۱ آبان ۱۴۰۳، ۱۳:۰۹

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم تاکید کرد:

بناست تمرکز آموزش همگانی قرآن روی مباحث تدبری بیشتر شکل بگیرد

بناست تمرکز آموزش همگانی قرآن روی مباحث تدبری بیشتر شکل بگیرد

حجت‌الاسلام تقی‌زاده در سی و نهمین نشست سراسرس روسای ادارات امور قرآنی گفت: در نسبت میان حوزه‌های عملکردی، حوزه آموزش و سنجش که عقبه سازمان دارالقرآن است را اولویت اول قرار دادیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام علی تقی‌زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، در سی و نهمین نشست سراسری رؤسای ادارات امور قرآنی کشور که امروز ۲۹ مهرماه، در مجتمع فرهنگی آفتاب ولایت برگزار شد، اظهار کرد: امسال علاوه بر مباحث متداول طرح و برنامه‌ای با توجه به رویکرد سازمان طرحی را با عنوان پشتیبانی از استان‌ها می‌خواهیم با دوستان به گفت‌وگو بگذاریم که در دوره‌های قبلی سازمان مشابه این طرح وجود داشته است، اما با این کیفیت و رویکرد نبود.

وی ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که در افق دو سه سال آینده مناطق به نحوی ارتقا پیدا کنند که قابلیت راهبری آن منطقه و زیست‌بوم را داشته باشند. در طرح پشتیبانی در تلاش هستیم که این ظرفیت در مناطق مختلف خلق شود و برای رقم خوردن بهتر این اتفاق نقشی را به عنوان نقش پشتیبان مطرح کردیم و تعداد ۹ نفر از اساتید و مدیران ارشد سازمان را در نقطه پشتیبانی مناطق قرار دادیم که وظیفه اصلی آنان ارتباط با مدیران قرآنی هر استان است، ضمن اینکه ۹ استان برای ارتباط‌گیری در نظر گرفته شده است.

تقی‌زاده افزود: در بین مدیران قرآنی هر منطقه نیز فردی را به عنوان دبیر که اقدامات، پیگیری‌ها و گزارشات نشست‌های منطقه‌ای را انجام دهد و علاوه بر کارهای دبیرخانه‌ای نیز تلاش برای شکل دادن هویت منطقه‌ای را هم عهده‌دار شود منصوب کردیم.

وی بیان کرد: در این طرح یکی از مباحثی که مطرح شده است، ضرایب اهمیت برنامه‌ها است که دو حوزه اصلی در این خصوص داریم. بحث اول حوزه مخاطبان است که باید به صورت جدی فکر توسعه و کیفی‌سازی مخاطبان باشیم. برخی گزارش‌های میدانی ما نشان می‌دهد سالیان سال است که مخاطبان برنامه‌های قرآنی ثابت مانده‌اند و ما در این راستا باید افرادی که توان کنشگری را دارند، جذب کنیم تا فرصتی برای امور بخشی قرآنی بیشتر پیش بیاید.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: یکی از خلأهایی که سال‌ها است با آن روبه‌رو هستیم، این است که ما در داشتن آقایانی که توان تربیت مدرس را داشته باشند ضعف داریم. بانوان بسیاری به دلیل پیگیری و شبکه‌سازی خوبی که میانشان است، در چشمه‌های قرآن کریم بهره زیادی بردند، اما متأسفانه این موضوع در آقایان بسیار کم به چشم می‌خورد.

وی گفت: نکته دوم حوزه عملکرد است که در این خصوص سه حوزه کلان آموزش و سنجش، تبلیغ و گفتمان‌سازی و حوزه مدیرتی داریم. در نسبت میان این حوزه‌ها، حوزه آموزش و سنجش که عقبه سازمان دارالقرآن است را اولویت اول قرار دادیم تا تمرکز آموزش همگانی در دوران اخیر بر مباحث تدبری بیشتر شکل بگیرد.

تقی‌زاده در خصوص تفاوت میان پشتیبانی و ارزیابی این موضوع، بیان کرد: ما تفاوتی را میان پشتیبانی و ارزیابی قائل هستیم، دوستانی که به عنوان پشتیبان مناطق قرار گرفته‌اند، هنگامی که می‌خواهیم آن مناطق و استان‌ها را ارزیابی کنیم، عملاً آن‌ها نیز در این موضوع دخیل هستند، چراکه آنان قسمتی از خروجی‌های مثبت و منفی استان خواهند بود، بنابراین آنان تنها نقش پشتیبانی را ایفا می‌کنند و در ارزیابی ما تأثیرگذارند.

وی در مورد جنایات اخیر رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: در خصوص اتفاقات و حوادث اخیر ما باید به صورت شفاف نسبت بگیریم، یکی از آن نسبت‌ها، فضای شخصی و شخصیت حقیقی خود ما است که متأسفانه خطای محاسباتی و تدریسی که ابلیس برایمان شکل می‌دهد، باعث می‌شود نسبت به این بعد خودمان بی‌توجه و بی‌تفاوت شویم. نکته قابل توجه این است که ما باید بدانیم و آگاه باشیم که به عنوان متولیان و خادمان فضای قرآنی کشور در نسبت با این پدیده چه باید کنیم.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افزود: شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان و اتفاقات پس از شهادت ایشان، ذهن همه ما را به این سمت برد که ما قرار است، دچار درگیری بلندمدتی شویم و با توجه به فرمایشات رهبرانقلاب نیز درگیری که هم‌اکنون شاهدش هستیم، درگیری ساده‌ای نیست و ما وارد یک درگیری جدی شده‌ایم که کلیدواژه اصلی آن تغییر نظم است.

وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی جمعه نصر خود در محور اول بر کلیدواژه‌ای که بسیار بر آن تأکید داشتند ولایت عرضی در منطقه بود که ما باید نگاه امتی و قصد از بین بردن دشمن مشترک خود را داشته باشیم. در ادبیات قرآنی نیز بسیار می‌بینیم بسیاری از نهضت‌ها و پیام‌های اولیای الهی با زدن طاغوت و مبارزه با سلطه شکل گرفته است.

تقی‌زاده بیان کرد: در فضای مردم منطقه ادبیات‌سازی‌هایی که رهبر داشتند، این بود که ما تصویری امیدبخش به مردم ارائه دهیم، چراکه دشمن در ایجاد رعب و وحشت میان مردم در تلاش است. در بیشتر آیاتی که بحث درگیری مطرح است، با کلیدواژه‌هایی از جنس رؤیا است، خداوند به بندگانش بشارت می‌دهد که شما قطعاً این حق را بر تمامی ادیان چیره خواهید کرد.

وی تصریح کرد: ما معمولاً مسئله جنگ را برای جامعه بد قرائت می‌کنیم. جنگ مشکل است، در حالی که در مجموع وقتی نگاه می‌کنیم با وجود خساراتی که وارد می‌کند، اما در کلام به نفع ما است، همانطور که اگر جنگ نمی‌شد نیروی انسانی ما پرورش پیدا نمی‌کرد، ضمن اینکه ما جنگ‌طلب نیستیم و تنها اگر دشمن بخواهد به ما دست‌درازی کند، در برابر او ایستادگی می‌کنیم و خداوند متعال نیز در این راه برکات خود را به ما خواهد رساند.

کد خبر 6264811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha