به گزارش خبرنگار مهر، محمد فرجی صبح چهارشنبه در رویداد تبادل فناوری با محوریت چالشهای موجود در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی که در سالن همایشهای شهدای پردیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، پژوهشگاه استاندارد را بازوی علمی و تحقیقاتی سازمان ملی استاندارد دانست و گفت: این پژوهشگاه اهداکننده نشان استاندارد به محصولات است.
سرپرست پژوهشکده صنایع غذایی و فرآوردههای کشاورزی پژوهشگاه استاندارد مطرح کرد: بهره گیری صنایع و مراکز آموزشی و پژوهشی از ظرفیتهای موجود و تعامل با محوریت این پژوهشگاه مسیرها را کوتاهتر و به تسریع در رفع چالشهای حوزه صنعت کمک میکند تا بتوانیم بهره وری و سرعت عمل بیشتری داشته باشیم.
وی مطرح کرد: بر اساس ماده ۵ قانون تحقیقات و توسعه نظام استاندارد که در سال ۱۳۹۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، انجام تحقیقات در حوزه استانداردسازی به منظور به روزرسانی استانداردها و بومی سازی و ارتقای کیفیت آنها به پژوهشگاه استاندارد واگذار شد و صنایع میتوانند از این طریق نسبت به، به روزرسانی فرآیندهای موجود اقدام کنند.
فرجی خاطرنشان کرد: محصولات جدیدی که میخواهند نشان استاندارد اخذ کنند، باید قبل از ورود به بازار چارچوبها و استانداردهای لازم را داشته باشند. طبق ماده ۲۵ قانون مذکور، آزمایشگاههای سازمان ملی استاندارد که توسط پژوهشگاه استاندارد اداره میشوند، به جز موارد هستهای، دارویی و پرتویی، آزمایشگاه مرجع ملی است و نتایج آنها فصل الخطاب است.
سرپرست پژوهشکده صنایع غذایی و فرآوردههای کشاورزی پژوهشگاه استاندارد اظهار کرد: در ماده ۲۹ قانون مذکور نیز آمده که سازمان ملی استاندارد موظف است از طریق صنایع استانداردهای پیشرو را به منظور افزایش رقابت پذیری محصولات در دنیا تدوین و صنایع در زمینه صادرات از آنها استفاده کنند. همکاران ما در زمینه استانداردسازی محصولات دانش بنیان نیز میتوانند به صنایع مشاوره دهند.
نظر شما