به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سید یوسف طباطبایی نژاد پیش از ظهر سه شنبه در دیدار هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی اصفهان با اشاره به این که بسیاری از امور قرآنی در کشور به دست خود مردم انجام شده است اظهار داشت: درباره قرآن کریم بسیار کار شده و همه کار را خود مردم انجام داده اند و متأسفانه دولتها کار چندانی برای مسائل قرآنی نکرده اند و قطعاً گفتن به تنهایی نیز اثر ندارد، چرا که فعالیتهای قرآنی نیاز به اعتبار و برنامه دارند.
وی افزود: صدور دستورالعملهای قرآنی بدون پشتوانه قانونی و اعتبار لازم و در نظر نگرفتن جوانب کار؛ درست نیست.
امام جمعه اصفهان عنوان کرد: اهل سنت سابقه فعالیتهای قرآنی بیشتری دارند، اما در کشور ما تا پیش از انقلاب اسلامی به جز تعداد معدودی از افراد و روحانیون کار قرآنی انجام نمیشد و اکنون تعداد فراوانی فعال قرآنی داریم که در مسابقات شرکت میکنند.
وی خاطر نشان کرد: این که رهبر معظم انقلاب فرمودند ۱۰ میلیون حافظ قرآن تربیت شود، این مسئله نیاز دارد تا دولت به صورت برنامه ریزی شده بر روی موضوع تمرکز کند و باید نقشه، ابزار لازم چون پشتوانه قانونی و اعتبار مناسب آن را تأمین کرد.
عضو خبرگان رهبری اضافه کرد: برای حفظ قرآن کریم باید در مدارس قرآنی و به صورت درسی این کار انجام شود و یا آیههایی را به صورت موضوعی حفظ کنند.
نماینده ولی فقیه در استان با تاکید بر برگزاری جلسات شورای توسعه به صورت مداوم و با حضور همه اعضای آن تصریح کرد: این دستورالعملها باید به صورت قانونی و با پشتوانه اعتبار و لوازم انجام آن صادر شود.
در ابتدای این دیدار تعدادی از اعضای هیئت مدیره مؤسسات قرآنی اصفهان برخی از دغدغههای خود را در زمینه فعالیتهای قرآنی در استان بیان کردند.
گفتنی است در اصفهان بیش از ۶۰۰ تشکل رسمی ثبت شده قرآنی و دارای مجوز، فعالیت میکنند که این حجم عظیم از تعداد مؤسسات قرآنی، استان اصفهان را به سومین استان از نظر تعداد مؤسسات قرآنی رسانده و علاوه بر آن در این استان ۳۰ مدرسه حفظ قرآن نیز فعال است.
هم چنین یکی از اساسیترین کارهای قرآنی در استان، شکل گیری شورای توسعه قرآنی، مصوب شواری عالی انقلاب فرهنگی بوده است که در هر فصل باید جلسات آن برگزار شود.
از مشکلات اساسی مؤسسات قرآنی، مسائل مالی و اجاره مکانها و به ویژه با تصویب برنامه هفتم توسعه پرداخت قبوض آب، برق و گاز توسط مؤسسات قرآنی است که تا پیش از این رایگان بوده است.
هم چنین در زمینه مالیات و بیمه هیچ تفاوتی بین مؤسسات قرآنی مردمی خودجوش با دیگر ارگانها وجود ندارد و در زمینه قوانین، کمکی به این مؤسسات نمیشود.
از دیگر مسائل مطرح شده در این دیدار تاکید بر لزوم ترویج جلسات تفسیر قرآن کریم و نبود اعتبار برای ترویج قرآن و تعریف قانون بدون پشتوانه در این حوزه است.
نظر شما