۲ آبان ۱۴۰۳، ۲۰:۲۹

آنچه در دومین روز اجلاس بریکس در کازان گذشت

آنچه در دومین روز اجلاس بریکس در کازان گذشت

در روز دوم شانزدهمین اجلاس بریکس در کازان جلسات با حضور نمایندگان کشورهای عضو گروه بریکس در قالب های محدود و گسترده برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس؛ شانزدهمین اجلاس بریکس در کازان ادامه دارد. در روز دوم این رویداد جلسات با حضور نمایندگان کشورهای عضو گروه بریکس در قالب‌های محدود و گسترده برگزار شد.

روسای هیئت‌ها در مرکز نمایشگاه «کازان اکسپو» گرد هم آمدند و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با آنها دیدار کرد. پس از ورود همه شرکت کنندگان، مراسم گرفتن عکس یادگاری آغاز گردید.

در این نشست محدود عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر، نارندرا مودی نخست وزیر هند، مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران، شی جین پینگ رئیس جمهور چین، محمد بن زاید آل نهیان رئیس امارات متحده عربی، ابی احمد نخست وزیر اتیوپی، سیریل رامافوزا رئیس جمهور آفریقای جنوبی و مائورو وی را وزیر خارجه برزیل تشریف داشتند. رئیس جمهور روسیه سخنان افتتاحیه‌ای را بیان کرد و سپس روسای هیئت‌ها در مورد تعمیق همکاری‌های مالی و موضوع گسترش بیشتر " گروه ده" گفتگو کردند. بعد از آن جلسه در قالب گسترده شروع شد.

رئیس جمهور روسیه در این دیدار توجه ویژه ای به مسائل همکاری اقتصادی بین "گروه ده" داشت. وی تاکید کرد: میزان میانگین رشد اقتصادهای گروه بریکس تا سال ۲۰۲۵ میلادی بر اساس برآوردهای بالغ بر ۳.۸ درصد خواهد بود.

پوتین همچنین خواستار تشدید همکاری‌ها در زمینه فناوری، آموزش، توسعه کارآمد منابع، تجارت و سایر زمینه‌ها به منظور به حداکثر رساندن پتانسیل اقتصادهای رو به رشد کشورهای بریکس شد. ولادیمیر پوتین اظهار داشت: «در این راستا، ما پیشنهاد ایجاد یک پلتفرم جدید سرمایه گذاری بریکس را داریم که به ابزاری قدرتمند برای حمایت از اقتصاد ملی ما و همچنین تامین منابع مالی برای کشورهای جنوب و شرق جهانی تبدیل شود».

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل از به طور مجازی به این نشست پیوست. وی به اهمیت ویژه کشورهای بریکس در بازار جهانی منابع طبیعی اشاره کرد. رهبر برزیل تاکید کرد که این گروه ۷۲ درصد از ذخایر فلزات کمیاب جهان را تامین می‌کند. علاوه بر این، وی خواستار ایجاد یک سیستم مالی واحد بریکس شد: «ایجاد روابط پولی جایگزین بین کشورهای بریکس و شرکای آن ضروری است. ما الان در مورد جایگزینی پول ملی نمی‌گوییم. ما باید یک سیستم مالی ایجاد کنیم و این موضوع به طور جدی مورد بحث و بررسی قرار دهیم».

رئیس جمهور ایران نیز به نوبه خود با اشاره به اینکه ایران قطب ترانزیتی چندین کریدور حمل و نقل بین المللی از جمله کریدور شمال-جنوب و شرق-غرب است، پیشنهاد داد که کشورهای بریکس شبکه جدیدی برای ترانزیت منابع انرژی ایجاد کنند: با توجه به موقعیت راهبردی ایران، می‌توانیم با توسعه همکاری‌ها شبکه جدیدی از روابط ترانزیتی برای انتقال انرژی و کالا در بستر بریکس ایجاد کنیم».

علاوه بر این، دیلما روسف، رئیس بانک توسعه جدید بریکس (NDB) در این نشست گزارشی ارائه کرد. وی اعلام کرد که ۲۸.۳ درصد از کل تامین مالی شرکت کنندگان بریکس به ارزهای ملی را تشکیل می‌دهد.

در پی نتایج دو نشست، هیئت‌های کشورهای بریکس بیانیه کازان را تصویب کردند که نتایج اجلاس و ریاست روسیه را ثبت کرد.

عصر امروز به عنوان بخشی از این اجلاس، پذیرایی رسمی از روسای هیئت‌های بریکس از طرف رئیس جمهور روسیه  در نظر گرفته شد.

ریاست بریکس اکنون بر عهده روسیه است و اجلاس جاری با شعار «تقویت چندجانبه گرایی برای توسعه و امنیت عادلانه جهانی» درحال برگزاری است.

کد خبر 6266829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha