سفر تاکنون به برکت توجهات رشد خوبی را در حوزه زیرساختی داشته است
وی با عنوان اینکه کشاورزی منطقه در سالهای پس از سفر تاکنون به برکت توجهات رشد خوبی را در حوزه زیرساختی داشته است، اجرای طرحهای آبیاری نوین و قطرهای را از جمله برکات سفر برشمرد.
مدرسه المهدی آن روزها بین ۶۰ تا ۷۰ دانش آموز داشت و بچهها از روز قبل که متوجه شده بودند، مدرسه آنها میهمان ویژه دارد اقدام به تشکیل گروه سرودی کرده بودند تا در رثای رهبر فرزانه انقلاب اجرا کنند. فردای آن روز آقا معلم امت و انقلاب بین دانش آموزان حاضر میشود و دانش آموزان دورش حلقه میزنند.
نکته کلیدی درس آقامعلم
نکته کلیدی سخنرانی آن روز مقام معظم رهبری این بود که «بچه ها درس بخوانید و ای رانتان را آباد کنید، امید من به شما دانش آموزان است».
دانش آموزان آن روز میگویند در دیدار با رهبر معظم انقلاب به همه بچهها کیف، دفتر و خودکار هدیه دادند و این برای نخستینبار بود که چنین هدیهای را دریافت کرده بودیم.
آقا معلم در این دیدار از بچهها پرسیده بود که در آینده چه کاره میخواهید بشوید و صمد احمدی گفته بود میخواهم دکتر یا معلم شوم و مجید احمدی هم گفته بود میخواهم شغل پدرم که چوپانی است را دنبال کنم و آقا معلم تبسمی کرد و گفت پس میخواهید شغل انبیا را دنبال کنی.
اهالی روستای محروم «اروست» از توابع بخش چهاردانگه در استان مازندران، آن روز ظهر پذیرای حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بودند و آنچه از عشق و محبت به ولایت داشتند در استقبال از معظمله نثار مقدم ایشان کردند. روستاییان چندین رأس گاو و گوسفند را در پیش پای رهبرشان قربانی کردند و با پخش نقل و شیرینی، و سردادن شعار «صل علی محمد بوی خمینی آمد» از حلاوت دیدار با مقتدایشان کام شیرین برگرفتند.
مقام معظم رهبری دیدار از این روستای ۱۵۰ خانواری را با حضور در تنها مدرسه ابتدایی و راهنمایی آن آغاز کردند تا تأکیدی بر اهمیت درس و مدرسه برای روستاییان باشد. رهبر انقلاب به کلاسهای درس روستا رفتند، با کودکان روستایی با صمیمیتی پدرانه گفتوگو کردند و دست محبت خود را به سرو رویشان کشیدند. معظمله همچنین مستقیماً از زبان مدیر و معلمان بسیجی این مدرسه با کاستیها و کمبودهای آن آشنا شدند و به مسئولان عالیرتبهای که همراهشان بودند دستور کار بیشتر برای مردم این روستا را دادند.
حضرت آیتالله خامنهای سپس در خانه یکی از شهدای روستای «اروست» به دیدار پدران و مادران پنج شهید این روستا رفتند تا با سپردن گوش جان به سخنان صمیمانه و صفابخش، آنان را نیز تعظیم و تکریم کنند.
روستاییان شهید داده به رهبرشان صمیمانه گفتند که بچههای ما جان خود را در راه دفاع از میهن اسلامی و برای برافراشته ماندن پرچم حکومت حق اسلامی فدا کردهاند و رهبر انقلاب نیز آلامشان را با این سخن تسکین دادند که شما به عنوان خانواده شهدا نور دیده ما هستید و به گردن این کشور حق دارید زیرا جوانانی را تربیت کردید که جان خود را برای حراست از ناموس، ملت و مرزهای کشور در طبق اخلاص نهادند، خداوند آنان را با امام حسین (ع) محشور کند.
حضرت آیتالله خامنهای آنگاه با حضور در اجتماع مردم روستای «اروست» به احساسات گرم و صمیمی آنان پاسخ دادند و در سخنان کوتاه با ابراز خوشحالی از این دیدار، به آنان گفتند که از صمیم قلب شما عزیزان را دوست دارم.
مقام معظم رهبری نسبت به محرومیتهای مردم این روستا ابراز تأثر کردند و آن را همانند سایر نقاط محروم کشور، از آثار حاکمیت رژیم ستمشاهی و ناشی از چپاول سرمایههای کشور از سوی بیگانگان و اسراف و نابودی ثروتهای فراوان این سرزمین در سلطه طاغوت دانستند.
زودودن محرومیت از کشور
رهبر معظم انقلاب اسلامی زدودن هرگونه محرومیتی را از کشور یک آرزوی دیرینه خود خواندند و فرمودند: مسئولان نظام اسلامی در پی آن هستند که با تلاش و مجاهدت خود ایران را به گونهای آباد کنند که دیگر هیچ نشانی از فقر و محرومیت در آن باقی نماند و امروز همت مسئولان خدمت به مردم است تا بلکه بتوانند چهره آنان را شاد و دلهایشان را از نور امید منور کنند و در سایه همین تلاشها، دهها هزار روستای کشور که زمانی در حد اعلای محرومیت بودند، امروز آباد و شکوفا شدهاند.
حضرت آیتالله خامنهای قطع دست چپاولگران بیگانه از مخازن عظیم ثروت در ایران را عامل اساسی دشمنی آمریکا، ملحدین، کفار و مستکبرین با ملت مسلمان ایران دانستند و در پایان سخنانشان از روحیه با نشاط، صمیمی و معنوی اهالی روستای «اروست» تجلیل و تمجید به عمل آوردند.
همچنین در آن سفر پنج روزه به مازندران حضرت آیتالله خامنهای ۲۹ سال پیش با حضور در کارگاه عمرانی سد شهید رجایی ساری بازدیدی از عملیات اجرایی این سد بزرگ مخزنی داشتند و پس از دیدار با عوامل اجرایی و متخصصان، در این محل پیرامون اهمیت بهرهبرداری درست از آبهای سطحی و همچنین تکیه بر توان داخلی برای اجرای طرحهای بزرگ سخنرانی کردند که مشروح متن بیانات ایشان برای نخستین بار منتشر میشود.
لازم به ذکر است؛ ۲۲ مهر سال ۱۳۷۴ حضرت آیتالله خامنهای به مازندران آن روزها که از نظر تقسیمات سیاسی، گلستان امروز را نیز در بر میگرفت سفر کردند و تا ۲۷ مهر در شهرهای ساری، بابل، گنبد کاووس و گرگان با مسئولان و اقشار مختلف مردم دیدار کردند.
نظر شما