۳ آبان ۱۴۰۳، ۱۲:۵۲

مدیرکل هنرهای نمایشی رادیو مطرح کرد؛

حضور صدا و سیما در مجامع بین‌المللی راهبردی است

حضور صدا و سیما در مجامع بین‌المللی راهبردی است

مدیرکل هنرهای نمایشی و رادیو نمایش در سخنانی به اهمیت حضور سازمان صدا و سیما در مجامع بین‌المللی به ویژه «ای بی یو» پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رادیو نمایش، محسن سوهانی مدیر کل هنرهای نمایشی و رادیو نمایش در سخنانی به اهمیت حضور سازمان صدا و سیما در مجامع بین‌المللی به ویژه ABU پرداخت.

سوهانی با اشاره به سه کارکرد ویژه نهادهای بین‌المللی گفت: این نهادها اولاً کارکرد تنظیم‌گری دارند که ایجاد همگرایی در سطح کلان راهبردی بین کشورهای مختلف را هدف قرار می‌دهد. دوم، فضایی برای هم‌افزایی، تعامل اثربخش، به اشتراک گذاشتن دستاوردها و همچنین امکان تولیدات مشترک فراهم می‌کنند که می‌توان از آن به دیپلماسی سازمان‌های رسانه‌ای تعبیر کرد. سوم، ایجاد فضای رقابتی که برای توسعه و پیشرفت بسیار لازم است.

وی افزود: حضور سازمان صدا و سیما در مجامع بین‌المللی به خصوص ABU که بزرگترین مجمع رسانه‌ای دنیاست، بسیار مهم و راهبردی تلقی می‌شود. ارزیابی من از این دوره از مجمع مثبت است و ارائه‌هایی که صورت گرفت بسیار خوب و حرفه‌ای بود. این نشان می‌دهد که کشورهای مختلف در زمینه های گوناگون رسانه‌ای، به ویژه فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، دغدغه‌مند و پیگیر هستند.

سوهانی تأکید کرد: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یکی از بزرگترین سازمان‌های رسانه‌ای جهان، لازم است در این آوردگاه رقابتی هم زمینه‌ها و هم فضای فعالیت رقبارا به خوبی رصد کند تا بتوانیم به روز مسیر توسعه‌مان را پیش ببریم.

مدیر رادیو نمایش ادامه داد: ویژگی رسانه‌هایی که موفق ظاهر شدند، سیاست‌گذاری راهبردی دقیق، تحول‌گرایی و به روز بودن، همگرایی خوب در راستای تحقق سیاست ها و استفاده هدفمند و بهینه از فناوری‌های روز است. به عنوان مثال در همین رادیو نمایش بخش کودک را راه‌اندازی کردیم و برای من جالب بود که این موضوع در ارائه بسیاری از کشورها وجود داشت. همچنین بحث هوش مصنوعی که این روزها به آن توجه ویژه‌ای می‌شود و یکی از داغ ترین بحث های جهان است.

سوهانی در ادامه سخنان خود به محور اصلی سخنرانی‌اش اشاره کرد و گفت: محور اصلی سخنرانی من بررسی جنبه‌های مختلف کارکرد هوش مصنوعی در رسانه، به ویژه رادیو بود. این حوزه نیز مانند هر زمینه‌ای هم فرصت‌هایی دارد و هم تهدیدهایی. باید آینده‌پژوهانه و آگاهانه با آن مواجه شد. جایگاه ظرفیت‌هایی نظیر هوش مصنوعی، دستیاری انسان است و مکمل و تسهیل‌کننده خلاقیت انسانی.

وی افزود: سپهر رقابت رسانه‌ای دنیا به این فناوری‌های نوین توجه ویژه دارد و نباید از قافله عقب ماند. مثلاً کمپانی Futuri Media سه سال پیش از ایستگاه RadioGPT رونمایی کرد که اولین شبکه رادیویی مبتنی بر هوش مصنوعی در دنیا بود. در این اجلاس هم شاهد بودم رسانه‌های مختلف استفاده‌های خوبی از هوش مصنوعی به ویژه در تولید محتوا برای فضای مجازی می‌کنند.

سوهانی تأکید کرد: باید هدفمند، حساب‌شده و دقیق از فناوری‌هایی چون هوش مصنوعی بهره برد و آن را تسخیر کرد نه اینکه مرعوبش شد. اگر مدیریت نشده از چنین زمینه‌های تکنولوژیکی استفاده کنیم، چه بسا تهدیدهایشان بر فرصت‌ها غلبه کند.

وی در پایان به نمونه‌های موردی استفاده از هوش مصنوعی در معاونت صدای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: از داده‌کاوی و مخاطب‌سنجی گرفته تا طراحی پوسترهای تبلیغاتی برنامه‌ها برای فضای مجازی و بازسازی صدای هنرمندان فقید با هوش مصنوعی، نمونه‌هایی از دستاوردهای ما در این حوزه است که رادیو نمایش به طور ویژه با همکاری استودیو کوالیما توانست صدای زنده یاد حمید منوچهری را با هوش مصنوعی باز سازی کند البته از منظر مدیریت رسانه تاکید دارم از صدای هنرمندان پیشکسوت با هوش مصنوعی بی‌رویه استفاده نشود تا اولاً از نظر مخاطب بی ارزش جلوه نکند و ثانیا راه ورود را بر نیروهای جوان و جایگزین نبندد.

کد خبر 6267257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha