به گزارش خبرنگار مهر، هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان امروز (شنبه ۲۸ مهر ماه) طی نشست خبری، اظهار کرد: شهید یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس مردانه در مقابل ظلم و اشغالگری رژیم صهیونیستی مقاومت کرد و صحنههای به یاد ماندنی از مبارزات خود در تاریخ پرنور آزادگان و ظلم ستیزان نشان داد. این فرمانده اجر عمری رشادت و مجاهدت خود را دریافت کرد.
وی بیان کرد: این فرماندهان میروند، اما راه و مکتب این عزیزان همچنان پابرجاست و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند حماس زنده است و زنده خواهد ماند. شهادت مجاهدانی همچون سید حسن نصرالله به بشریت و همه کسانی که قدرت را بر عزت ترجیح دادند، یادآوری کرد که مرگ سرخ بهتر از زندگی با ذلت و خواری است و البته خون بر شمشیر پیروز است. همانطور که خداوند متعال وعده داده است، قطعاً به زودی پیروزی جبهه مقاومت را خواهیم دید و آن روز نزدیک است و انشاءالله به زودی دلهای مسلمانان و مؤمنین به پیروزیهای جدید شاد خواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان اظهار کرد: این روزها شاهد حملات سبوعانه و ددمنشانه از سوی رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع و کودکان مظلوم غزه و لبنان هستیم. جنایات و فجایعی که امروز شاهد هستیم، نتیجه بیتوجهی دولتها و مجامع بینالمللی نسبت به ضوابط و قواعد بینالمللی است. در این میان حضور و پشتیبانی مردم از مقاومت درسآموز است. تشییع باشکوه پیکر شهید نیلفروشان یک بار دیگر عمق باور مردم را نسبت به مقاومت نشان داد و انشاءالله این مسیر تا پیروزی نهایی ادامه خواهد داشت.
انتخابات میان دورهای مجلس سال آینده برگزار میشود
سخنگوی شورای نگهبان درباره زمان برگزاری انتخابات میان دورهای مجلس خبرگان رهبری، گفت: بر اساس قانون، انتخابات میان دورهای باید با اولین انتخابات سراسری برگزار شود.
وی ادامه داد: سال آینده انتخابات شوراهای شهر و روستا برگزار خواهد شد که انتخابات میان دورهای مجلس خبرگان رهبری برای تعیین تکلیف دو کرسی نمایندگی خراسان جنوبی و آذربایجان شرقی و همچنین انتخابات میان دورهای مجلس شورای اسلامی برای حوزه انتخابیه تبریز، سال آینده و همزمان با انتخابات شوراها برگزار خواهد شد.
طحان نظیف درباره تمهیدات اندیشیده شده برای انتخابات میان دورهای سال آینده، گفت: هماهنگیهای اولیه بین وزارت کشور و شورای نگهبان به عنوان مجری انتخابات و ناظر انتخابات در حال انجام است و جلساتی برگزار شد و تقویم انتخابات و موضوعات مختلف در حال صحبت است. انشاءالله مثل ادوار گذشته، انتخابات رقابتی خواهیم داشت.
شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را تأیید کرد
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چند هفته پیش برخی از نمایندگان مجلس اعلام کردند که شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را تأیید کرده و به زودی این قانون ابلاغ میشود، اما شورای نگهبان هنوز به صورت رسمی این موضوع را اعلام نکرده و هنوز هم این قانون برای اجرا ابلاغ نشده است؛ این لایحه بالاخره به کجا رسید، گفت: در این مدت چند نفر از نمایندگان مجلس در این خصوص اطلاع رسانی کردند و دیگر نیازی به این موضوع نبود؛ این مصوبه جهت طی مراحل قانونی خود در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
شورای نگهبان هیچ ایرادی نسبت به طرح ساماندهی کارکنان دولت در مرحله آخر نداشت
طحان نظیف درباره آخرین وضعیت طرح ساماندهی کارکنان دولت، گفت: نسبت به طرح ساماندهی کارکنان دولت در مرحله آخر، شورای نگهبان هیچ ایرادی نداشت.
