به گزارش خبرگزاری مهر، محمد امین توکلی زاده در شورای مدیران و معاونین اجتماعی و فرهنگی مناطق ۲۲ گانه و مدیران طرح آرمان که در سالن اشراق ایوان شمس برگزار شد، با اشاره به سابقه اجرای طرح شهید آرمان افزود: سال نخست اجرای طرح شهید آرمان اعتباری در اختیار نداشتیم و عمده اعتبار مورد نیاز با همکاری بخشهای مختلف فرهنگی و اجتماعی شهرداری تأمین شد.
وی با ارزیابی عملکرد وضعیت مساجد در پایتخت اضافه کرد: در برخی مساجد بعضاً امام جماعت نداریم و در بسیاری از مساجد نماز سه وعدهای اقامه نمیشود که این برای جامعه اسلامی زیبنده نیست.
توکلی زاده با بیان اینکه مسجد شرط تحول در موضوعات فرهنگی و اجتماعی است اما خود با مشکلاتی رو به رو است به رویکرد مدیریت شهری برای احیای کارکرد مساجد پایتخت اشاره کرد و گفت: اگر مرجعیت مسجد در جامعه نهادینه شود، این مهم بسترهای فرهنگی و اجتماعی دیگر را به شکل زنجیروار سامان خواهد داد. این مهم نشان دهنده پیشران بودن مساجد و نقش این مراکز در جهت دهی به موضوعات مختلف و متنابه جامعه است.
وی توضیح داد: شهرداری تهران در حوزه اجتماعی و فرهنگی تلاش کرده است مسیر خدمات خود را با محوریت مساجد به عنوان نقاط کانونی تحول آفرینی در شهر و در کنار دیگر مبادی ارائه خدمت تعریف کند تا کارکرد مسجد در محله احیا شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بررسی نتایج حاصل از اجرای طرح شهید آرمان در مساجد، از احیای هویت و کارکرد مساجد و متولیان مسجد در محله خبر داد و گفت: با اجرای برنامههای طرح آرمان در مساجد، اکنونشاهد آن هستیم که امام جماعت مسجد در محله به درستی اطلاعات افراد نیازمند ساکن، وضعیت فرهنگی و وضعیت اجتماعی جوانان محله را در اختیار دارد و میتواند با استفاده از این اطلاعات و انجام طراحی درست؛ مسجد را به کانون محله تبدیل کند.
توکلی زاده با بیان اینکه برخی در تلاش هستند مسجد را از جامعه حذف کنند، افزود: اکنون شاهد تفکری هستیم که نگاه جامعه مسلمین دارد. یعنی افراد عضو آن جامعه به مسجد هم میروند اما در مقابل این نگاه، تفکر جامعه اسلامی یعنی جامعهای که مسجد در کانون آن قرار دارد و در امور مختلف نقش آفرینی میکند وجود دارد.
وی با بیان اینکه به دنبال جامعه اسلامی هستیم خاطرنشان کرد: تحقق این هدف بدون مسجد ممکن نیست. حکمرانی بر اساس مسجد محوری اهمیت بسیاری دارد و از این رو، مدیریت شهری برنامههای خود را بر این محور پیگیری میکند.
توکلی زاده با تاکید بر اینکه باید ریشههای نظری اقداماتی که در مسجد انجام میدهیم را بشناسیم، افزود: مسجد پایگاه ایجاد رابطه امام و امت است. جامعه اسلامی در مسجد شکل میگیرد و از این رو اهمیت آن را نباید تنها به یک عبادت گاه تقلیل داد.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه تهران الگو دهنده به دیگر شهرها و خط مقدم این مسیر است، اظهار داشت: باید در تهران برای جامعه اسلامی الگوسازی کرد و این الگو را به شهرهای دیگر تسری داد تا به موفقیت برسد.
توکلی زاده با بیان اینکه تهران با وجود برخی آسیبها پرچمدار جبهه مقاومت و حمایت از آن است، گفت: وجود بیش از دو هزار مسجد، دهها امامزاده و مراکز دینی و قرآنی در پایتخت، نقطه قوت شهر است که در تلاش هستیم با تقویت این مراکز حداکثر بهره برداری فرهنگی و اجتماعی از آنها صورت بگیرد.
وی طرح شهید آرمان را پرورش دهنده ذخیره انسانی مؤمن و متعهد برای جامعه دانست و با بیان اینکه جامعه هدف آرمان علاوه بر دانش آموزی باید به قشر دانشجویی نیز ورود کند، اظهار داشت: تقویت مبانی فکری و اعتقادی جوانان شرکت کننده در طرح آرمان از موضوعات این طرح است. در طرح آرمان امکان بزرگی برای انقلاب اسلامی در حال ایجاد است تا با استفاده از آموختههایی که مخاطب در آن به دست میآورد به جامعه حزب اللهی جان تازهای داده شود.
نیازمند سرمایه گذاری در مساجد هستیم
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بر افزایش سرمایه گذاریهای اجتماعی و فرهنگی در مساجد تاکید کرد و گفت: همه بخشهای اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و مجموعههای دیگر درون و بیرون شهرداری باید حول این هدف جمع شوند تا تجربه شیرین مساجد پررونق را دوباره درک کنیم. مسجد دارای جایگاه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است و این موضوعات در کنار هم این مکان را به جایگاه اصلی خود نزدیک خواهد کرد.
توکلی زاده در پایان با بیان اینکه در تحول نرم افزاری شهر، اولویت شهرداری طرح آرمان است، افزود: همه ارکان شهرداری تهران باید خود را برای پیشبرد اهداف طرح هزینه کنند. اگر این مهم محقق شود تحول اجتماعی و فرهنگی در شهر عملیاتی خواهد شد.
نظر شما