به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید ابراهیم کتابچی در مراسم آغاز به کار این همایش سه روزه گفت: متاسفانه در طول سالهای گذشته اقبال پزشکان به رشتههای خطیر و مرتبط با جان و سلامت بیماران به شدت کاهش یافته است، در این زمینه رشته جراحی مغز و اعصاب به طور ویژه دچار مشکلات بزرگ و عدیدهای شده است.
وی افزود: جایگاه رشته جراحی مغز و اعصاب در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته نظیر چین انتخاب اول تخصصی پزشکان میباشد، در حالی که این رشته اکنون در ایران به رتبه چهاردهم از کل ۲۶ رشته تخصصی پزشکی رسیده و بیم آن میرود که به زودی با مشکلاتی در زمینه تقاضای این رشته مواجه شویم و نهایتاً منجر به خالی ماندن ردیفهای آموزشی در سراسر کشور شود.
وی تصریح کرد: سه علت اصلی نبود اقبال نخبگان کشور به رشتههای خطیر به خصوص جراحی مغز و اعصاب، برعکس محبوبیت رشتههای زیبایی و نامرتبط با حفظ جان بیمار، عبارت از مشکلات بسیار جدی مالی و افت تدریجی ارزش واقعی تعرفهها در این رشتهها، جرم نگاری کیفری «قصور محض» پزشکی و افزایش شدید در پذیرش دستیار تخصصی در این رشته است.
کتابچی با بیان اینکه تعرفههایی که برای اعمال سنگین رشته جراحی مغز و اعصاب وجود دارد، نمیتواند همکاران را به این رشته جذب کند، ادامه داد: برنامهریزی شده که در سال ۱۴۰۵، تعداد جراحان مغز و اعصاب به یکهزار و ۵۰۰ نفر برسد.
رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران ادامه داد: بر اساس استانداردهای بین المللی در سال گذشته به ازای هر ۸۵ هزار نفر یک جراح مغز و اعصاب در کشور وجود داشت، اکنون این رقم به ۷۵ هزار نفر رسیده است، بنابراین تا پنج سال آینده باید ۳۰۰ تا ۳۵۰ جراح مغز و اعصاب جوان جذب شود.
وی تعداد جراحان مغز و اعصاب فعال در کشور را حدود یکهزار نفر بیان کرد و گفت: راهکارهای برای رفع مشکلات این رشته به مسوولان ذیربط پیشنهاد کردیم امیدواریم حل شود.
همایش بین المللی جراحان مغز و اعصاب و ستوان فقرات به مدت سه روز با حضور ۴۰۰ جراح مغز و اعصاب و متخصصان مرتبط به این رشته توسط انجمن جراحی مغز و اعصاب و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در حال برگزاری است.
نظر شما