وی ادامه داد: این طرح با توجه به ایرادی که هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام داشت و با اصرار مجلس شورای اسلامی به مجمع ارسال شد تا در آنجا تعیین تکلیف شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره ردصلاحیت رئیس جمهور در انتخابات دوره اخیر مجلس شورای اسلامی، گفت: رئیس جمهور کشورمان تاکنون ۵ بار نماینده مجلس به صورت مستمر و بدون وقفه بوده است. وی از مجلس هشتم تا مجلس دوازدهم، نماینده مردم تبریز بوده است و معنایش این است که ۵ بار برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرده است و تأیید شده و برای انتخابات ریاست جمهوری هم صلاحیت وی تأیید شد. بنابراین طرح این موضوع الان دیگر موضوعیت ندارد.
اگر تفسیر اصل ۱۴۱ قانون اساسی از شورای نگهبان مورد استعلام قرار بگیرد و در حیطه مسئولیتهای شورای نگهبان باشد، اظهار نظر خواهیم کرد
وی در پاسخ به سوالی درباره اصل ۱۴۱ قانون اساسی و استناد برخی افراد به تفسیر ارائه شده از سوی شورای نگهبان در سال ۶۰ مبنی بر عدم نیاز به طرح استعفای نمایندگان مجلس در صورت انتصاب از سوی رئیس جمهور، گفت: تاکنون به صورت رسمی استعلامی از شورای نگهبان انجام نشده است، اما اگر این استعلام به صورت رسمی انجام شود و در حیطه مسئولیتهای شورای نگهبان باشد، ما اظهار نظر رسمی میکنیم.
وی افزود: بعضاً گفته میشود شورای نگهبان در سال ۶۰ تفسیری در این خصوص دارد که باید بگویم خیر، آن تفسیر، تفسیر شورای نگهبان نبود بلکه پاسخ به استعلام یک شخص بود و این موضوع از جهت حقوقی بسیار متفاوت است. از سوی دیگر استعلام به سه چهارم رأی اعضای شورای نگهبان نیاز دارد.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: آئین نامه داخلی مجلس نیز حکم متفاوت در این خصوص داشته است و شورای نگهبان هم ایرادی در این مورد نداشته است. رویهای هم که در سالهای بعد شکل گرفت، بر اساس همین آئین نامه است.
طحان نظیف گفت: درباره کلیات باید بگویم که ما نظری نداریم و اگر این موضوع از شورای نگهبان مورد استعلام قرار بگیرد و در حیطه مسئولیتهای شورای نگهبان باشد، اظهار نظر خواهیم کرد.
لوایح پالرمو و CFT الان در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خبرهایی وجود دارد مبنی بر بازگشت لوایح پالرمو و CFT به مجلس، گفت: شورای نگهبان نسبت به لایحه پالرمو ایرادی نداشت و هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام ایراداتی را به آن وارد کرد. در نهایت این لایحه با اصرار مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
وی ادامه داد: شورای نگهبان نسبت به CFT ایراداتی داشت که با اصرار مجلس، به مرجع ارجاع داده شد و بنابراین این لوایح الان در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
رفع فیلترینگ در چارچوب وظایف و صلاحیتهای شورای نگهبان نیست
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر موضع شورای نگهبان به رفع فیلترینگ، گفت: مسئله رفع فیلترینگ در چارچوب وظایف و صلاحیتهای شورای نگهبان نیست و باید این موضوع را از دستگاههای دیگر پیگیری کرد.
لایحه موافقتنامه تجارت ترجیحی بین ایران و اندونزی را تأیید کردیم
وی درباره بررسی مصوبات مجلس در شورای نگهبان، گفت: طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه بیمه و طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه کار به تأیید شورای نگهبان رسید.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: لایحه موافقتنامه تجارت ترجیحی بین ایران و اندونزی را تأیید کردیم. طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه حمل و نقل نیز خلاف موازین شرعی و قانون اساسی شناخته نشد.
طحان نظیف ادامه داد: طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تأمین اجتماعی ابهاماتی داشت که برای اصلاح به مجلس شورای اسلامی ارجاع شد.
سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: ایرادات لایحه موافقتنامه خدمات و سرویسهای هوایی دوجانبه بین دولتهای جمهوری اسلامی ایران و عراق هنوز پابرجاست.
وی اظهار کرد: ایرادات لایحه مقاولهنامه بازرسی کار هنوز به قوت خود باقی است.
طحان نظیف با اشاره به بررسی ۶ اساسنامه دولت در شورای نگهبان، گفت اساسنامه سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح، اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی مازندران، اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی دوغارون، اصلاح ماده ۷ اساسنامه شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاههای کیش به تأیید شورای نگهبان رسید.
وی گفت: اساسنامه صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران و اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی سرخس ایراداتی دارد که باید رفع شود.
درباره لایحه عفاف و حجاب رویکردهای مختلف را در نظر گرفتیم
طحان نظیف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا لایحه عفاف و حجاب قابلیت اصلاح دارد، گفت: هر قانونی امکان اصلاح دارد و دولت از طریق لایحه و مجلس از طریق طرح میتوانند فرایند لازم را در مجلس طی کنند.
وی در ادامه درباره بررسیهای انجام شده در شورای نگهبان در مورد میزان اجرایی بودن قانون عفاف و حجاب، گفت: نسبت به هر مصوبهای ممکن است نظرات مختلفی وجود داشته باشد. انتظار از مجلس شورای اسلامی این است که در بررسی مصوبات دیدگاههای مختلف را بشنود و مباحث اجرایی آن را نیز در نظر بگیرد.
وی تاکید کرد: شورای نگهبان فقط مصوبات را از لحاظ مطابقت با قانون اساسی و موازین شرع بررسی میکند و درباره لایحه عفاف و حجاب رویکردهای مختلف را در نظر گرفتیم.
سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: این مصوبه ۶ بار میان مجلس و شورای نگهبان رفت و برگشت داشت.
قانون عفاف و حجاب از لحاظ سازوکارهای اجرایی هیچ ابهامی ندارد
طحان نظیف تاکید کرد: قانون عفاف و حجاب از لحاظ سازوکارهای اجرایی هیچ ابهامی ندارد و این مصوبه برای طی مراحل بعدی در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
وی درباره ابلاغ قانون عفاف و حجاب، گفت: در ماده یک قانون مدنی ترتیبات ابلاغ قوانین چه از سوی رئیس مجلس و چه درباره رئیس جمهور به صورت روشن و دقیق آمده است و ابهامی در این مورد هم وجود ندارد.
سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به سوالی درباره افزایش دو برابری سقف معافیت مالیاتی کارکنان دولت، گفت: اگر این موضوع در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد، ما در شورای نگهبان نسبت به آن اظهارنظر خواهیم کرد. تاکنون و در سالهای گذشته اصل موضوع معافیت مالیاتی با ایرادی از سوی شورای نگهبان مواجه نشده است.
در بررسی مصوبات تلاش میکنیم نظرات دولت را بشنویم
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شورای نگهبان چه نوع رابطهای با وفاق برای خودش تعریف کرده است، گفت: وظایف شورای نگهبان هم در بررسی مصوبات و هم در نظارت بر انتخابات مشخص است. ما در بررسی مصوبات حتماً تلاش میکنیم نظرات متفاوت به ویژه نظرات دولت را بشنویم. در بدو انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور، ما در شورای نگهبان میزبان وی بودیم و نکاتی در آن نشست مطرح شد.
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: نتیجه انتخابات در ادوار مختلف انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی و نگاهی به ترکیب دولتها و مجالس مختلف نشان میدهد که در هر دورهای، دیدگاههای سیاسی مختلفی روی کار آمدهاند.
وی در پاسخ به سوالی درباره میزان استفاده شورای نگهبان از فناوریهای روز دنیا و هوش مصنوعی در برگزاری انتخابات، گفت: استفاده از فرصتها و ظرفیتهای هوش مصنوعی در سالهای اخیر مورد اقبال همه مردم و دستگاهها قرار گرفته است. اخیراً در پژوهشکده شورای نگهبان، نشستهای تخصصی در این مورد برگزار کردیم.
نظر شما