خبرگزاری مهر، گروه بین الملل، الناز رحمت نژاد: شهدا زندهاند؛ این عزیزان هم در حیات مادی هم در حیات معنوی یعنی بعد از شهادتشان بر حوادث سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه و فکر و روح انسانها تأثیرگذار هستند. این تأثیرگذاری تمام نشدنی است و شهدا زنده و هدایتگر جامعه هستند. مؤثر و تأثیرگذاری شهید یکی از لوازم زنده بودنش است به طوری که به جامعه و پیرامون خود اثر میگذارد و جامعه را به حرکت در میآورد، جایی که پس از شهادت شهید سلیمانی گفتند که «شهید سلیمانی برای دشمنانش خطرناکتر از سردار سلیمانی است.»
تأثیرگذاری شهدا محدود به سرزمینی که در آن زندگی یا مبارزه میکنند، نمیشود، همانطوری که شهیدان در کشورهای گوناگون مانند افغانستان، یمن، لبنان، عراق، پاکستان، سوریه و نیجریه اهداف والایی را در مقابل تجاوز و اشغالگری پیگیری میکردند، تأثیرگذاری شأن بعد از شهادت، جنبه ملی و فرا ملی دارد و از مرزها عبور میکند؛ چنانچه امروز اثر آن را در انگلیس، آمریکا، فرانسه، آلمان، کره جنوبی، اردن، سوئد و ایرلند میبینیم که دانشجویان آزادی خواه و حامیان فلسطین تظاهرات همبستگی با ملت فلسطین و محکومیت ادامه نسل کشی و کودک کشی رژیم صهیونیستی را برپا میکنند.
امروز مساله مقاومت به خصوص بعد از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در بسیاری از کشورها و منطقه خاورمیانه به عنوان یکی از برجستهترین و شایستهترین اقداماتی است که در جامعه صورت میگیرد. مانند مقاومتی که مردم مظلوم یمن از خود نشان میدهند و مقاومتی که در فلسطین در مقابل رژیم صهیونیستی در جریان است.
با توجه به اینکه جوامع برای دستیابی به اهداف و ارزشهای خود نیازمند الگوهای مؤثر هستند. یکی از الگوهای خوبی که سبک زندگی آنها میتواند باعث پیشرفت فرد و جامعه شود، سبک زندگی شهدا است. البته که سرگذشت و سرنوشت بسیاری از شهدا تکان دهنده است و ابعاد زندگی آنها برای بسیاری از مردم به ویژه نسل جوان شناخته شده نیست. به فرموده مقام معظم رهبری امروز فضیلت زنده نگهداشتن یاد و نام شهدا کمتر از شهادت نیست؛ به دلیل اهمیت مساله مقاومت در بسیاری از کشورها و منطقه خاورمیانه پرونده «شهدای شاخص طوفان الاقصی» را باز میکنیم تا به یکی از مهمترین شئون تکریم و زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا یعنی بررسی و مرور زندگی آنها بپردازیم.
قسمتهای اول تا پنجم این پرونده به بررسی و مرور زندگی شهیدان «مشتاق السعیدی»، «صالح العاروری»، «حسن وسام الطویل»، «سید رضی موسوی» و «ایمن نوفل» اختصاص دارد که از پیوندهای زیر قابل مطالعه و بررسی است:
«فرماندهای که مثل حاج قاسم و ابومهدی خستگیناپذیر بود / توجه «ابوتقوا» به معنویت و روحیه نیروها»
«مهندس طوفان الاقصی؛ شهیدی که عمر خود را در خدمت به فلسطین گذراند»
«وسام حسن الطویل»؛ از طراحی عملیات وعده صادق تا توسعه توان مقاومت»
«سیدرضی موسوی؛ نقش اساسی درتجهیز مقاومت تا کمک به زلزلهزدگان سوری»
«ایمن نوفل»؛ از توسعه موشکی حماس تا تشکیل اتاق فکر گروههای مقاومت»
در فرصتی که دست داد در قسمت ششم پرونده مورد اشاره به بررسی و مرور زندگی شهید «وائل الزرد» پرداختیم که مشروح آن در ادامه گزارش میآید؛
مبلغ و حافظ قرآن کریم اهل غزه
وائل محی الدین الزرد مبلغ اسلام اهل غزه بود. دکتر وائل در سال ۱۹۹۵ لیسانس اصول دینی گرفت. وی همچنین در سال ۲۰۰۱ مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته حدیث از دانشگاه اسلامی غزه دریافت کرد. «مظاهر زمان جاهلی در متون سنت پیامبر (ص)» موضوع پایاننامه کارشناسی ارشد دکتر وائل بود. الزرد دکترای خود را نیز از دانشگاه عینالشمس دریافت کرد. او همچنین سال ۱۹۹۲ موفق به حفظ قرآن کریم شد.
نقش برجسته در تربیت دانشجویان
دکتر وائل الزرد سال ۱۹۹۶ به عنوان امام جماعت مسجد اعظم العمری مشغول به کار شد. وی همچنین در گروه مطالعات اسلامی دانشگاه قدس مدرس بود و در دانشگاه اسلامی غزه نقش برجستهای در تربیت دانشجویان معتقد داشت و به مدت یک سال و نیم همه تلاش خود را بر این امر مهم معطوف کرد. او همچنین رئیس مرکز امور خیریه «غزه ارزش زندگی» و مؤسس «مرکز حاتین» نگهداری از یتیمان بود. وی در شبکه الاقصی به ارائه برنامه هفتگی با عنوان «وارثان پیامبران» میپرداخت. ایشان همچنین ارائه برنامه «بررسی نتایج عملیات صخره سخت» در شبکه ماهوارهای الاقصی را بر عهده داشت.
کلیپهایی با عنوان «مردم ما صبور باشند»، «شهدای ما را مرده مپندار»، «آزادی فلسطین افتخاری است که به خائن داده نمیشود»، «سعادت با سعادت به دست نمیآید»، «این چهره واقعی اشغال است» و «ما هنوز در آغاز هستیم» از آخرین ضبطهای دکتر وائل الزرد است.
صهیونیستها قبر خود را در غزه جستوجو میکنند
او در آخرین مطلب صفحه توییترش نوشته است: ««نماز فجر را در مسجد خواندم و صدای هواپیماها و بمباران حتی با نوشتن این توییت حتی یک دقیقه از سرزمین غزه تمام نمیشود، زیرا اشغالگران همه محلهها را ویران و بمباران میکنند. صهیونیستها قبر خود را در اطراف غزه جستوجو می کنند».
از شهادت فرزندم پشیمان نیستم
واعظ فلسطینی دکتر وائل محیالزرد پس از آنکه هواپیماهای متجاوز رژیم اشغالگر قدس در تاریخ ۱۳ اکتبر ۲۰۲۳ منزل او را در شهر غزه هدف قرار دادند، به مدت دو روز در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری بود و عاقبت به فرزند شهیدش که «براء» نام داشت، پیوست.
وی پیش از آنکه با شهادت به فرزند عزیزش بپیوندد، درباره به شهادت رسیدن پسرش که با شلیک موشک توسط نیروهای ارتش صهیونیستی به همراه سایران در حصار امنیتی شرق غزه اتفاق افتاد، آورده است: «به خدا قسم از شهادت فرزندانمان پشیمان نیستیم و به خدا سوگند پس از او راه را ادامه خواهیم داد و در راه حق و قدرت و آزادی قدم خواهیم گذاشت تا ثروت وطن را از هتک حرمت اشغالگران ستمگر رها کنیم و هر که زنده بماند، ببیند انشاءالله».
روزی در ساحل آزادی و کرامت لنگر میاندازیم
دکتر وائل الزرد در مقالهای نوشته است: «در مورد گروه دلسرد کنندهای که چیزی جز پارس کردن، زوزه کشیدن و فریاد زدن پیدا نمیکنند و برخی از قهرمانان فیس بوک که در پستهایشان کسانی را که به مردم وعده پیروزی، توانمندی و امید به خیر و پیروزی میدهند، مسخره میکنند، اهمیت نمیدهیم و توجه نمیکنیم. میگذاریم روزهای آینده نادرستی ادعا و تهمتهایشان را برایشان ثابت کند. ما میمانیم و مشغول پارو زدن هستیم تا امواج دریای توفنده را قطع کنیم و روزی در ساحل آزادی و کرامت لنگر بیاندازیم و در آن هنگام زبان سگها خاموش میشود و انشاالله کاروان به سفر خود ادامه میدهد.»
نظر شما